![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-12-2009
|
benim çiçeğim neden açmıyor gayet güzel gelişti lakin çiçek yok |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Keşke resmini görseydik. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-01-2012
|
merhabalar. aranıza yeni katıldım. çok sevdiğim fakat bir türlü yetiştiremediğim bir bitkidir yılbaşı çiçeği. elime bi kaç dal yılbaşı çiçeği geçti. toprağa gömdüm ffakat lopları kendiliğinden döküldü. yine vazgeçmedim. tekrar gömdüm toprağa dün. bu mevsimde bu şekilde tutarmı acaba bunu sormak istiyorum. teşekürler.. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Essen aramıza hoş geldiniz.Geçen hafta kırılan bir kaç dalı dikip yeni kökleri görmeye başladım. Uygun ortam ve şartlar sağlandığında tutacaktır şüpheniz olmasın Bu arada geçen hafta çiçekçilerde bolca vardı.Tutturamazsanız çiçekçilerde çiçeği geçmiş olanları uygun fiyattan alabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
|
pencere önüne koydum kullanılmayan bir oda olduğu için kalorifer açık değil çok soğuk olmasada soğuk bir ortam. güneş alan bi yer bu vakitlerde pek mümkün olmasada hafif nemli toprağa gömdüm biraz su püskürttüm üzerini poşetle kapladım dünden beri duruyor bakalım *** bu sefer tutar ![]() |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili essenn, Dökülen loplardan suda köklendirebilirsin. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2011
|
sevgili sagdag çürümez merak etmeyin ama lütfen musluk suyu olmasın hazır içme suyu kullanırsanız daha iyi oluyo sadece eksildekçe suyunu ekleyin arada az kalsın suyu nemden bile alıyor merak etmeyin çok nazlı bi çiçek değildir |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yeni Üye
|
pek sıcağı sevmeyen bir çiçek olduğu için soğuk yere koydum ama. Peki suda nasıl köklendirebilirim çünkü bikaç lop kaldı elimde tek oldukları için küçükler. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Suda köklendirme
Suda köklendirmenin hiçbir püf noktası yoktur. Gördüğünüz gibi çürüme yapmaz. 2 aydır suyun içindeler. Suyunu hiç değiştirmedim.Eksildiği zaman üstüne ekledim. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Üst dallarda havai kökler var sevgili vehibe ordan ayır suya koy iki gün içinde kökler canlanacaktır, alt kızımlarıda direkt geçirgen toğrağa ekin bir hafta sonra az az nemlendirin toprağı kökleneceklerdir ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2010
|
Yılbaşımın çiçekleri yılbaşı geçti bizimki anca açtı demekki bizimki anca yılbaşına girdi ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
sinan bey geçde olsa yılbaşına girmiş ya önemli olanda bu bence çok güzel açmış senin kız biraz nazlı sanırım |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2010
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-01-2011
|
benim çocukluğumda,annemin bütün yılbaşı çiçekleri,şubat ayında açardı ve adına şubat çiçeği denirdi.Şimdi gübre,besin verildiği için yılbaşında açıyorlar.ben besin vermiyorum. her yıl şubatta açıyorlar,şubat ayı girmeden açmazlar tomurcuklar epeyce irileştiler, şubatı bekliyorlar. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
|
Bazı arkadaşlar çiçeğinin, 3 4 günde solduğunu söylüyorlar.Benimkilerin çiçekleri, açtıktan sonra 2 aya yakın açık kalırlar.yani,şubatın başında açar,nisanın başında sezonu kapatırlar.ama bu sene koçtaştan aldığım turuncu ve lila renkli yılbaşılarımın çiçekleri 4 günde soldu.ama benim bakış tarzımla onlarda seneye şubatta açacaklar. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2011
|
Buda bendeki - takas yapabilirim.
Buda bendeki. Ana yadigarı, herhalde bir 15 yaşı vardır en azından. Bu yıla kadar çiçeğini gördüğümü hatırlamıyorum. 2 yıldır bende, belki annemdeyken açıyordu. Yaklaşık bir aydır tomurcuklanıyor. Galiba çiçek açması için saksının küçük olması gerekiyor. Saksı büyükse ancak kökleri saksıyı doldurduktan sonra açmaya başlıyor. Şubat ortasına kadar donanır herhalde. ![]() |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Başım döndü okumaya çalışmaktan. Son 2 sayfa karmakarışık. Yılbaşı çiçeklerini kentinizde varsa BAUHAUS gibi AVMlerin bahçecilik bölümlerinden almanız mümkün. Çiçekli ve olgun olarak geliyorlar. Aralık'ta deste deste görmüştüm insanlar kapışıyordu. Benim yılbaşım açtı açtı şimdi dinlenmeye geçti.. derken bir de baktım yavru loblar çıkartmaya başlamış. Birkaç lobda da kökçükler uzatmış, ayırıp ekmeyi düşünüyorum.Suyu azalttım az az veriyorum.. Forumda 10-15 yaşındaki çiçekleri gözünce nasıl gıpta ediyorum. Senelerce bir evlat gibi bir bitkiye bakmak, harika bir şey olmalı. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2008
|
Bende annemin kırmızı yılbaşı çiçeğini aldım nedense ölüyordu sağlam yaprakları diktim ne oldu ne öldü öylece durdu, bende balkona çıkardım kar kış orda duruyor son bir aydır bakmadımda ne oldu bilmem karın altında üzeri poşet örtülüydü bu kışı atlatırsa birdaha yaşar diye düşünüyorum.. ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
|
Arkadaşlar çok üzgünüm.Kırmızı ve beyaz yılbaşı çiçeğim balkondaydı dün gece soğuktan donmuşlar.çiçekleri üstünde naylon çiçek gibi olmuşlar.tomurcuğunu döker diye içeriye almadım .saksılara çift kat poşet geçirmiştim ama genede soğuk vurmuş. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 05-05-2007
|
Sayın vehibe hanım,İyi akşamlar , Aynen tarif ettiğiniz gibi yılbaşı çiçeği loplarını saplarını suda bir hafta bıraktım ve 3 veya 5 mm köklendiler .Bir hfta sonunda bahçe toprağı,kum,yanmış keçi gübresi karışımına diktim.Ancak bir kaç tanesi çürüdü.Diğerlerini takip ediyorum. Siz torağa dikmeden köklenmesi için acaba suda ne kadar bekletiyorsunuz ? diğer bir değişle ben erken mi sudan çıkararak diktim bilmiyorum. Düzenleyen selcuk44 : 10-02-2012 saat 18:33 Neden: cümle tamamlandı |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu şekilde beyaz yılbaşımından yazın isteyen 5 arkadaşlarıma köklendirip, yolladım |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 05-05-2007
|
Çok teşekkür ederim Sayın acemifüsun,şu anda elimde 5 ten fazla dikilecek lop lar var cinsi paskalya kaktüsü yarın onları toprakla buluşturacağım .Eğer tutarlarsa ve isteyen olursa (renkleri belli değil) paylaşabilirim. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Yeni Üye
|
Sağol gülsen hanım.tekrar canlanması mümkün deği su gibi olmuş.bugün tansaşa çok güzel ve her renk yılbaşı çiçeği gelmiş.epeyce büyük ve üzerleri tomurcuk dolu bir beyaz bir kırmızı aldım.onları içeriye koydum.bakalım tomurcuklarını dökeceklermi yoksa açacaklarmı zaman gösterecek. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Yaklaşık 3 ay önce daha önce resmini yüklediğim dev yılbaşının sahibinden eşim bir dal isteyerek aldı.Bunu 2 parçaya bölerek birini toprağa birini suya diktim.Topraktaki tuttu.Sudaki de kök yaparak küçük bir yaprak çıkardı.1.resimde yanda gözüken yaprak. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Selçuk bey, mesajınızı görmemiştim kusura bakmayın. Benim yılbaşıların birkaçını ektim. Gayet sağlıklılar(içeride muhafaza ediyorum) birkaçı da hala suda duruyor. Yakında ekmeği düşünüyorum havalar ısınınca suda kalırlarsa çürürler. |
|
|
|
![]() |
|
|