agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kaktüs Bakım, Üretim (https://www.agaclar.net/forum/kaktus-bakim-uretim/)
-   -   Kaktüslerde Saksı Değişimi (https://www.agaclar.net/forum/kaktus-bakim-uretim/6497.htm)

hira 18-04-2014 15:42

Kaktüslerde saksı ve toprak değişiminden sonraki bir kaç gün hiç su verilmemeli denmiş, doğru anlamışım değilmi arkadaşlar? bugün saksı ve toprak değişimi yapacağım. 3 gün suda bekletip defalarca kez yıkadığım deniz kumu (şuan fırında dezenfekte için) azcık perlit, az, torf, bahçe toprağı ve çakıl kırıntılarıyla yaptığım karışıma alacağım kaktüslerimi. Yanlış yapmaktan çok sıkıldım, biriniz cevap verirse doğru yolda olduğumdan emin olmak istiyorum.

seve06 27-09-2014 07:55

Kaktüs toprak değişimi

3 Eklenti(ler)
selam 2 sene önce annemin arkadaşı küçük bir parça olarak verdi bende onu güzelce ektim en küçük hali 2 sene önce 2. hali bu yazın başı 3. hali ise şuanki hali saksı değişimi lazımmı acaba ? saksının yanlarını rahat büyüsün diye eritip kestim yoksa bazı noktaları çarpıyordu.

mehmet0791 16-08-2017 18:14

Kaktüs toprak değişimi

mehmet0791 17-08-2017 09:54

Bebek kaktüslerin saksı değişimi

Dbilir 23-11-2018 13:13

Merhaba,
Saksısını değiştirdiğim ferocactus emoryi kaktüsümün kökleri arasında onlarca turuncu, koyu sarı renkte mercimek kadar kimisi daha küçük yuvarlak taneler var. Foruma nasıl fotoğraf yükleyeceğimi bir türlü bulamadım ve beceremedim. Bunlar nedir? Yavru mu olacaklardı acaba? İlk başta korktum, böcek yumurtası falan diye düşündüm. Tam atacakken "büyüyecek yavru olabilirler mi acaba" dedim ve toprak içinden bulabildiğimi geri topladım ve ayrı boş bir saksıya aldım. Üstlerini çok az toprakla örttüm. Fakat hiç bir bilgim yok. Eğer yavru ise bunlar, yaptığım doğru mu? Ya da ne yapmam gerekir? Yardımınızı ve bilginizi rica ediyorum.

Mesut Temiz 23-11-2018 15:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dbilir (Mesaj 1552699)
Merhaba,
Saksısını değiştirdiğim ferocactus emoryi kaktüsümün kökleri arasında onlarca turuncu, koyu sarı renkte mercimek kadar kimisi daha küçük yuvarlak taneler var. Foruma nasıl fotoğraf yükleyeceğimi bir türlü bulamadım ve beceremedim. Bunlar nedir? Yavru mu olacaklardı acaba? İlk başta korktum, böcek yumurtası falan diye düşündüm. Tam atacakken "büyüyecek yavru olabilirler mi acaba" dedim ve toprak içinden bulabildiğimi geri topladım ve ayrı boş bir saksıya aldım. Üstlerini çok az toprakla örttüm. Fakat hiç bir bilgim yok. Eğer yavru ise bunlar, yaptığım doğru mu? Ya da ne yapmam gerekir? Yardımınızı ve bilginizi rica ediyorum.

Onlar gübre kürecikleri sayın Dbilir, rahat olabilirsiniz.

Dbilir 23-11-2018 20:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mesut Temiz (Mesaj 1552708)
Onlar gübre kürecikleri sayın Dbilir, rahat olabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim Mesut bey. Hiç bir bilgim yoktu.
Gübre küreciği nedir, arama motoruna sordum. Çok alakasız şeyler çıktı. Anladığım şey, hergün saksıyı fısfıslamam gerekmiyor artık :) Bir de çimlendirme toprağı almıştım, ona ektim onları, gözüm gibi baktım.
Tekrar teşekkür ederim.

Mesut Temiz 24-11-2018 01:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dbilir (Mesaj 1552735)
Çok teşekkür ederim Mesut bey. Hiç bir bilgim yoktu.
Gübre küreciği nedir, arama motoruna sordum. Çok alakasız şeyler çıktı. Anladığım şey, hergün saksıyı fısfıslamam gerekmiyor artık :) Bir de çimlendirme toprağı almıştım, ona ektim onları, gözüm gibi baktım.
Tekrar teşekkür ederim.

"Gübre küreciği" benim uydurduğum bir isim olduğu için arama motorunda bulamamanız normal... :p
O yuvarlak cisimcikler gerçekten gübre.. Ben de onları bir zamanlar solucan/böcek yumurtaları sanıp bayağı telaşlanmıştım... Saksılı alınan bitkilerde çok yaygın olarak oluyor...
Ne gübresi olduğunu da öğrenmiştim, ama şu anda hatırlayamıyorum... Yavaş yavaş uzun bir sürede toprağa karışıyorlarmış... Adını bilen arkadaşlar vardır mutlaka...
Saksı toprağına tekrar gömebilirsiniz ya da başka saksılarda kullanabilirsiniz...
Kışa girdik artık, kaktüsünüzü çok az sulayıp soğuk olmayan ve mümkün olduğunca rutubetsiz bir yerde dinlenmeye alırsanız iyi olur...
Bol şans dilerim...

david72 24-11-2018 12:10

Ozmotik gübre olarak aratabilirsiniz

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025