agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kaktüs Bakım, Üretim (https://www.agaclar.net/forum/kaktus-bakim-uretim/)
-   -   Tohumla Kaktüs Üretimi (https://www.agaclar.net/forum/kaktus-bakim-uretim/2057.htm)

asli7 20-11-2014 07:57

Anladım hilall geçmiş olsun. Bence yeniden denemelisin yeni filizleri görmek bile mutlu ediyor insanı. Ben önceki denememe göre daha başarılıyım şuan 20 gündür sapasağlamlar çok şükür. 40 civarı lithops tohumdan 35 tanesi çimlenmiş durumda şuan arada 3 tane de kaybım oldu. Umarım bunları yaşatabilirim. Yaşatamazsamda tekrar ekeceğim deneyim oluyor her defasında biraz daha geliştirmiş oluyorum kendimi ;)

morkaktus 06-12-2014 16:20

5 Eklenti(ler)
4 buçuk aylık saguarolar

philis 01-02-2015 20:04

5 Eklenti(ler)
2010 yılında ektiğim tohumlarım şimdi bu haldeler:)bir tanesi çiçek bile açtı:)Eklenti 535451

Eklenti 535452

Eklenti 535453

Eklenti 535454

Eklenti 535455

philis 01-02-2015 20:06

4 Eklenti(ler)
Eklenti 535457

Eklenti 535458

Eklenti 535459

Eklenti 535460

smyrnakatre 02-02-2015 10:43

Herkese merhaba
Tohumdan kaktüs ve sukulent yetiştirmek istiyorum fakat tohumları nerden sipariş vermeliyim emin olamadım aliekspressten bir kaç defa tohum aldım fakat başarılı olamadım...Bildiğiniz ve tohumlarından memnun kaldığınız yerli ve yabancı siteleri paylaşırsanız sevinirim
teşekkürler şimdiden :))

hilalll 15-02-2015 20:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi philis (Mesaj 1352647)

Paylasımınız icin çok teşekkür ederim.İlk defa görüyorum tohumdan bu aşamaya gelen birisini. Tebrik ederim.
Benimkiler hala minicik sabirla devam...

Almithara 10-03-2015 20:14

Tohumla kaktüs üretimi

5 Eklenti(ler)
2 hafta önce Eminönün'de Ali beyden Vildomin marka yaklaşık 120 adet kaktüs tohumu aldım.Tohumları bir tepsi üzerine serptim.Üzerini streç filmle örttüm.Gece gündüz ışık verdim.Terleme oldu.1 hafta böyle kaldı ve hiçbir sonuç görmedim.Burada araştırma yaptıktan sonra tohumları toprakla karıştırdım ve 4'e böldüm.4 adet 5 ltlik su bidonlarını kesip yarısına kadar toprak koydum daha sonra böldüğüm tohumlarımı serptim.1 litrelik su şişesinin %75 i kadar her birine su verdim.Suyu iyice aktıktan sonra üstünü streç filmle kapattım.Altını alüminyum folyo ile sardım.Kaloriferin yanına,pencerenin önüne koydum.Sabahları direkt olmayarak güneş ışığı aldılar.Akşamları ise karanlıkta bıraktım.2 günde bir üzerini açarak havalandırdım.1 hafta böyle yaptım.Şimdi 3 tane kaktüsüm filizlendi ve devam ediyor.Aşağıda 2 yönteminde fotoğrafları var.

Almithara 10-03-2015 20:19

Tohumla kaktüs üretimi

3 Eklenti(ler)
Devamı

hepvehic 13-06-2015 09:10

arkadaşlar internetten aldığım sukulent tonumları yanında, yeşil renkli toz bir gübre göndermişler. Bu gübreyi ne zaman ve ne şekilde kullanacağım hakkında bilgisi olan var mı?

oğuz13 30-12-2015 08:41

Iyi gunler kaktus tohumu satiyormusunuz

annebonsai 29-03-2016 17:32

Tohumdan kaktusler

1 Eklenti(ler)
Benim kaktus tohumlarını ekeli 2 hafta oldu ama sanki kaktus değil gibi geliyolar oysa karışık kaktüs tohumu diye alıp ekmistim fotoğraf larını yükleyecegim bir fikir veren olursa çok sevinirim

TOPRAK07 21-04-2016 12:35

Merhaba,Kaktüslere karşı yeni oluşan ilgimle beraber elime karışık kaktüs tohumu geçti paketinde 120 adet yazıyor.
başlık altındaki yorumları okudum ama aşağıdaki konularda emin olamadım.
Tohumları ekmekte kararlıyım yalnızca tohumları strafor kaba yerleştirdikten sonra şeffaf kapaklı saklama kabının içine nemli ortamı sağlamak için koyacağım.
kafama takılan tohumların ekiminden sonra sulama sıklığı ne kadar ve hangi yöntemle yapılmalıdır.
(Emin olmamakla birlikte tohumların bahsettiğim kaplarla birlikte balkona koyacağım( Antalya'da) sıkıntı yaşar mıyım?
bilgilendirirseniz sevinirim.

cm12 01-05-2016 13:32

kaktüs tohum ekimi hakkında

5 Eklenti(ler)
1- tohumları ekmek için resimde gördüğünüz, saksı(altında delik yok)+toprak+yol için kullanılan mıcırlardan kullansam yeterli olur mu ? Toprağın değerlerinin resmini çektim. alt kısmı mıcırla doldururum üstüne de toprağı atarım diye düşündüm.

2- Sulama çimlenme olana kadar sadece bir kez mi yapılacak ? yoksa hangi sıklıkla sulayayım ? fısfısla üzerine su püskürtsem yeterli olur mu ?

3- Işık konusunda ne yapmalıyım ? şimdi bende grow light dedikleri led lambalardan var. üzerinde 80 tane kırmızı, 20 tane mavi led'in bulunduğu bir şey. onunda resmi ekte. Bu lamba 24 saat başında açık olsa faydalı olur mu ? Büyük kaktüsler içinde kullanmak istiyorum. Genel anlamda bu ışığın işe yarayıp yaramadığı hakkında fikrinizi öğrenmek isterim.

4- sıcaklık için ayrıca dikkat etmem gereken bir şey var mı ? güneş ışığını çok almıyor pencerem. led lambayı da bu yüzden aldım. ancak güneş toprağı kuruturken evin içinde haliyle toprak nemli kalıyor biraz. sorun olur mu bu ?

5- plastik bardak içinde bir kaktüs var. diğer kaktüsü ondan kestim, köklendirdim. alt kısmı sararmıştı, muhtemelen fazla su ve güneşsizlikten vs. kaktüsün üstünü kurtardım ama alt kısmı da atmadım, ondan da yavru çıkar diye belki. Sizce böyle olur mu ?

mmanager 02-05-2016 16:17

Tohumdan kaktüs yetiştirme köşesindeki bilgileri okursanız daha doğru hareket etmiş olursunuz.Toprağa perlit karıştırın şeffaf akvaryum kumu ve mantara karşı mangal kömürü kullanın.Toprağın nemini koruması için saksının üstünü plastik şeffaf naylonla kaplayın sonra ara sıra açıp 10 dakika havalandırın .Bu mevsimde yapay ışığa gerek yok ayrıca tohumlar ışıkla yeşeriyor güneşten uzak tutun aydınlık ve güneş almayan bir yer olması gerekiyor.Aslında kaktüs tohumlarını yeşertmek kolay ama büyütüp fidana dönüştürmek yıllar alıyor.Kolay gelsin....

hilalll 15-05-2016 00:48

1 Eklenti(ler)
Eklenti 612115

Olacak, olacak...
Yavaş ama emin adımlarla ilerliyoruz.Ayrı saksıya taşındılar artık.

sleyman1 18-05-2016 00:34

Hilal merb. Bende bikac tohum cimlendirdim fakat hala uzeri kapali 15 gundur havalandirmada yapmiyorum.siz baya basarilisiniz bu konuda sorum su acaba cimlendirdigim kucukleri nasil sulamaliyim birde sasirtma yapiliyormus nasil vede nezaman yapilir ayrica siz nezaman ayri saksilara aldiniz...
Cok tesekkur ederim..

gzmstgl 22-05-2016 17:53

Herkese selamlar ve saygılar yıllardır kaktüs yetiştiriyorum ancak tohumdan hiç üretmedim. Zor bir iş olacak o tamam :) da yabancı bir siteden bi sürü tohum beğendim. güvenle satın alabilir miyim ne dersiniz

hilalll 22-05-2016 20:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sleyman1 (Mesaj 1462615)
Hilal merb. Bende bikac tohum cimlendirdim fakat hala uzeri kapali 15 gundur havalandirmada yapmiyorum.siz baya basarilisiniz bu konuda sorum su acaba cimlendirdigim kucukleri nasil sulamaliyim birde sasirtma yapiliyormus nasil vede nezaman yapilir ayrica siz nezaman ayri saksilara aldiniz...
Cok tesekkur ederim..

Merhaba ...
Havalandirma yapmalisiniz bence çimlenme tamamlandiysa yavas yavas açikta kalmaya alıstırın.Sulama konusunda toprak yapınız ve yasadıginiz iklim degiskenlik getirir.Benim topragimfazlaca gecirgen ve diyarbakırın kuru aşırı sıcak hava bol sulamayı kaldırıyor.Benimşarlarıma göre nerdeyse hergun spreyle sulama yaptim ayda birkaç kez kabımı suya daldirip bolca suladim alt tabakta su kalmamasina dikkat etmek gerek ******.
Güneşe dikkat edin yetiskin kaktüs muamelesi yapmasın kolayca yanabilirler bol aydındık yakıcı direk günesten uzak konumlandırın .

Son olarak ekim islemini cok sık yapmadiysaniz 1 1.5 yıl kadar ektidigiz ortamda kalabilirler şasirtma icin acele etmeyin.Benimkiler 27 aylik henuz birkacgun once tek tek saksiya gectiler
Gecen yil ilk kez sasirtmistim ekim yaptigim kaptan 5.5 cm'lik saksilara 3 4 adet fide olarak sasirtmistim.Sıvı besin yaz aylarinda tarifinden daha seyreltik olarak ayda bir gibi veriyorum.

Aklıma gelenler bu kadar insaAllah yardimci olabilmisimdir.

hilalll 22-05-2016 20:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gzmstgl (Mesaj 1463582)
Herkese selamlar ve saygılar yıllardır kaktüs yetiştiriyorum ancak tohumdan hiç üretmedim. Zor bir iş olacak o tamam :) da yabancı bir siteden bi sürü tohum beğendim. güvenle satın alabilir miyim ne dersiniz

Yabancı sitelerde olumlu yorum alan satıcılardan alırsanız sorun yaşanmadigini okudum.Benim yabanci dilim ve kredi kartim olmadigi icin bir arkadaşımdan rica etmiştim sahte tohum gelmişti :D

Yurtiçi düşünürseniz ben zengarden 'den almiştım.

cm12 22-05-2016 22:28

3 Eklenti(ler)
Ektiğim tohumlardan iki tanesi çimlendikten sonra sarardı, koyu turuncu bir hale geldi. kurudu mu bunlar şimdi ? neden böyle oldu bir fikri olan var mı ?

hilalll 22-05-2016 23:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cm12 (Mesaj 1463658)
Ektiğim tohumlardan iki tanesi çimlendikten sonra sarardı, koyu turuncu bir hale geldi. kurudu mu bunlar şimdi ? neden böyle oldu bir fikri olan var mı ?

2 ihtimal var.Ya fazla su ile çürüdü ya da güneş yaktı :(

cm12 23-05-2016 11:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hilalll (Mesaj 1463676)
2 ihtimal var.Ya fazla su ile çürüdü ya da güneş yaktı :(

Güneşte tutmuyorum, bitki lambası var 24 saat o açık bekliyor. sıcaklık falan gelmiyor. en azından elimi uzattığımda benim hissedemediğim bir sıcaklık. güneş gibi değil.

Su meselesine gelince ilk tohumları atmadan sulamıştım toprağı. o günden sonra sulamadım. bunlar yeşerdi. iki tanesi bu hale gelince tekrar su püskürttüm üstüne.

gürkan63 27-05-2016 17:59

3 Eklenti(ler)
Merhaba Sayın Doğa severler.
Uzun zamandır denemek istediğim tohum'dan üretme merakım vardı,nihayet elime geçen tohumlardan (yurt dışı) deneme çalışmalarıma başladım.Siz değerli Dostlarla paylaşmak istedim,umarım başarılı olurum.Tabii'ki sizlerin tavsiyesi de yardımcı olacaktır.Adım adım Resimler'le anlatmaya başlayabilirim.
1.Resim Alluaudia procera
2.Resim Tohum paketi
3.Resim Tohum'un kendisi

gürkan63 27-05-2016 18:16

5 Eklenti(ler)
4.Resim kabın altını 8-9 yerinden deldim
5.Resim İnşaat kumunu elekten geçirdim
6.Resim Pazar'dan aldığım Çiçek Toprağı'da elendi
7.Resim önce Kabın en altına inşaat kumunun kaba çakıl taşlarını,
8.Resim üstüne de Elenmiş çiçek toprağını serpiştirdim

gürkan63 27-05-2016 18:31

4 Eklenti(ler)
9. Resim en üstünede elenmiş inşaat kumunu koyup
10.Resim yaptığım karışımı fısfıs ile ıslat'tım ve tohumları belli aralıklarla kalem ile hafif'ce batırdım tekrar fıs fıs ile sulamasını yaptıktan sonra kapağını kapattım.Son Resimde'de Tarih'lendir dim.
Şimdi beklemeye geçeceğiz.

gürkan63 27-05-2016 18:33

Umarım başarılı olurum.Tavsiyelerinizi eksik etmezseniz memnun olurum.

hilalll 27-05-2016 21:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gürkan63 (Mesaj 1464879)
Umarım başarılı olurum.Tavsiyelerinizi eksik etmezseniz memnun olurum.

Başarılar :rolleyes:

Kapagınıza birkaç havalandırma deligi açarsanız daha iyi olacaktır. Küflenme olmasını istemeyiz. Yakıcı güneşten muhafaza etmek gerek.Suyu abartmamak lazım.Gerisi sabırla beklemek. Gelişmeleri görmek isteriz.

alperen.67 04-06-2016 14:38

Kaktüs tohumu satan bir site soylermisiniz

gürkan63 05-06-2016 14:36

Aliexpress

cm12 05-06-2016 17:46

ebay'den 10. gün ulaştı bana. 2,5 dolara 50 tane karışık tohum vardı. linkte atacaktım ama satıcı ürünlerini kaldırmış.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025