agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kaktüs Hastalıkları (https://www.agaclar.net/forum/kaktus-hastaliklari/)
-   -   Fotoğraflarla Kaktüs Hastalıkları (https://www.agaclar.net/forum/kaktus-hastaliklari/27022.htm)

gutk25 06-02-2013 11:46

2 Eklenti(ler)
[ATTACH]Eklenti 367612[/ATTACH]
yukarıdaki kaktüslerde kabuklu bit vardı ben çiçekçilerden bir tane insektisit aldım 3 defa aralıklarla ilaçladım ancak lezyonlar hala duruyor.bu lezyonları kaldırsam çiçek kendini onarır mı yine ilaçlama yapmam gerekir mi bir de yavrulu olan echinopsisimde dikenlerin altında ağ gibi renk açılması var sebebi ne olabilir.

gutk25 06-02-2013 11:49

Ne yazık ki çiçekçilerde satılan kaktüslerin çoğuna silikonla yapma çiçek yapıştırmışlar.Anlamıyorum hangi çiçek sever çiçeğe zarar veren bir süse aldanıp ta çiçek alır.

gutk25 09-02-2013 12:51

Birkaç kabuğu dayanamayıp kaldırdım altından tamamen normal doku çıktı daha evvel bir kaktüsüm vardı çürüdü o onda da benzer kabuklar vardı ama onları kaldırdığımda huni şeklinde içe doğru uzanıyordu kabuklu bittir diye bütün kaktüslerimi ilaçlamıştım bunlar ne olabilir?

selenn 09-02-2013 16:51

Kabuklu bit gibi duruyor sayın gutk25. Tekrar ilaçlamadan evvel mümkünse hepsini bir kürdan yardımıyla temizlemeye çalışın. Biraz kuruması için beklettikten sonra toprak da dahil olmak üzere ilaçlayın. Ardından ilaç paketi üzerinde yazan talimata göre ilaçlamayı tekrarlamak gerekiyor. Aksi taktirde yumurtalardan tekrar zararlılar üremeye başlıyor.

Etrafında yeralan bütün bitkileri de ilaçmanızda fayda var. Bahsettiğiniz lezyonlarda açılma, sulanma ya da yumuşama yoksa bir zararı olmaz. Gövdede oluşan ufak tefek berelerden çok büyük bir zarar gelmiyor kaktüslere.

gutk25 10-02-2013 13:05

Sevgili selenn daha evvel 3 kez aralıklarla ilaçlayıp topraklarını değiştirdim eski topraklarını attım ama köpük şeklinde bir ilaçtı sitede tavsiye edilen ilacı bulamadım 1 ay sonra ankaraya gideceğim oradan almayı planlıyorum bu gecikmenin çok zararı olur mu ? Yardımlarınız için teşekkür ederim

selenn 11-02-2013 11:50

Rica ederim, ilaçlama yapana kadar isterseniz bitki üzerinde farkettiğiniz kabuklu bitleri temizlemeye çalışın. Büyük bir zararı olmaz ilaçlamayı biraz ertelemenizin.

adneser 15-02-2013 11:39

3 Eklenti(ler)
Kaktüsümdeki hastalık mantar gibi görünyor ama forum'da yazıldığı gibi birşeyler göremedim ne yapmam gerekiyor?:(:(

Eklenti 370060

Eklenti 370061

Eklenti 370062

Acilen yardım

sakdag 15-02-2013 11:57

Sayın Adneser bitkinizde kök çürüklüğü var sanırım. Koyu renk görünen yerler yumuşak ve cıvımış mı acaba? Sulama biraz fazla gelmiş olmalı ya da bazen saksılara dekoratif olarak dizdiğimiz çakıl taşları toprağın uzun vakit nemli kalmasına sebep olup çürümeyi hızlandırıyor.

Bence, ilk iş bitkiyi topraktan söküp kökleri kontrol edin. Sonra çürüme seviyesinin üzerinden kesip kurumaya bırakın. Kesim yaptığınızda anaç gövde epey kısacalak gibi görünüyor, aşılı yelpaze kısmı aşıdan ayırıp onu da köklendirmeyi deneyebilirsiniz...

adneser 15-02-2013 12:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1101902)
Sayın Adneser bitkinizde kök çürüklüğü var sanırım. Koyu renk görünen yerler yumuşak ve cıvımış mı acaba? Sulama biraz fazla gelmiş olmalı ya da bazen saksılara dekoratif olarak dizdiğimiz çakıl taşları toprağın uzun vakit nemli kalmasına sebep olup çürümeyi hızlandırıyor.

Bence, ilk iş bitkiyi topraktan söküp kökleri kontrol edin. Sonra çürüme seviyesinin üzerinden kesip kurumaya bırakın. Kesim yaptığınızda anaç gövde epey kısacalak gibi görünüyor, aşılı yelpaze kısmı aşıdan ayırıp onu da köklendirmeyi deneyebilirsiniz...

Teşekkürler Sn sakdag

Köklerde bir ihtimal çürük yoksa ne yapmalıyım?

sakdag 15-02-2013 12:35

Bir iki gün bekletip tekrar dikin ve bir süre sulamayın Sayın Adneser. Umarım bitkiniz en kısa sürede düzelir, yelpaze kısmı çok güzel.

adneser 16-02-2013 13:33

4 Eklenti(ler)
Sayın Sakdag

Dediğiniz gibi kaktüsü söküp kök ve gövdeyi temizledim yumşak kısımlarıın altındaki odunsu gövde'de birşey yok, resimde görüldüğü gibi şimdi odunsu gövde kalsınmı, keseyimmi?

Temizlenen yumşak kısım

Eklenti 370254

Odunsu gövde

Eklenti 370255

Eklenti 370256

Kurumaya bırakıldı

Eklenti 370257

sakdag 16-02-2013 22:02

Sayın Adneser fotoğraflardan görebildiğim kadarıyla, kökler sorunlu, pek fazlada bir şey kalmamış zaten.
Odunsu bölgeyi; temizlediğiniz yeşil bölgeye kadar kesmekten başka bir çözüm yok gibi görünüyor.

Daha önceki mesajımda da yazdığım gibi anaç kısım çok kısa kalmış. Ben olsam aşı kısmını ayırıp, onu köklendirmeye uğraşırdım. Ayrıca anaç fazla odunsu olduğu için bunu köklendirmede zorlanacağını düşünüyorum.Takdir sizin. Kolay gelsin.

adneser 16-02-2013 22:17

Sayın Sakdag

Dediğiniz şekilde aşılı yerden kesip köklendirmeye çalışacağım, yardımlarınız için teşekkür ederim.
Saygı ve selamlar

iris41 17-02-2013 08:49

Sayın adneser bir yazıda kristata lactayı kolay kökleniyor diye okumuştum Uyar11 rin yazısında sizde o yazıyı takip ederek köklendire bilirsiniz .
Aşılı kaktüsler kısmına bir göz atın ben cok faydasını gördüm .

adneser 17-02-2013 10:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi iris41 (Mesaj 1102932)
Sayın adneser bir yazıda kristata lactayı kolay kökleniyor diye okumuştum Uyar11 rin yazısında sizde o yazıyı takip ederek köklendire bilirsiniz .
Aşılı kaktüsler kısmına bir göz atın ben cok faydasını gördüm .

Sayın iris41

Çok teşekkürler bakacağım.

çiçekdostu 01-03-2013 12:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selenn (Mesaj 947039)
YETERSİZ SULAMA:

Her ne kadar kaktüs ve sukulentler susuzluğa dayanıklı olsalar da yetersiz sulama durumunda bitki evvela kendi bünyesindeki su rezervinden su ihtiyacını karşılar, ardından susuzluğu tolere edemeyecek hale gelir ve kurur.

Susuzluk neticesinde kuruyan Opuntia:

Eklenti 283124

Benim kaynana dilim de az suladığım için mi bu hale gelmiş?Peki kurtarabilirmiyiz?

çiçekdostu 01-03-2013 16:37

1 Eklenti(ler)
Maalesef kaktüsüm bu durumda.3 ay önce forumdan bir arkadaş göndermişti.Diktikten sonra çok az suladım ve serin bir odaya koydum.Sulamadığım için mi bu hale geldi? Kurtarabilir miyim acaba?:(

Eklenti 374063

selenn 02-03-2013 14:45

Malesef kurtarılacak durumda gözükmüyor sevgili çiçekdostu ama üzülmeyin başka çeliklerle denemeye devam. Opuntia bol bulunabilen bir kaktüs.

çiçekdostu 03-03-2013 16:48

Evet ben de ümidimi kestim zaten.Yaşadığım ilçede maalesef aradığım hiç bir çiçeği bulamıyorum.

fatitoo 26-03-2013 22:03

2 Eklenti(ler)
Kaktüsümde ilk zamanlar minik kahverengi leke oluştu daha sonra büyüdü. Kırmızı örümcek olduğundan şüpheleniyorum. eğr öyle ise ne ilacı kullanmalıyım veya kendim yapabileceğim bir doğal ilaç var mı? Yavrucağım benim ne hale geldi:)

mandalinleerik 21-06-2013 11:23

4 Eklenti(ler)
Kaktüslerimin bazılarında sanırım yaprak biti oluştu. Bunlardan kurtulmak için ev yapımı bir ilaç var mıdır?

Eklenti 419667

Eklenti 419668

Eklenti 419669

Eklenti 419670

mmanager 15-07-2013 08:24

Size tavsiyem bulunduğunuz şehirde olan zirai ilaç satıcılarına gidip mevcut hastalığı anlatarak gerekli ilacı alabilirsiniz.Ev yapımı ilaçlar sayfasına bakarak da kendiniz evde ilaçlar hazırlayabilirsiniz... Kolay gelsin...

ocaga33 19-08-2013 10:03

lütfen yardım

1 Eklenti(ler)
yıllı izinden döndüm 21 gün sonra kaktüsüm bu hale gelmiş..lütfen yardım edermisiniz.

cörekotu 21-08-2013 02:09

Echeveria sukulentimde pamuksu olusumlar var nedir bilen varmi acaba?

loveforlife 21-08-2013 08:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cörekotu (Mesaj 1191677)
Echeveria sukulentimde pamuksu olusumlar var nedir bilen varmi acaba?

Pamuklu bit olabilir. Fotoğraf paylaşırsanız, daha çok yardımcı olunabilir.

sakdag 23-08-2013 12:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ocaga33 (Mesaj 1191126)
yıllı izinden döndüm 21 gün sonra kaktüsüm bu hale gelmiş..lütfen yardım edermisiniz.

Aşırı susuzluktan buruşmuş kaktüsünüz, suladığınızda düzelecektir.

ocaga33 23-08-2013 13:13

Sakdağ teşekkürler. Yalnız suluyorum, gölgeye alıyorum, güneşe alıyorum bir türlü düzelmedi gitti. Çok üzülüyorum açıkçası...

Dün saksısını ve toprağını değiştirdim, kökünü havalandırdım. İnşallah canlanır.

fatitoo 23-08-2013 13:26

Öncelikle foruma hoş geldiniz sayın hemşerim,

Keşke saksısını değiştirmeseydiniz. Zaten yorgun...Dik durması için bir destek koyup suyunu verip serin bir ortama alırsanız belki de su püskürtürseniz inşallah kendine gelir...

mmanager 24-08-2013 08:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ocaga33 (Mesaj 1191126)

Sayın ocaga33 merak etmeyin susuzluktan olmuş bu durum.Başka bir çiçek olsaydı şimdi kurumuş yapraklarıyla karşılaşırdınız siz.Bu çiçeği sulayın daha az güneş alan bir yere koyun .Mümkünse tabağına biraz su dolsun bu suyu toprağı emebildiği kadar emsin.Bir aydan fazla sürebilir düzelmesi çok aşırı da sulamaya kalkmayın ,acele edip paniklemeyin.Bende aynı cinsten var gövde dalı bile alt taraftan kurudu ama hala sağlam 3-4 aydır.Kolay gelsin...

ocaga33 25-08-2013 12:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fatitoo (Mesaj 1192285)
Öncelikle foruma hoş geldiniz sayın hemşerim,

Keşke saksısını değiştirmeseydiniz. Zaten yorgun...Dik durması için bir destek koyup suyunu verip serin bir ortama alırsanız belki de su püskürtürseniz inşallah kendine gelir...

teşekkürler kardeşim..inşallah düzelir...aslında köküne bakmak için çıkarmıştım.herhang. bir çürüme yok toprağı evet çok kuruydu..biraz toprağını ufaladım kökünü havalandırdım garibimin başında 2-3 sigara içtim..(üzüntümden) tekrar taze toprak sarı kum ekleyip saksıladım ve suladım...temennim canlanır inşallah...

ocaga33 25-08-2013 12:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mmanager (Mesaj 1192520)
Sayın ocaga33 merak etmeyin susuzluktan olmuş bu durum.Başka bir çiçek olsaydı şimdi kurumuş yapraklarıyla karşılaşırdınız siz.Bu çiçeği sulayın daha az güneş alan bir yere koyun .Mümkünse tabağına biraz su dolsun bu suyu toprağı emebildiği kadar emsin.Bir aydan fazla sürebilir düzelmesi çok aşırı da sulamaya kalkmayın ,acele edip paniklemeyin.Bende aynı cinsten var gövde dalı bile alt taraftan kurudu ama hala sağlam 3-4 aydır.Kolay gelsin...

ilginize teşekkürler..ben suladım yalnız çaybardağının 3 de 1 i kadar su döktüm topragını değiştirdikten sonra... biraz daha sulamam gerekirmi acaba..kökünüde çürütmeyeyimde 2.acıya hiç dayanamam :):o

ocaga33 26-08-2013 16:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi COYOTE (Mesaj 1051563)
Bu ve birkac kaktusumde böyle kahverengi lekeler var maalesef:(seytan diyor kaldir at yani.
Curume yok ne yapmali ki kurtulusu var midir?
cevaplayan olursa sevinicem vallahi.

Resmi ceviremedim :(

Bildiğim kadarıyla o toprak lekesi. Daha önce oraya kadar gömülmüş bence, siz de biraz daha derine gömseniz iyi olur.

Sakın atmayın. Şeytana da uymayın, sana öyle güzel bir çiçek verecek ki o. Sabret derim.

ocaga33 30-09-2013 14:04

2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar,
3 kaktüsümünde durumu bu şekilde.Altları mantarlaştı ve yumuşak gibi.Yardım edin lütfen.Ne yapmam lazım.Şimdiden teşekkürler.

sakdag 30-09-2013 14:11

Kaktüs çok buruşuk, gövdede susuzluk emareleri var. Ya sulama suyunuz çok az, kaktüse yeterli gelmiyor ya da köklerde çürüme problemi olduğu için kaktüse yine su ve besin gitmiyor.Fotoğraflardan anlaşılmıyor. Köklerini meydana çıkarmışken toprağını silkeleyin ve yıkayın, kökleri gözden geçirin. Kökleri hafifçe çektiğinizde dağılıp kopuyorsa kökler çürümüş demektir.

ocaga33 30-09-2013 14:32

Teşekkür ederim.Hemen yapıyorum dediklerinizi.

altintasna 30-09-2013 14:35

Kireçli ve de klorlu su kaktüse nasıl bir etki yapar? Burada su çok klorlu ve de kireçli.

ocaga33 30-09-2013 14:37

1 Eklenti(ler)
Sakdağ.

Dediklerinizi yaptım.Son durum bu.Kökler sağlam gibi yalnız köklerden beyaz çok ince filizlenenler hemen kopuyorlar sarılar çok sıkı çekersem kopuyorlar.Güzelce yıkadım şimdi ne yapmam gerekiyor.Teşekkürler.

sakdag 30-09-2013 14:51

Evet, kökler sağlam. Tekrardan dikin, her zaman verdiğiniz sudan biraz daha fazlasını verin. Düzelecektir. Problemi sadece susuzlukmuş.

sakdag 30-09-2013 14:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi altintasna (Mesaj 1204377)
Kireçli ve de klorlu su kaktüse nasıl bir etki yapar? Burada su çok klorlu ve de kireçli.

Klor ve kirecin uzun vadedeki etkilerini bilemeyeceğim ama;

Suyunuz çok klorlu ise, her zaman bir iki gün dinlendirilmiş su kullanın. kloru bu sürede uçacaktır. Ben her zaman 2 bidon suyu balkonda dolu bırakırım.

Kireçli suya yapacak pek bir şey yok, üşenmezseniz ara sıra kaynatılıp soğutulmuş suyla sulayın.

ocaga33 30-09-2013 17:41

Çok teşekkür ederim sakdag.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025