![]() |
1 Eklenti(ler)
merhaba, 3-4 yıldır büyüttüğüm kaktüsüm sanırım çürümeye başladı. aslında ne olduğundan emin değilim. önce sararmış ve yumuşamıştı daha sonra okuduklarıma göre sararan yerini kestim ve topraksız bir şekilde beklettim. 2 haftaya yakın bekledi ama sararma yayıldı. içi boşalıyor kahverengi bir sıvı akıyor. ne yapmam gerek? yardımcı olursanız sevinirim.
fotoğrafı; Eklenti 607458 |
acil ceap verecek yok mu :( diğer 2 kaktüsüm de aynı durumda
|
Çok sulamadan çürüyor. Kışın su vermeyin. Verecekseniz de 1-2 ayda bir hafifçe spreyle nemlendirin. Siyah torf topraklara dikmeyin. Dere Kum-bahçe torağı karışımına dikin. Yazın da çok sulamayın. Toprak iyice kurusun korkmayın. Kuraklıkta İçine suyu çeker bekler. Havalar 20 derece gibi ısınınca güneşli havadar esintili yere çıkarın. Çürüme içe kadar yayılmış olabilir. Yeşil etli kısmı buluncaya kadar hafifçe kesin. Varsa Odun-mangal kömürü tozunu kestiğiniz yere sürün. Yoksa çamaşır suyu ile dezenfekte edin sonra durulayın peçete ile suyunu kurutun. Kuru yerde bekletin. 1 hafta-1 ay arası. Kesik yeri beyazlayıp kapanmaya başlayacak. Hafif büzüşme olur sorun değil çürüme olmasın yeter ki. Kesik kapanmaya başlayınca kuru kumlu toprağa dikip bir kaç gün bekletin. Hafifçe spreyle nemlendirin köklenmeyi bekleyin. Çürüme içe yayılmış devam ediyorsa yapacak pek bir şey kalmamıştır.
|
merhabalar. ilk defa kaktüs besliyorum, kaktüsümü genelde annem suluyor ama çok fazla su vermiyor, damlatıyor genelde ayda 1-2 kere. cok güneş gören bir yerde durmuyor. yani gunes goruyor fakat golge bir yerde ve dogrudan gunes hic gormedi. elimizde aynısından iki tane vardı diğeri önce yumuşadı sonra çürüdü, şimdi de bu yumuşamaya başlıyor. aynı şekilde çürüyecek diye korkuyorum. forumları okudum fakat tam aradıgım cevabı bulamadım. yardımcı olursanız sevinirim. foto eklemeye calışcam ilk defa bu url olayını kullanıorum umarım becerebilirim smdiden teşekkürler.
[IMG]http://s32.postimg.org/l9s09egs1/IMG_5002.jpg[/IMG] [IMG]http://s32.postimg.org/6261p6kqd/IMG_4999.jpg hızlı resim yükle[/IMG] |
1 Eklenti(ler)
Adının Peru Mumu olduğunu öğrendiğim bu kaktüsü mart ayının sonunda - yaklaşık iki ay oluyor- yarım metre boyundaki anaç kaktüsten keserek almıştım. Bir hafta kadar açıkta beklettikten sonra dikmiştim.
Marketlerde satılan toprağa dikmiştim. Balkonda duruyordu, aşırı su vermedim. Özellikle dibe yakın yerlerde, toprağa değen kısımlarda yumuşama başladı. Sanırım toprak seçiminde hata yaptım. Şimdi saksısından tekrar çıkardım. Hiç köklenme olmadığını gördüm. Bu kaktüsü nasıl kurtarırım? Yumuşama olmayan yerden tekrar bir dal kesip çoğaltabilir miyim? |
Alıntı:
Kaktüsünüzü yumuşama olan yerin üstünden, sağlam kısma kadar kesin ve havadar bir yerde kestiğiniz yer kabuk bağlayana kadar bekleyin. Geçirgenliği yüksek bir toprak karışımı hazırlayın, bunun için http://www.agaclar.net/forum/kaktus-...retim/3019.htm başlığından faydalanabilirsiniz. Yarası kabuk bağlamış olan kaktüsünüzü hazırladığınız toprak karışımına hafifçe daldırın, birkaç gün sonra az miktarda sulamaya başlayabilirsiniz. Bununla ilgili olarak da http://www.agaclar.net/forum/kaktus-...retim/5418.htm başlığı işinize yarayacaktır. Umarım kurtarabilirsiniz, kolay gelsin... |
bana cevap verebilecek yardımcı olabilecek kimse yok mu?
|
Alıntı:
|
kurtarılır mı
3 Eklenti(ler)
merhaba arkadaşlar, bu kaktüs üç haftadır yurttaki odamda duruyordu. gittikçe küçülmüş ve içine çekmiş. kurtarılma ihtimali var mı? forumda anlatılanlar gibi serin kuru yerde bekletsem kendini toparlar mı yoksa bi suya aspirin atıp spreyle sabah akşam spreylesem mi, ne yapsam bilemiyorum, yardımcı olabilir misiniz acaba :/
|
1 Eklenti(ler)
Bu kaktüsü alalı 1,2 hafta oldu. Aldığım günden beri güneşte duruyordu.
Sararmaya başladı ve siyah lekeler oldu ne yapmam gerek? |
Kökleri sağlıklı çürüme yoksa benim görüşüm, uzun süre güneş görmemiş kaktüsü birden güneşe çıkarınca yanma yapmış sarartmış. Bir süre aydınlık gölgede bekletin. Yeniden yeşillenirse bir kaç saat güneş alan yere alın. Lekeler için tam bir şey diyemeyeceğim. Belki üzerindeki yapma çiçeğin iğnesini sapladıkları yer olabilir.
|
Evet satın aldığımda yerde kaktüs hiç güneş görmemişti. Ben de aldığım gün güneşe çıkarttım o nedenle olabilir teşekkürler.
|
Merhaba arkadaşlar. Siteye yeni üye oldum. Bundan yaklaşlık 6 ay önce kaktüslere ilgi duymaya başladım ve çevremde gördüğüm her değişik kaktüsten toplamaya başladım. 3 ay kadar önce eşime hediye olarak tikenleri pembe renkli bir kaktüs almıştım. Herşey yolunda gidiyordu. Hatta kaktüs büyümeyede başlamıştı. Fakat resimlerdede gördüğünüz üzere alt kısmında çürüme başladı. Forumda araştırdığım kadarıyla eriyen kısmın üzerinden kesip güneş görmeyen bir yerde kesilen yerin kurumasını beklemem ve ardından ekip 1 hafta kadar sonra su miktarını azar azar arttırarak sulamam gerek diye anladım. Eğer yanlış anladıysam, eksik anladıysam veya farklı bir yöntemle kurtarma yapmam gerekiyorsa lütfen belirtiniz. Şimdiden yardımlarınız ve görüşleriniz için teşekkürler.
http://imagizer.imageshack.us/v2/640...923/CpjkIh.jpg http://imagizer.imageshack.us/v2/640...923/CG8la0.jpg http://imagizer.imageshack.us/v2/640...921/JFPeOW.jpg |
2 Eklenti(ler)
merhaba uzun zamandır fotoğrafta olan kaktüslerim benimleydi ve çok güzel büyüyorlardı. fakat son zamanlarda buruşmaya ve eğilmeye başladılar dokunduğumdaysa içleri boş gibi etli canlı değil. sulama sıklığımsa çok az çürüdüğünü zannetmiyorum. bir ara açık balkonda duruyorlardı soğuktan böyle olmuş olabilir mi ? nasıl kurtarabilirim ne olmuş olabilir :(
|
eşimin bana aldığı kaktüs yumuşamış sanırım içten çürüyo. hiç ellemedim peteğin üzerindeydi. iyidide son bir haftada nolduysa yumuşamış çok üzüldüm :((( kurtarabilirmiyim..
|
Arkadaşlar aşılı kaktüsümün alt kısmı çürümüştü ust kısmının her tarafını yavrular kapladığı için bir sıra şeklinde kopardım .Fakat bu yavrular tutmaz diyorlar.Acaba bu konuda bilgisi olan bir arkadaş var mı .Aşılı kaktusten kopan yavrular asalak olduğu için tutmaz dedi bir arkadaş.Selamlar
|
Alıntı:
|
Çok teşekkür ederim a Nomad ben de üzülüyordum renkleri yeşil yavruların normalde , ama bazıları güneşten kırmızılaşmışlar kırmızı renkli kaktüslerden değiller.Ben de bir arkadaşın tavsiyesiyle köklendirme hormonu sürerek nemli vermkülit içine diktim.Acaba bu şekilde olur mu.
|
Alıntı:
Kolay gelsin ;) |
Çürüyen Yaşlı ve Emektar Kaktüs
2 Eklenti(ler)
Yıllardır bizimle olaran katüsün alt kısmından çürümeye başladığını fark ettik. Henüz ellemeye cesaret edemedim. Fotoğraflarda da görülebileceği üzere toprak ile birleştiği yerde çürüme belirtileri var. Hafifçe dokunduğunuzda, sapasağlam duran kaktüs şimdi sağa sola sallanıyor. Demekki kök kısmı tamamen çürümüş. Bu tür durumlarda tavsite edilmiş kurtarma şekline göre, sağlam kısım kesilir ve 1-2 hafta kadar dışarıda bekletilir. Sonra tekrar ekilir. Bu yöntemi uygulasam kurtulma şansı olur mu? Örnekler hep yapraklı kaktüsler üzerine idi. O yüzden tekrar sorma ihtiyacı duydum.
Başka bir yöntem var mıdır? Şimdiden teşekkürler. |
Alıntı:
Bu tür bir kaktüste böyle bir şeyi deneyen oldu mu? veya kurtarmak içinne yapmalı? Bilgisi olan bir arkadaş kendi bilgisini veya bir link paylaşırsa sevinirim. Teşekkürler |
Alıntı:
|
Yeşilin her tonu
Bir yıl önce aldığım kaktüsümün saksısı küçük olduğu için değiştim 3 ay boyunca hiç sıkıntısı yoktu dün çürüdüğünü gördüm. Kurtarabilmem mümkün mü? Lütfen yardım edin.
Teşekkürler. |
Alıntı:
|
kaktüsümün köklerinde çürüme başlamış
1 Eklenti(ler)
Eklenti 657701
merhabalar. bu kaktüsü bir yılönce bir supermarketten aldım. ilk aldıgımda 4 taneydiler, sonrasında 5 tane oldular gelişme gösteriyordu. cok fazla sulamıyordum hıc bır zaman. fakat ıkı gun once su verirken 1 tanesının curumus oldugunu farekktım. onu ayırmak ıcın saksıdan cıkardıgımda gelısmekte olan kucuk kaktusde de curume vardı onu da ayırmak zorunda kaldım. sonrasında dün burda okudugum gibi topragından ayırdım ve o sekılde beklemeye basladım. ama sanırım suan ölüyor cunku dıkenlerı ozellıkle alt tarafa daha yakın olanlar eskisi gibi dik ve güçlü değiller. onu kurtarmak için ne yapabilirim ? şimdiden ilginize teşekkür ederim |
Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 1 ay önce aldım kaktüslerimi ve alıralmaz tamamına compo kaktüs toprağı kullandım, aldığımdan beri sadece 2 kere suladım ama dün farkettimki dikenleri aldığım günkü gibi sert değil biraz yumuşamışlar, kaktüsün kendisinde ise böyle bir yumuşama yok sağlam duruyor. Aslında resimleri var fakat yükleyemedim. Yardımcı olurmusunuz lütfen? dikenlerin yunuşak olması kaktüslerimin çürüyeceği anlamına mı geliyor? bu noktadan sonra ne yapmam gerekiyor? Yardımlarınızı bekliyorum. teşekkürler |
4 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 1 ay önce aldım kaktüslerimi ve alıralmaz tamamına compo kaktüs toprağı kullandım, aldığımdan beri sadece 2 kere suladım ama dün farkettimki dikenleri aldığım günkü gibi sert değil biraz yumuşamışlar, kaktüsün kendisinde ise böyle bir yumuşama yok sağlam duruyor. Aslında resimleri var fakat yükleyemedim. Yardımcı olurmusunuz lütfen? dikenlerin yunuşak olması kaktüslerimin çürüyeceği anlamına mı geliyor? bu noktadan sonra ne yapmam gerekiyor? Yardımlarınızı bekliyorum. (Bu arada kaktüslerim 30 cm'lik saksının için 4 tane yanyanalar bu zarar verir mi ayırayım mı?) teşekkürler Eklenti 660271 Eklenti 660272 Eklenti 660273 Eklenti 660274 Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler. |
Bence sağlıklı görünüyorlar.:) Kaktüsler kışın dinlenmek isterler, sulanmazlar. Linke tıklarsanız yararlı olabilir.:) Kolay gelsin.
Kışın Kaktüs Bakımı |
Kaktüsleriniz sağlıklı gibi gözüküyor. Dikenlerinin yumuşak olması güneşten olabilir. Çok fazla güneş görmüyorsa olabilir. Kaktüslerin yan yana durması bir sorun yaratmaz.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
kaktüsüm sağlıklı mı
3 Eklenti(ler)
Arkadaşlar merhaba,
Görseldeki Huernia boleana kaktüsümü burada tavsiye edilen bir internet sitesinden sipariş ettim. Ürün bana geldiğinde yolda toprağı dökülmüş sadece kökleri kalmıştı :eek: Resimlerini çekip müşteri temsilcisi ile iritbata geçtim bana bitkimin sağlıklı olduğunu söylediler. Görselleri aşağıdadır. Bitkim sağlıklı mı? Değilse güçlendirmek için ne yapmam lazm :(yardımlarınızı bekliyorum. Eklenti 661786 Eklenti 661787 Eklenti 661788 |
Kimse yardım etmeyecek sanırım :(
|
Alıntı:
Elimdeki , kaybettiğim, çelik aldığım boleana çeşitlerini inceledim ancak bu görüntü ve renkler aşırı sulanma olasılığını da akla getiriyor ısı düşüklüğü yaşanan bu günlerde (gerçi seradan eve ama..) renk değişikliğini de. Kök kısmını inceleyin, parmağınızla bitkinin çeliklerine hafifçe değerek de dip kısımlarından esneme olup olmadığını anlayabilirsiniz. Gene 2 parmakla dallar çok çok hafifçe sıkılarak sünger / kauçuk gibi mi hissediliyor, pörsümüş mü belirleyebilirsiniz. Saygılar, |
Sayın cockpit,
Yardımlarınız için çok teşekkürler. Bitkim elime 3 gün önce ulaştı Zengarden sitesinden almıştım.Kaktüs toprağı ve lav taşı da almıştım onlardan çok memnun kaldım. İlk geldi açtım kutuyu aşağıdaki gibi sadece kökleri kalmış topraktan ayrılmış. İncelediğimde sünger gibi değil pörsümüş gibi duruyor. Bana bitkinin sağlıklı olduğunu söylediler fakat hiç inandırıcı değil ki :( Rengi çok kötü duruyor kurumuş gibi ama dokunduğumda kuru değil. Teşekkürler |
2 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Geldiği gün hemen toprağını değiştirmiştim. altına lav taşı ve güzel bir kaktüs toprağı ile saksıladım. Şimdi hiç sulamayıp kendi haline bırakmam mı gerekecek :( İnşallah kurtarırım :( |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025