agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Kaktüs
(https)

Beğeni Düzeni148Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 06-10-2018, 12:27   #30
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-10-2018
Asiri Buyuyen Kaynana Dili Kaktus

Merhaba arkadaslar
Fotografini duzgun ekleyemedim sanirim.
Cok az bilgiyle iki yildir bir suru kaktus buyutuyorum. Turlerine latince adlarina cok hakim degilim. Benim bir tane irice bir kaynanadili kaktusum var. Aldigimda iki adet kuresel govdesi vardi, minnak boyutlarda degildi ama. Su zamana kadar cok hizli uzama gerceklestirmeye basladi. Kuresel formunu kaybetti zamanla. Ben isik sorunu olabilecegini dusundugumden 3-4 kez yerini degistirdim. Uzadikca saksisini buyuttum, buyume ve gelismesi koklerine donsun diye. Zamaninda bir yerde, belli bir ayda bu kaktus turunun bogumlarindan koparilip ayri dikilmesi gerektigini okumustum. Ama daha kucuktu ve bu bilginin uzerinde durmadim. Su an boyu 1 metre civari. Sanirim mevsimsel olarak da bogumundan ayrilmasi icin uygun zaman degil. Ne yapabilirim yardimci olursaniz sevinirim. Ama lutfen eve uygun degil demeyin. Biz bir yildir birlikteyiz bitki cocugum oldu benim gidip dogaya uygun diye baska yerlere gomup birakamam onu. Bu asiri uzama, kuresel formu kaybetme, bogumdan ayirip(ki nasil yaparim hicbir fikrim yok) baska yere dikme ile ilgili bilgi verebilirseniz cok sevinirim.

Eklenen Resimler

birol baser beğendi.

Düzenleyen Duyguozcan : 06-10-2018 saat 12:28 Neden: Fotograf ekleyebilmisim diye
Duyguozcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025