agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Kaktüs
(https)

Beğeni Düzeni2758Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-02-2009, 19:12   #1
Yeni Üye

dilruba_'s Avatar

Giriş Tarihi: 01-02-2009
Yılbaşı çiçeğimin üstünde bir kaç tomurcuk olan kısmı nasıl olduğunu anlamadığım şekilde kırılmış.Zamanı geçmesine rağmen açacak olmasına çok sevinmiştim.O parçayı toprağa diksem köklenme olanağı var mıdır?? Eğer yoksa gerçekten üzüleceğim

dilruba_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2009, 19:14   #2
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2007
Galeri: 12
Sevgili Dilruba kırılan bölümü toprağa daldırırsanız belli bir süre sonra köklenecektir. Fakat tomurcukları kaybedebilirsiniz.

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2009, 19:19   #3
Yeni Üye

dilruba_'s Avatar

Teşeükkür ederim Sevgili Selen 5 tane tomurcuğu vardı yazık olacak

Eski 09-02-2009, 21:57   #4
Yeni Üye

nigarazak's Avatar

Giriş Tarihi: 06-02-2009
Menekşeleri ekerken yılbaşı çiçeği biraz cansızdı umudu kesmiştim o yüzden menekşeleride ektim. Ama tesadüf hepsi oldu)çokta iyi oldu

nigarazak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2009, 22:18   #5
Ağaç Dostu

berduray's Avatar

Giriş Tarihi: 15-04-2007
Galeri: 72
Bu çiçek loblarına fısfısı pek sever, menekşelere dokunur nasıl olacak?

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2009, 22:28   #6
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 05-12-2008
Galeri: 70
Berduray yukarıdan sisleme usulü verirse hem yılbaşı çiçeği faydalanır hem menekşeler faydalanır...

Faruk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2009, 23:54   #7
Ağaç Dostu

Nigarazak menekşeleri ayırırken yılbaşı çiçeğiniz zarar görmesin. Çünkü yılbaşı çiçeği ufak bir kıpırdamaya dahi çok hassasiyet gösteren bir bitki...

Eski 12-02-2009, 10:24   #8
Ağaç Dostu

Gül Batur's Avatar

Giriş Tarihi: 08-03-2008
Galeri: 1
zakkuma aşıladığım yılbaşı çiçeğim

Arkadaşlar, bu da benim zakkuma aşıladığım yılbaşı çiçeğim.

Eklenen Resimler

Gül Batur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2009, 13:37   #9
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2008
Galeri: 15
Bu da annemin yılbaşı kaktüsü. Benim yok, annemin kaktüsü ile avunuyorum

Eklenen Resimler

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2009, 14:33   #10
Ağaç Dostu

Gül Batur's Avatar

Giriş Tarihi: 08-03-2008
Galeri: 1
cok tesekkur ederim faruk talas. sıze kısaca nasıl asılama yaptıgımı anlatayım. asılama yapacagım uygun bir dal sectikten sonra, o dalı kuru bir yerde bir hafta kadar bekletiyorum. Daha sonra kaktusun asılama yapacagım kısmını keskin bir bıcakla fazla derin olmamak kaydıyla kestim, dalı icine yerlestirip bir ip yardımıyla bagladım. Eger topraga dikeceksiniz yine bir hafta kadar bekletilmiş dalı nemli topraga dikiniz. hemen sulamayın toprak nemli olsun kafi.

Gül Batur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2009, 14:09   #11
Ağaç Dostu

Gül Batur şaştım kaldım vallahi. Yılbaşı çiçeğinizi kaktüse nasıl aşıladınız öyle. Anlatırmısınız. Resmen şaşdım. Ben toprağa köklendiremiyorum siz kaktüsü aşılamışsınız. Bu arada malbman yılbaşı çiçeğiniz çok güzel...

Eski 13-02-2009, 19:43   #12
Yeni Üye

nigarazak's Avatar

Giriş Tarihi: 06-02-2009
sevgili faruktalas menekşeleri bir kaşık yardımıyla yavaşça alıp yerine toprak ilave edicem ...umarım zarar görmez yılbaşı...

nigarazak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2009, 20:52   #13
Ağaç Dostu

Nigarazak inşallah ayırdıktan sonra hepsini sağlıklı olarak büyütür ve güzelim rengarenk çiçeklerini görürsünüz...

Eski 18-02-2009, 15:02   #14
Ağaçsever

binnazyagci's Avatar

Giriş Tarihi: 19-12-2007
Merhaba arkadaşlar.
Bende iki hafta önce Ankara Bauhause dan yılbaşı çiçeği aldım. İki çeşittiler biri çiçekli(6 TL) diğeri çiçeksiz(2TL). Yer değişimine hassas olduklarını bildiğim için çiçeksiz olanından aldım.
Çiçeğimin heme hemen bütün loblarının bitimininde kökçükler çıkmış.Ne yapmalıyım sizce

binnazyagci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2009, 08:13   #15
Ağaç Dostu

yukka's Avatar

Giriş Tarihi: 24-12-2006
Galeri: 21
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi binnazyagci Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar.
Bende iki hafta önce Ankara Bauhause dan yılbaşı çiçeği aldım. İki çeşittiler biri çiçekli(6 TL) diğeri çiçeksiz(2TL). Yer değişimine hassas olduklarını bildiğim için çiçeksiz olanından aldım.
Çiçeğimin heme hemen bütün loblarının bitimininde kökçükler çıkmış.Ne yapmalıyım sizce
Hiç dokunmayın, öylece bırakın. Keyifleri yerinde demek ki ) Çiçeği çoğaltmak istediğinizde lobu döndürerek ana bitkiden ayırır, toprakla buluşturursunuz.

yukka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2009, 19:41   #16
Ağaçsever

binnazyagci's Avatar

Giriş Tarihi: 19-12-2007
Alıntı:
Merhaba arkadaşlar.

Şimdide yumuşamaya başladı

binnazyagci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2009, 21:44   #17
Ağaç Dostu

züleyha's Avatar

Giriş Tarihi: 15-04-2007
Alıntı:
Şimdide yumuşamaya başladı
Sayın Binnazyagcı,
Bende yaklasık 1,5 ay önce küçük bir saksı yılbaşı çiçeğini Koçtaş'tan aldım. Üzerinde bol mikrada tomurcugu vardı malum oldugu üzere, yer değişince hepsi döküldü. İşin garip tarafı bir süre sonra dalları da kopup, dökülmeye ve yumusamaya basladı. Bende çiçegi sabah güneşi alan daha serin bir pencere içine koydum ve topragı kuruyana kadar sulamadım. Daha sonrada çok az miktarda su verdim. şimdi yaprak dökülmesi durdu hatta bir sürü yeni yaprakları cıktı.

züleyha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2009, 15:50   #18
Yeni Üye

dilruba_'s Avatar

Sayın Binnazyağcı hayırlı olsun yılbaşı çiçekleriniz güle güle büyütün . Daha önce buraya yazmıştım yılbaşı çiçeğimden kopan büyük ve tomurcuklu parçayı. Onu toprağa ektim ve ne mutlu ki tomurcuklarını dökmedi büyüyorlar. Öyle mutlu oldum ki paylamak istedim sizlerle yakında açacaklar 5 tane

lolla beğendi.
Eski 18-02-2009, 23:44   #19
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Dilruba Hanım ben de merak ediyordum tomurcuk döküldü mü diye, iyi ki gelişimi paylaştınız. Açmış halleri ile resimlerini de görelim, olur mu?
Sevgiler.

Eski 19-02-2009, 00:37   #20
Ağaç Dostu

Dilruba yeni yılbaşı çiçeklerinizi güle güle büyütün.
Gül Batur kuru yerde bekletme derken kuru bir malzeme üzerinde 1 hafta susuz bekletmeyi mi kasteddiniz? O kısmı tam olarak anlamadım...

Eski 19-02-2009, 01:10   #21
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Faruk Bey zannedersem Gül Hanımın bahsettiği; çelik alındıktan sonra kesik yerin yani yara diye tabir edilen bölgenin tamamen kuruyup nasırlaşmasına imkan sağlaması için belli bir süre bekletmek. Aynı şeyi kaktüs çeliklerini uygun toprak karışımına daldırmadan da yapıyoruz. Kabuklaşma olunca toprağa daldırıyoruz. Aşılamada ise kesik yerin kurumasından sonra alttaki stok olan gövde kesilip aşılama işlemi yapılıyor.
Sevgili Gül Hanım yanlış ifade etmişsem beni düzeltin lütfen.

Eski 19-02-2009, 10:57   #22
Ağaç Dostu

merakli's Avatar

Giriş Tarihi: 28-01-2009
Galeri: 3
3 yıldır baktığım yılbaşı çiçeğim var ama bir türlü çiçek açmadı. Çeliğini alırken, "dikkat et üzerinde çiçek varken dik, yoksa çiçek açmaz demişlerdi" ben de öyle yapmıştım. Ama ne inat çıktı anlatamam bu yıl da çiçek açmadı. Denemediğim bitki besini kalmadı.

Sizin çiçekleriniz maşallah nasıl böyle güzel açabiliyor?

merakli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2009, 14:26   #23
Ağaç Dostu

yukka's Avatar

Giriş Tarihi: 24-12-2006
Galeri: 21
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi merakli Mesajı Göster
3 yıldır baktığım yılbaşı çiçeğim var ama bir türlü çiçek açmadı. Çeliğini alırken, "dikkat et üzerinde çiçek varken dik, yoksa çiçek açmaz demişlerdi" ben de öyle yapmıştım. Ama ne inat çıktı anlatamam bu yıl da çiçek açmadı. Denemediğim bitki besini kalmadı.

Sizin çiçekleriniz maşallah nasıl böyle güzel açabiliyor?
Çiçek sorununa yanlış mekan ve yanlış sulama yol açıyor. Sulamanın kesildiği mevsimler var. Alt mesajlarda bu konuların açıklamaları var. Sulamayı bilinçli yaparsanız senede iki kez çiçek veriyor; üzeri çiçekten görünmüyor.

yukka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2009, 11:05   #24
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Sevgili merakli,

Üzerinde çiçek varken dikilmesi gerektiği bence yanlış bir inanç. Çiçeksizken aldığım çelikle ürettiğim yılbaşı çiçeğim bu sene çok güzel çiçek açtı. Havaların ısınması ile yaz boyu ve sonbaharda balkonda yarı gölge bir yerde keyfi çok yerindeydi. Hatta Aralığa kadar da balkonda kaldı. Zamanı geldiğinde balkonda olan bitkim salonumda olana göre daha fazla tomurcuk verdi.

Bu konuyla ilgili eski mesajlara bir gözatarsanız çok güzel bilgiler yer alıyor, sizin uygulamalarınızla kıyaslarsanız nerede eksik var kolaylıkla tespit edeceksinizdir. Zira ben benim inatçılara bu şekilde çiçek açtırdım. İnanıyorum ki siz ondan daha inatçısınız, çiçeklerini göreceksiniz

Eski 19-02-2009, 11:48   #25
Ağaç Dostu

İlkin's Avatar

Giriş Tarihi: 09-07-2007
Galeri: 51
Benim de bir tane yılbaşı çiçeğim var. Bana geldiğinden beri hep evin içinde salonda hafif ışık alan bir yerde duruyordu. Boyna inceleyip duruyordum, sonbahar gelip de kışa dönünce mevsim aldım balkona koydum. 2 hafta sonra bir dolu çiçek tomurcukları verdi, şimdi üstü çiçekten geçilmiyor. Boyna kıpraştırıp duruyordum, çiçeklenme zamanı da diğer zamanlara göre biraz daha fazla su verdim, aşırıya kaçmadan tabii... Çiçekler hala üzerinde şuan.

İlkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2009, 12:55   #26
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

İlkinciğim balkonda çok daha keyifliler bence de. Çiçekleri geçtikten sonra suyunu azaltırsan dinlenmeye geçecek bitkin. Fotoğraflarını paylaşırsan sevinirim.

Eski 19-02-2009, 17:14   #27
Ağaç Dostu

merakli's Avatar

Giriş Tarihi: 28-01-2009
Galeri: 3
Sevgili arkadaşlar;

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Konuyu tekrar gözden geçirdim ve sanırım benimkilerin sorunu içeride kalmaları. Genel görüş bu bitkinin dış mekanda kalması yönünde. Eve gittiğimde ilk iş onları balkona taşımak olacak.

Hepinize bol çiçekli günler dilerim.

merakli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2009, 18:35   #28
Ağaç Dostu

İlkin's Avatar

Giriş Tarihi: 09-07-2007
Galeri: 51
Hem de Adana'da yaşıyorsunuz, korkmadan balkona koyun tabii.

İlkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-02-2009, 01:04   #29
Ağaç Dostu

Sevgili Selen yara kısmının kuruması için ne kadar bekletilip toprağa dikilmesi lazım? Benim 13 gün önce direk yara kısmının kurumasını beklemeden diktiğim çeliklerim hem lop vermeye hem de tomurcuk vermeye başladı. Bu normal bir durum mu sizce? Çok kısa süredi köksüz çelikler tuttu ve lop ve tomurcuk vermeye başladı. Bulunduğu yer televizyonun üstü yarı aydınlık ortam ve kaloriferli oda.

Eski 20-02-2009, 01:45   #30
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Evet normal bir durum Faruk Bey. Demek ki bitki yerini sevmiş ve çiçeklenme dönemi içinde olduğu için de size süpriz yapmış. Yılbaşı çiçeğinden alınan çeliğin yarasını kurutmadan da torfa **** uygun toprağa dikseniz köklenmesinde bir engel olmayacaktır fakat diğer kaktüs türlerinden alınan çelikleri kuru yerde bekletmenizi tavsiye ederim. Yaranın nasırlaşması türden türe farklılık gösterir. Bunu gözlemleyerek rahatlıkla fark edeceksinizdir.Genelleme yapmak pek mümkün olmuyor ama yaz aylarında rahatlıkla 2-3 günde nasırlaşırken mesela Sütleğengillerden Euphorbia daha uzun süre isteyebilir.

Selamlar.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025