agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kaktüs ve Sukulent Alınacak Mekanlar, Seralar, Etkinlikler... (https://www.agaclar.net/forum/kaktus-ve-sukulent-alinacak-mekanlar-seralar-etkinlikler/)
-   -   Kaktüs ve sukulent alınacak mekanlar (https://www.agaclar.net/forum/kaktus-ve-sukulent-alinacak-mekanlar-seralar-etkinlikler/22743.htm)

sargonx 15-06-2015 12:49

İstanbul'daki kaktüs ve sukulent severlere bende Şeyma Çiçekçiliği önermek isterim, istanbul içinde gördüğüm en çok türü barındırıyor, adres burada Şeyma ÇİÇEKÇİLİK

gulin 18-06-2015 15:32

sizlerin tavsiyeleriyle ben de şeyma çiçekçiliğin internet sitesinden bir kaç çeşit lithops aldım. bakalım nasıl gelecekler. 4 gözle bekliyorum :)

sevgice 18-08-2015 20:35

Bir tanede ben ekliyeyim. Adres Yenidoğan mah. Sultangazi cad. Hattat sokak, Sancaktepe .0532 316 6133. Muzaffer kaktus ve sukkulent dunyası.
Aynı isimde sosyal paylaşım sitesinde sayfası var. Bolca da ceşıt var. Bilginize...

blop 04-09-2015 22:39

Muzaffer Kaktüs Serası

5 Eklenti(ler)
Merhaba son keşfettiğim kaktüs üreticisi Muzaffer Beyin kaktüs serası mutlaka uğramanız gereken bir sera. İstanbul da en uygun fiyatlı sera olabilir tür bakımından da oldukça zengin zaten eklediğim fotoğraflardan anlarsınız.
Adres: Yenidoğan mah. Sultangazi cad. Hattat sokak, Sancaktepe
Facebook sayfası da var.

gulin 30-09-2015 16:25

sahibinden.com da sukulent satışı yapıyor bir kaç kişi. incelemek isteyen arama kısmına sukulent yazıp bakabilir.

Mücevher Çalısı 08-10-2015 19:11

Kısa süreliğinedir ama Antalya Kipa'da kaktüs ve sukulent satışı var bugünlerde (sadece sukulent değil başka bitkiler de mevcut). Minik saksılarda olanlardan ve fiyatı 3.5 lira. Tüm Kipaları kapsıyor mu bilmiyorum...
Pek çok değişik tür sukulent getirmişler şaşırdım:)

Burcu_ 09-10-2015 15:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tika (Mesaj 1031515)
Sukulentler ne kadar?Echeveria Perle von Nürnberg ve Sedum Sieboldii'ler güzelmiş.Crassula Budda's Tempe'ın o kadar pahalı bir bitki olduğunu bilmiyordum.
Buraya sanırım toplu taşıma ile ulaşım yok,değil mi?
Bir de bu yıl nedense üşeniyorum.Geçen yıl her yeri geziyordum,bu yıl internetten alıyorum çoğunlukla.Hiç yorulmuyorum.

Bu arada fotoğraflardaki tüylü Echeveia'da çok güzelmiş.

merhaba, internetten hangi sitelerden alıyorsunuz acaba?

umutdunyasi 16-10-2015 15:31

Zengarden Kaktüs ve Sukulent

Merhaba arkadaşlar bulunduğum yer kaktüs ve sukulent konusunda yetersiz olduğu için internetten sipariş vermek istiyorum. Araştırmalarım sonucu aşağıdaki adresi buldum güzel kaktüs ve sukulent vb. çiekler ayrıca toprak çeşitleride mevcut. Bu site hakkında bilgisi olan varmı ? Sizce alışveriş yapmalımıyım... daha güvenilir çeşidi bol alternatifleriz varmı ?

http://www.zengardentr.com/Kaktus-ve...#labels=1033-2

flaneuse 18-10-2015 10:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi umutdunyasi (Mesaj 1414891)
Merhaba arkadaşlar bulunduğum yer kaktüs ve sukulent konusunda yetersiz olduğu için internetten sipariş vermek istiyorum. Araştırmalarım sonucu aşağıdaki adresi buldum güzel kaktüs ve sukulent vb. çiekler ayrıca toprak çeşitleride mevcut. Bu site hakkında bilgisi olan varmı ? Sizce alışveriş yapmalımıyım... daha güvenilir çeşidi bol alternatifleriz varmı ?

Kaktüs ve Sukulent | Zengarden Ev ve Bahçe

İletinize henüz yanıt veren olmadığını görünce forumun sağ üstteki 'arama' özelliğinden yararlanarak şöyle bir baktım- Zengarden, birçok üyenin tohum, fide, çiçek ve kaktüs/ sukkulent alışverişi için tercih ettiği sitelerden biri... Görebildiğim kadarıyla kargo, ödeme vb hususlarda herhangi bir şikayete de konu olmamış.

gubi 05-11-2015 19:53

Sukulent ve teraryumun Turkiye'deki ilk adresi Cambahçe. Facebookda Cambahçe diye aratırsanız bulursunuz.
instagramda da cambahce diye aratırsanız ulaşabilirsiniz. Ellerinde her tür sukulent mevcut. Yoksa da getirtiyorlar.

mmanager 13-11-2015 16:47

Adana da yaşayan arkadaşlar kaktüs ve sukkulent almak isteyenler istanbullu Botaniğe uğrasınlar .Değişik kaktüsler ve sukkulentler var.Yeri Türkmenbaşı Bulvarında Özel Gündoğdu Liselerine gelmeden sağda.Bitki alma krizi tutanlar için 24 saat açık bekçisi de var çünkü...( yakında yeni türler de gelecekmiş.):o:o:o:o:o:o

shawshang 13-11-2015 16:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi umutdunyasi (Mesaj 1414891)

Kaktüs ve Sukulent | Zengarden Ev ve Bahçe

ben fırsatım olunca direk yerine gidiyorum. Çok kibar efendi bir kişi işletiyor ve her türlü yardımı oluyor.

kargo konusunda nasıl tedbir alırlar onu bilemiyorum

melekv. 16-11-2015 09:22

Zengarden sitesinden bende almıştım küçük saksıların tam oturdugu plastik çanta gibi birşeyin içinde geldi paketleme güzeldi ama malum kargo ters düz olmuş sanırım gelirken toprağı biraz dökülmüştü ama sorun teşkil etmiyordu. Firma şikayet bölümünde adı geçiyor fakat bugüne kadar hiç olumsuzluk yaşamadım ne tohumlarda ne de fidelerde benim için mükemmel bir site

lonelywarrior40 21-02-2016 01:19

Merhabalar :)
Daha geçen yaz kaktüs ve sukkulent merakına profesyönel anlamda merak salmış biriyim; elimde çok az tür var ama isteğimin sınırı yok :)) Sürekli araştırıp öğrenmek için uğraşıyorum. İki kez kaktüs alışverişim oldu ve elimdeki türler de o kadar zaten :)
Bulunduğum ilden dolayı pek kaktüs alma imkanımız yok.Var ise Kayseri'de bildiğiniz yerler çok memnun olurum öğrenmekten :) Zira internetten alışverişe de mahkum olmamış oluruz.Teşekkürler şimdiden.

alaoğlu 28-02-2016 00:22

Sayın Lonely. Başlangıç tarihimiz aşağı yukarı aynı sayılır. Ben kaktüsleri mi, dilenme (isteme) ve yer değiştirme (çalma) yöntemi ile çoğaltmaya çalışıyorum. Çünkü burada da büyük marketlerin haricinde başka elde etme yöntemi yok ve onlarda da çok bilinen türlerden başkası bulunmuyor. Tabi silikonla yapıştırma çiçekli olanlar çoğunlukta. Ama vaçgeçmeden yola devam. Başarılı olmanı dilerim.

asntrk 07-03-2016 15:08

Selam arkadaslar.bursada sukulent satan bi yer biliyor musunuz?
Yapi marketlerine gittim nilufer ve gecitteki seralar da gittim fakat nisan ayinda diyorlar..kesin sattığını bildiğiniz yer varmı?

skaraca 09-03-2016 17:27

Ben Bursa'da bulunduğum sırada (2,5 yıl kadar önce) Bauhaus'tan oldukça güzel sukulentler alıyordum. Nispeten Metro'nun yanındaki Koçtaş'ta da oluyordu. İKEA ve onun yanındaki şu an ismini hatırlayamadığım yapı markette bazen bulunuyordu. Eğer şu an bulamamış iseniz Nisan'a az kalmış, biraz bekleyebilirsiniz veya hemen yakınınızda olan Yalova'ya gidebilirsiniz. google'den sera liliput diye ararsanız bulacağınız link ve telefonlar aracılığı ile güzel sukkulent temin edebilirsiniz. Ya da Yalova'da 10-15 kmlik bir güzergah içinde bulunan seraları ve ithalatçı firmaları varsa özel aracınızla gezebilirsiniz.

musk 09-03-2016 17:51

Can tropical succulent. Geniş çeşit var. Çok da güzel fiyatlarıyla katalog hazırlanmış Facebook dan ulaşılabilir. Her yere gönderim var.

Katalog (Resimlere tıklayarak fiyat boy ve isimler görülebilir.)
https://goo.gl/QW3cb5

umutyolcusu 23-03-2016 19:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi asntrk (Mesaj 1445281)
Selam arkadaslar.bursada sukulent satan bi yer biliyor musunuz?
Yapi marketlerine gittim nilufer ve gecitteki seralar da gittim fakat nisan ayinda diyorlar..kesin sattığını bildiğiniz yer varmı?

Bursa Bauhaus ta çoğu zaman güzel kaktüsler bulunuyor,Koçtaş takiler pek sağlıklı olmayabiliyor

lonelywarrior40 27-03-2016 17:16

Sayın Alaoğlu, merhabalar öncelikle.

Gerçekten kaktüs edinme ve çeşit bulabilme konusunda çok doğru söylüyorsunuz, çiçeklilere hiç girmiyorum ki yapay çiçek yapıştırılmışları hiç alamıyorum malesef. Çünkü biliyorum ki çıkartsam dahi izi kalacak zamanla formunda...

Diğer bahsettiğiniz iki yöntemin ikisini de yapamadım ben :D Yani çekiniyorum, ne isteyebiliyorum ne de sağından solundan çelik alabilir miyim diyebiliyorum... Bunu demek vallahi ölüm bana, bir türlü çıkmıyor benden; çıksa belki de daha farklı olabilir iyi yönde :) Ayrıca o kadar enteresandır ki, gerçekten çok bilgili ve bu kulvarda ilerlemiş insanlara bakıyorum; ki buradaki hedefim sadece şuana dek muhatap olabildiklerimdir sakın kimse yanlış anlamasın, sadece 1 kişi bana yardım etti. Onun verdiği bilgilerle bugünkü gelişimime sahibim. Halbuki; paylaşılsa, takas edilse, yahut işte konuşulsa ve yardım edilse yeni başlayanlara o kadar güzel olur ki :) İnternet üzerinden almış olduğum 12 türün 6sını daha 3 hafta evvel gece/gündüz sıcak farkından dolayı yanmasından mütevellit kaybettim :) Hamdolsun hevesimde kayıp yok ama insan üzülüyor tabi.

Samimiyetinizin değeri pahal biçilemez nezdimde, çok teşekkürler... Umarım yakın gelecekte çok daha güzel seviyelerde karşılaşırız sizinle tekrar, canı yürekten dilerim bunu.

alaoğlu 28-03-2016 01:08

YALNIZ DEĞİLSİNİZ sayın LONELY :) Bende iyi dileklerinize katılıyorum. Çorum'a yolunuz düşerse keyifle sizi ağırlarım.

mclog 14-04-2016 15:40

İstanbul Libadiye Soyak yakınlarında oturan arkadaşlar için oradaki Migros'ta (başka şubelerinde bulamadım) çok güzel ve uygun fiyata sukulentler vardı. Maalesef taşınma derdinden alamamıştım. Şimdi çok üzülüyorum. Fırsatı olan baksın derim.

ozkan1979 14-04-2016 17:55

izmirde alınacak yerler neresi gidip almak istiyorum

gossip 14-04-2016 22:20

işyeri ismi vermeden tarif edeyim. Çınarlı polis karakolunun orda benzin istayonun karşısında hoş bir yer var her salı günleri ithal yeni ürünler geliyormuş. halihazırda birsürü sukulent ve diğer bitkilerden bolca vardır.

cm12 22-04-2016 14:59

Black Prince Echeveria nereden bulabilirim ?

Merhaba,

Bu sukulentten istiyorum ama bulunduğum şehirde yok. Tohumlarından ya da direk bitki halinden nerede bulabilirim ?

Ayrıca n11'de tohum satan birini buldum ama tohumlardan değişmiş bir tür çıkma olasılığı var mıdır ?

Yardımcı olursanız sevinirim.

abk 22-04-2016 15:15

Zengarden Ev ve Bahçe

Bu adresten bitkiyi satın alabilirsiniz.

cm12 22-04-2016 15:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi abk (Mesaj 1456110)
Zengarden Ev ve Bahçe

Bu adresten bitkiyi satın alabilirsiniz.

teşekkür ederim.

cm12 25-04-2016 15:19

Black Prince Echeveria için zengarden maile cevap vermedi. Ayrıca forumda mağdur olan birilerini gördüm.

Güvenilir ve ilgili başka firma fikri olan var mı ?

blop 30-04-2016 11:43

1 Eklenti(ler)
Ilgileri, cesitleri,bakim tavsiyeleri ve tabi ki fiyatlari ile istanbulda daha iyisi benim gezdiğim yerler arasında yok.

Muzaffer kaktüs serasindan aramıza yeni katılanlar

Sevgi Durul 26-05-2016 22:33

4 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cm12 (Mesaj 1456796)
Black Prince Echeveria için zengarden maile cevap vermedi. Ayrıca forumda mağdur olan birilerini gördüm.

Güvenilir ve ilgili başka firma fikri olan var mı ?

Güvenilir firma var mıdır bilmiyorum fakat ben buradan temin ettim. (Echeveria Black Prince) Bu mesajın son fotoğrafı.

Özel türler, özenli paketleme, uygun fiyatlar, indirimli kargo ile PATİ CACTUS&SUCCULENT&FLOWER'dan bugün gelen kargomu ve içinden çıkan bazı bitkileri ekliyorum. Pek çok çeşit kaktüs ve sukulente bu adresten sahip olabilirsiniz.

Eklenti 614683

Eklenti 614684

Eklenti 614685

Eklenti 614686

cm12 03-06-2016 12:24

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1464676)
Güvenilir firma var mıdır bilmiyorum fakat ben buradan temin ettim. (Echeveria Black Prince) Bu mesajın son fotoğrafı.

Özel türler, özenli paketleme, uygun fiyatlar, indirimli kargo ile PATİ CACTUS&SUCCULENT&FLOWER'dan bugün gelen kargomu ve içinden çıkan bazı bitkileri ekliyorum. Pek çok çeşit kaktüs ve sukulente bu adresten sahip olabilirsiniz.

Zengarden'dan aldım ben sonra. Yalnız gelen kaktüsün Echeveria Black Prince olup olmadığından tam emin değilim. Sadece black diye geçen bir tür var. yani bizim esas istediğimiz melez türü oluşturanlardan biri. İkisi nasıl ayırt ediliyor bilemedim. mesela sizdeki echeveria ile bendeki farklı duruyor.

selenn 15-06-2016 01:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cm12 (Mesaj 1466333)
Zengarden'dan aldım ben sonra. Yalnız gelen kaktüsün Echeveria Black Prince olup olmadığından tam emin değilim. Sadece black diye geçen bir tür var. yani bizim esas istediğimiz melez türü oluşturanlardan biri. İkisi nasıl ayırt ediliyor bilemedim. mesela sizdeki echeveria ile bendeki farklı duruyor.

Echeverianız Black Prince bence. Black diye isimlendirmelerinin sebebi Echeveria Black Prince ve Echeveria Black Knight birbirine görsel anlamda en çok karıştırılan türler. Gerek bitki rengi, gerek çiçek rengi birbirinlerine karıştırılmasına sebep oluyor.

Black Knight'ın yaprakları daha dar ve uzun olur, yukarı doğru bakar.
Black Prince'in yaprakları kalın ve geniştir, yapraklardaki kıvrılma diğeri kadar bariz değildir.

cm12 15-06-2016 23:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selenn (Mesaj 1468610)
Echeverianız Black Prince bence. Black diye isimlendirmelerinin sebebi Echeveria Black Prince ve Echeveria Black Knight birbirine görsel anlamda en çok karıştırılan türler. Gerek bitki rengi, gerek çiçek rengi birbirinlerine karıştırılmasına sebep oluyor.

Black Knight'ın yaprakları daha dar ve uzun olur, yukarı doğru bakar.
Black Prince'in yaprakları kalın ve geniştir, yapraklardaki kıvrılma diğeri kadar bariz değildir.

teşekkür ederim cevap için :)

hacivat 03-08-2016 20:14

ANKARA da gimat tarafındaki Bauhousda envayi çeşit kaktüs ve sukulent mevcuttur hatta etobur bitki bile vardı :eek:
Ayrıca Nataveganın en alt katında (ikeanın alt katı ) aşılı kaktüsler var 2.99:eek:. İkeada da aynı şekilde kaktüs ve sukulentler mevcuttur. ama Bauhous daki bitki çeşitliliği hiç bir yapı markette yok sanırım:rolleyes:

*Duygu 07-03-2017 14:05

İzmir'de kaktüs ve sukulent

Merhaba İzmir'de koçtaş dışında nereden kaktüs ve sukulent bulabilirim? Koçtaşta sürekli aynı türler oluyor farklı çeşitleri göremiyorum hiç.

Kapo67 07-03-2017 17:49

Urlada çok büyük kaktüs seraları mevcut...Narlıderee de zengarden var ...

*Duygu 08-03-2017 10:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kapo67 (Mesaj 1498085)
Urlada çok büyük kaktüs seraları mevcut...Narlıderee de zengarden var ...

Baya uzak kalıyor o taraflar bize, Menderes'deyiz biz.

shawshang 08-03-2017 16:17

Bize ulaşın zengarden, zengarden izmir, zengarden adres

Narlıderede çok güzel bir yer

cockpit 18-06-2017 13:41

Zenfidan

2 Eklenti(ler)
Merhabalar uzun bir aradan sonra :) Maalesef bahçeli evden apartman dairesine (arkada küçük beton bahçe olsa da) taşınınca çocukluğumda sürekli ölen kaktüslerimin anısına sukkulent işine soyundum. Pazarlardan, Yalova seralardan (Beşir süs bitkileri/sukkulent cenneti) aldıklarımın yanına; çeşit ve fiyat açısından uygun gördüğüm "Zenfidan" dan sipariş verdim. Bu site hakkında değişik platformlarda yaşadıkları sorunları yazan arkadaşlarımız olsa gözümü kararttım.

Eklediğim fotoğraflar Zenfidan'a ait ambalajlar. Biri kargo elemanlarının sallaması sonucu toprağından ayrılmış ama karar sizlerin. Yeniden sipariş vereceğim.

Atatürk Türkiyesi'nin koruyucusu tüm babaların "Babalar Günü"kutlu olsun.

Saygılarımla

Bu da sitenin kargo linki: Saksı ölçüleri Zengarden bitki kargo paketleme bilgileri

blgctn 30-06-2017 14:38

İzmirde seralar haricinde ege üniversitesi ana biba girişindeki çiçekçide bol miktarda kaktüs oluyor piyasaya oranla fiyatları da gayet makul.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025