agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kaktüs Bakım, Üretim (https://www.agaclar.net/forum/kaktus-bakim-uretim/)
-   -   Kışın Kaktüs Bakımı (https://www.agaclar.net/forum/kaktus-bakim-uretim/5050.htm)

günsu 05-01-2008 22:29

Yalnız benim paşakılıcıyla ismini bilmediğim ona benzeyen bir kaktüsüm daha var onları merdiven boşluğuna alsm diye düşünüyorum,penceresi var,ışık alması yeterli sanırım.
Çünkü hiç çiçek açmadı.:rolleyes:
Chamaechereus silvestrii başlığı altındaki 57 inci mesajımdaki kaktüsüm:rolleyes:

ataser 06-01-2008 02:08

Valla benimkilerde hep içeride hava güzel olunca nefes alsınlar diye biraz çıkarıyorum ama sonra içerideler:)
çiçek bile açıyolar valla, ama sulamayı en aza indirdim

yukka 06-01-2008 11:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 190783)
Bu mesajda görebilirsiniz. Tekrar dışarı mı alsam ne yapsam? En iyisi karlı havalar geçene kadar içeride dursun. :)

Fotoğraftaki bitkiniz, Caddebostan'da bir balkonda yaz-kış senelerdir yaşıyor... Balkon da kuzey rüzgarına açık bir balkon. O çiçek içerde kısa sürede dejenere olur, şeklini kaybeder. Dışarda tutarsanız çiçek de açar. Yıkayabilirsiniz. Yıkayıp balkona aldıktan sonra nisana kadar su vermeyin. Sonra çiçekleri seyredin.

bahtiyar02 10-01-2008 21:59

merhaba tüm kaktüs sever dostlar..ben adıyaman bahtiyar bendede 8-9 çeşit kaktüs var bu sene balkonumu seraya dönüştürdüm.içerisi gece 8-9 derece gündüz 12- dereceye kadar çıkıyor.balkonumda bir çok salon çiçeği.süs biberleri,meyva ağaçları var.Bitkilerim soğuktan etkilenmesin diye 120cm 'lik akvaryumu bitkileriyle dolu şekilde seraya koydum.akvaryumum sayesindemi bilemiyorum ama ısı 8-9 derece geceleri sabit gibi.kaktüslerimi toprakları kurumadan sulamıyorum.çünkü kışın fazla su onların çürüyüp ölmesine neden olur.yazın kaktüslerim çiçek açarmı acaba.saygılar sevgiler tüm dostlara

yukka 10-01-2008 23:08

Bugünden itibaren mart sonuna kadar bir damla bile su vermezseniz yazın çiçek açarlar. Sularsanız çiçek yok ... Hatta mart ortasına kadar sulamayın ...

bahtiyar02 11-01-2008 23:20

yukka dostum çok teşekkür ederim.saygılar

zeonka 05-02-2008 11:31

Benimde sıçan kuyyruğu ve süt ağacı denilen kaktüslerim ve birtanede sukulentim var bugün onları öğleye kadar güneş alan kapalı balkona koydum ama acaba donarmı diyede endişe etmeye başladım. Malum Ankara'da bu sene bayağı soğuk.Sizlerin yazdıklarınızı da okudum ama bir iki gün bekletip ondan sonramı orda kalmalarına karar versem acaba karar veremedim yardımlarınızı bekliyorum.

İlkin 05-02-2008 11:56

Bildiğim kadarı ile bitkileri biranda sıcaktan soğuk ortama çıkartmak onlara şok etkisi yapabilir. Sonbahardan itibaren kalıyor olsalar belki etkilenmezler ama bu soğuklarda pat diye çıkartmanız onlara zarar verebilir. Uzmanlar yanlışım varsa düzeltir umarım.

zeonka 05-02-2008 13:06

Teşekkürederim sevgili ilkin bende kıyamadım zaten yavaş yavaş içeri topluyorum yine.Bahara çıkarır daha sonrada yavaş yavaş orda kalmalarına alıştırmak sanırım daha mantıklı.

yukka 05-02-2008 13:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yukka (Mesaj 192993)
Bugünden itibaren mart sonuna kadar bir damla bile su vermezseniz yazın çiçek açarlar. Sularsanız çiçek yok ... Hatta mart ortasına kadar sulamayın ...

:p:p:p

Engin 20-02-2008 10:26

Biraz geç oldu kışın başında yapsaymışım daha iyi olacakmış.Kaynakta kaloriferli evlerde kaktüsleri pencere içine koyup bir naylonla odadan ayırmak gerektiğini söylüyor.
http://s2.dosya.cc/kakt_s.pdf.html
Denedim oda içi 25C dereceyken kabaca naylonla ayırdığım kaktüsler 17C derece oluyor gece sanıırm daha da düşer.Çiçek açacak türlerin hepsini kışın artık bu şekilde yapmayı düşünüyorum.;)

http://img404.imageshack.us/img404/6...iciserakb7.jpg

mehtap051 20-02-2008 15:43

The engine bizim gibi kaloriferli evde oturanlar için iyi bir fikir.Arkadaşlar kaktüslerinizin hepsi de çok güzeller.İnsan hepsinden kendisinde olsun istiyor.

günsu 20-02-2008 17:18

Ben evimizin bir odasının kaloriferini kapatmıştım ama bundan sonra bizde öyle yaparız gerçekten iyi bir fikir.

Sevgili mehtap051 bahar geliyor paylaşımda bulunuruz seninde olur:)

gökhan-59 02-07-2008 14:28

bende şunu sorayım küçücük bi kaktüs aldım kendime sarı çok güzel saksısını büyütmek istiyorum ama ne tür bi toprak kullanmalıyım acaba?

gkoygun 11-10-2008 14:24

Herkese Merhabalar...

Benim önemli bi sorum olacaktı... Akvaryum bakımı konusunda profesyonel bir hobiciyim ve kaktüs bakımı konusunda da bilgi ve becerilerimi arttırmak için uğraşıyorum. Bitki bakımında sulama için en uygun suyun bol nitrat ve amonyum içeren su olduğunu duymuştum. Bitkimi sularken akvaryumlarımdan elde ettiğin bol nitrat, nitrit ve amonyum içeren bu suyu kullansam faydası olur mu?

İlginize şimdiden teşekkkürler..

Gatay 28-10-2008 22:27

Merhaba, kaktüsler için kış uykusu zamanı geldi mi acaba ? Kasım - Mart sonu arası 3 adet kaktüsümü balkona almayı düşünüyorum. Erken mi acaba . Bu sürede sulama yapmayacağım. Biri lithops . Balkondaki ısıya baktığımda şimdiden 16 derece olduğunu gördüm. Kışın daha soğuk olacak diye korkmadım değil.

meraklı kaktüs 27-11-2008 12:21

merhabalar.kışın nemsiz ortamımız yoksa ne yapabiliriz.kaktüslerimin çiçek açmasını çok istiyorum.

meraklı kaktüs 27-11-2008 13:16

evim nemli olduğu için kışın kaktüslerim zarar görmesin diye neler yapabilirim acaba.önerilerinizi bekliyorum

günsu 02-12-2008 14:07

1 Eklenti(ler)
Soğuklar gelene kadar kaktüslerimi balkona koydum,ama içim hiç rahat değil, zaten bitanesini kaybetmişim:(Bizim burası çok soğuk olur eskisi kadar olmasada.
Merdiven boşluğuna koymak istiyorum, bu seferde çalınır diye korkuyorum:o
Küçük bir çelik alsalar ona diyeceğim birşey yok.

Eklenti 54570

Crocus Şen 18-02-2009 13:42

3 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar;Benim 2 yıl hiçbir gelişme göstermeyen kaktüslerime ne yapmam gerekiyor?

yukka 18-02-2009 16:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Crocus Şen (Mesaj 362826)
Merhaba arkadaşlar;Benim 2 yıl hiçbir gelişme göstermeyen kaktüslerime ne yapmam gerekiyor?

Toprakları çok kötü görünüyor. Uygun mevsimi ne zamandır pek bilemem ama topraklarını değiştirin bence. Toprağın üstünü taşla örtmeyin. Bu sene benim kaktüsler açık balkonda. Çok da sağlıklılar. Görüntüleri, gelişimleri harika. Yılbaşından beri hiç sulamıyorum. Balkon açık olduğu için yağmur yağdıkça doğal olarak sulanıyorlar. Kapalı balkondayken ocak subat mart aylarında suyu tamamen kesiyordum; bütün yaz çiçek açıyorlardı. Bu sene üzerlerine yağmur yağdığı için çiçek açacaklar mı bilemiyorum.

yukka 18-02-2009 17:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Crocus Şen (Mesaj 362826)

Aşağıdaki bağlantıyı da inceleyin ....

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=5806

Crocus Şen 18-02-2009 18:07

Sevgili Yukka,tavsiyeleriniz için çok teşekkürler,önerdiğiniz bağlantı da bana çok şey sağladı:rolleyes:Artık sağlıklı kaktüslerim olacak:D

enesemin 22-02-2009 10:29

merhaba,
kaktüsümün, bu yaz aldığımdan beri üstünde bulunan dikenli pembe çiçeklerin %90'ı soldu ve yemyeşil olan gövdesi sarardı,neredeyse öldü yani
annem atıyordu zor tuttum, kaktüsümün geri dönüşü olurmu, nasıl olur..***
(sulanmaması gerekiyordu ama sulandı malesef, ondan böyle oldu)
(15-20 derece ve az güneş alan bir odada)
http://img24.imageshack.us/img24/9990/image005j.jpg

AyhanMoran 22-02-2009 11:01

Bende 4 çeşit bu tombul cinslerden kaktüs var.Dediğiniz gibi kış ve yaz dışarda ama gömme balkonda duvara raf yaptım orada duruyorlar,çok sık açıyorlar.Tahminime göre (kendim yaptıgım denemelerimden)tombul kaktüslerin yanlarından çıkan küçük yavruları hemen koparıyorum ve o zaman bitki çiçek açmaya yöneliyor genelde açıyor.Eger bir arkadaşınıza verecekseniz bırakın o yavru ceviz büyüklügüne gelsin ondan sonra kırıp arkadaşınıza verin ama çiçek açmasını istiyorsanız tombul kaktüsünüz tek gövde olmalı.

yukka 22-02-2009 12:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi enesemin (Mesaj 365186)
merhaba,
kaktüsümün, bu yaz aldığımdan beri üstünde bulunan dikenli pembe çiçeklerin %90'ı soldu ve yemyeşil olan gövdesi sarardı,neredeyse öldü yani
annem atıyordu zor tuttum, kaktüsümün geri dönüşü olurmu, nasıl olur..***
(sulanmaması gerekiyordu ama sulandı malesef, ondan böyle oldu)
(15-20 derece ve az güneş alan bir odada)
http://img24.imageshack.us/img24/9990/image005j.jpg

Ben uzman bir üye değilim; ama kaktüsünüzde hala ümit var gibi. Saksısını derin bir kabın içine yerleştirmişsiniz gibi görünüyor. Eğer öyleyse saksıyı kabın içinden çıkarın (kökleri hava alsın), aydınlık, ısıtılmayan, ılıman bir ortamda mart sonuna kadar sulamadan düzelmesini bekleyin. Ben kaktüslerimi ocak, şubat, mart aylarında hiç sulamıyorum. Her zamanki yerlerinde, güneye bakanaçık balkonda, kış aylarının bitmesini bekliyorlar. İlkbahar, yaz boyunca hatta kasım sonuna kadar da çiçek açıyorlar.

enesemin 22-02-2009 17:53

teşekkürler

begonvil 14 27-02-2009 20:03

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar ben de Migrostan küçük bir kaktüs aldım. Saksısını değiştireyim mi? Su, nem, sıcaklık,aydınlık isteği nedir? Bir de adını merak ediyorum.

yukka 27-02-2009 20:17

Bu kaktüsten bende de var. Adını bilmiyorum. İki avuç büyüklüğünde ağzı geniş bir saksıda yıllardır yaşıyor. Bakımı için aşağıdaki bağlantıyı tıklayın ...

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=4487

selenn 27-02-2009 21:11

Sevgili Begonvil 14,
Kaktüsünüzü güle güle büyütün. Resim pek net değil o nedenle emin olamadım ama Mammillaria bocasana olduğunu düşünüyorum. Saksı değişimi ve sulama için bence biraz daha güneşli günleri bekleyin. Havalar soğuk ve uyku dönemleri hala devam ediyor. Baharla birlikte saksu değişimi daha uygun olur.
Sevgiler.

begonvil 14 28-02-2009 12:08

Çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. Yazı bekleyeceğim o zaman. Boluya kar yağıyor. Kaktüs strese girmesin:))

Sevgili Yukka kaktüsünüz harika gerçekten. Allah ömür verirse benim kaktüsüm de nice seneler yaşar inşallah. 30 yıl sizle yaşaması çok güzel bir duygu olsa gerek. Maşallah diyeyim.

kitapkurduşaire 10-02-2011 14:51

kaktüslerin kış bakımı

merhaba arkadaşlar. geçenlerde Chamaecereus sylvestrii türü kaktüs aldım. kış bakımı hakkında bilgi verirseniz teşekkür ederim.şimdiden sağolun.

cartel 08-05-2011 00:54

Merhaba kitapkurduşaire.. öncelikle hayırlı olsun yeni kaktüsün.
Yazın her 1-2 hafta su veriniz...çok sularsan kökleri çürür.
Kışın bir damla su ble verme.yoksa çüreme tehlikesi olur
-8 dereceye kadar dayanıklı bir tür.
Boceklere dikkat et, böcekler bu kaktüsü yemekten çekinmezler.
Arjantinden soyu olan devamlı yavru veren bir tür.

kitapkurduşaire 24-12-2011 21:14

teşekkürler cartel...
ama yaşadığım yer karadeniz her zaman yağışlı....ve ılıman. hem de araştırmama göre -20 lere kadar dayanıyormuş.

kaktüs_35 03-04-2012 18:00

Merhaba ben bu hobiye yeni başladım 2 haftalık bir mazim var kaktüsler enteresan canlılar o sadelikten o kadar zerif çiçekler açması hoş doğrusu bende kaktüslerimi sizinle paylaşmak istedim bir göz atın isterseniz.

Facebook

selis 06-04-2012 08:35

Kaktüs_35 kaktüslerin altını kestiğiniz için aşı da yapıyorsunuz sandım.. Bu tarz denemeleriniz var mı peki?

kaktüs_35 06-04-2012 13:57

Daha yeniyim bu hobide çelikle üretim yöntemi ile köklenme sağlamaya çalısıyorum. Köklenmeyi sağladıktan sonra aşılama denemek istiyorum ama aşılama için fazladan çelikleme yöntemi ile fazladan kaktüs dikmiştim ama nedenini bilemediğim sebeplerden dolayı kurumalar gerçeklesti. Onun için yeni konu açıp link ekledim. Bu gün birkaç kaktüs türü daha aldım ve tohum siparişi verdim. Yine aynı resim galerisinde resimleri görebilirsiniz.

iyi günler....

selenn 09-10-2012 17:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kaktüs_35 (Mesaj 940007)
Merhaba ben bu hobiye yeni başladım 2 haftalık bir mazim var kaktüsler enteresan canlılar o sadelikten o kadar zerif çiçekler açması hoş doğrusu bende kaktüslerimi sizinle paylaşmak istedim bir göz atın isterseniz.

Facebook

Sayın kaktüs 35, fotoğraflarınızı link vererek değil de direkt foruma yüklerseniz daha kolay görüntüleyebiliriz.

lolla 13-10-2012 15:18

Sayin Ayse Yildiz,
Tesekkur ederim ilginize .)

Evet fazla geriliyorum gercekten de, dediginiz gibi balkona koymaya karar verdim. Termometre ile 3gundur bakiyorum, sicaklik 10 derecenin altina dusmedi hic.

Kismet artik :)

Tekrar tesekkur ederim .)

Sevgiler

Mustafa Abdal 13-10-2012 22:06

İkiside insan olmasına rağmen nasıl kimileri çay kimi de kahve içiyorsa sukulent ve kaktüsler için de tek bir mevsim takvimi ve bakım yöntemi yoktur. En doğru yöntem bitkilerinizin adını öğrenerek ona özel bakım takvimini oluşturmanız. Bir sukkulente veya kaktüse yazın vereceğiniz su - gübre bir türe uygun gelirken bir başka türü öldürebilir. Eğer uygun vakit bulabilirsem 30-40 kadar türe ait uyku-dormancy zamanlarını listeleyeceğim. Ustalardan gelen destekle eksikler tamamlanırsa genel bir başvuru listesi yapabiliriz sanırım. örneğin Echeveria veya Pachypodium kışın uykuya geçerken, suyu azaltmak gerekirken aynı şeyi yaz döneminde Cotyledon ve Crassula için yapmak gerekiyor.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025