![]() |
|
![]() |
#212 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Seneye daha güzel açar ![]() Ne demek rica ederiz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Ağaç Dostu
|
Bu mevsimde açtıklarını pek görmemiştim, sanırım gölgeli biryerde kaldıklarından geciktiler; zaten ticari seralarda bu gölgeleme uygulamalarıyla bitkileri mevsimi dışında da açtırmayı sağlıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Ağaç Dostu
|
Minicik bir saksıda ekili o saksıda sardunyaların olduğu saksı üstünde sardunyaları suladıkça(haftada 1) sulanıyor. Toprağı çok süzek suyu koyarkoymaz alttan çıkıyor o yüzden altaki saksıya biraz gömdüm.sabahtan öğleye kadar güneş alıyor. Arada sardunyalara verdiğim sıvı gübreden onada döküyorum. 2yıldır bende geçen yıl yazın kurumuştur diye düşündüm zira ayda 1 zor suyu gördüler.Bukadar başkada bir şey yapmadım. Diğeri hala açmadı beyaz uzun uzun açanı var umarım oda açacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Ağaç Dostu
|
Benim canavarlar
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Ağaç Dostu
|
son çiçeklerden
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Ağaç Dostu
|
Paskalya kaktüsü
Paskalya kaktüsü Eklenti 142669 Eklenti 142670 Eklenti 142671 farklı değil mi ? çiçekleri aynı ama büyükllükleri farklı . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Ağaç Dostu
|
Paskalya yılbaşı -Rhipsalidopsis gaertnerii ve Atlasım
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
bu fotoğraf yeni mi çekildi sn oğuzhan? maşallah |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Ağaç Dostu
|
Evet yeni bu küçük olan kardeşimdeki..büyük olanı bir ara resimler yüklerim.1998 yılından beri benimle birlikte yaşıyor.Çok sevdiğim çiçeğim.Bende bir tek kırmızı var.Değişik renklerini satan satıcı bulamadım.Eğer bulursam aynı saksı içinde yetiştirecem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-03-2010
|
köklenmesi için bir ay önce diktiğim yılbaşım çiçek açıyor.saksısı çok küçük.değiştirsem şimdi çiçeğe bir zararı olur mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-01-2009
|
yılbaşı çiçegim çeçek açtı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Ağaç Dostu
|
Sayın zuboli, Çiçeğiniz yılbaşı değil ama ona yakın... Paskalya çiçeği, latince ismi rhipsalidopsis gaertnerii. Çok güzel çiçeklenmiş. Sayın ayse afyonlu, Boğumlarda kök sürgünleri olması normal. Kök sürgünleri yeni çıktığı sırada boğumlar ayırılır ise daha kolay tutar. Bir süre sonra o boğumlar kurumaya başlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-06-2010
|
Bunlarda benim kızlarım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Ağaçsever
|
çok özel bir bakım yapmıyorum,yaz kış dışarıda duruyorlar.sadece marketten aldığım çiçek coşturan isimli sıvı kullandım,ayrıca teşekkür ederim beğendiğiniz için.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Ağaçsever
|
Sevgili metafiz,çok fazla sulama,kaktüs tarzı olduğu için,suyu sevmiyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Ağaç Dostu
|
![]() Sevgili arkadaşlar, bu başlıktaki bin küsur mesajı üç kere okumuş bir üye olarak görüyorum ki burada çok büyük iki sorun var. Birincisi konu başlığı "yılbaşı kaktüsü" olduğu halde konuyla alakası olmayan ve tamamen farklı bir tür olan "paskalya kaktüsü" nün de bu başlıkta yer almasıdır. İkinci sorun ise bu iki farklı tür bitkilerin isimlerinin birbirine karıştırılması hatta "paskalya yılbaşısı" gibi hiç olmayan isimlerin türetilmesidir. Bu karışıklığı önlemek için bilgim dahilinde yardımcı olmak istiyorum. Özetle; Schlumbergera = Yılbaşı kaktüsü = Kışın yılbaşı zamanı açar, çiçeği aşağıdaki gibidir. Eklenti 187425 Hibritlerini saymazsak 4 çeşidi vardır. Bildiğim hibrid sayısı 130. 1. Schlumbergera Truncata 2. Schlumbergera Orssichiana 3. Schlumbergera Russelliana 4. Schlumbergera Opuntioides Rhipsalidopsis = Paskalya kaktüsü = Baharda paskalya zamanı açar, çiçeği aşağıdaki gibidir. Eklenti 187426 Hibritlerini saymazsak 2 çeşidi vardır. Bildiğim hibrid sayısı 65. 1. Rhipsalidopsis Gaertneri 2. Rhipsalidopsis Rosea Saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-06-2010
|
Rhipsalidopsis????
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |