![]() |
Forumda da daha önce tartışılan bir konuydu ve daha sonra bir gazete de bile çıktı.Satışları arttırmak amaçlı radyasyonu emer diye söylenti çıkarmaları...
|
Alıntı:
Keyifli uğraşlar diliyorum size. |
Aramıza hoş geldiniz joker, nice kaktüsleriniz olsun. Kaktüsler hakkında ağaçlarnet sayfalarını okuyarak çok şey öğrenirsiniz, ileride de yapay çiçeklenmiş kaktüsleri tercih etmezsiniz. Kaktüsler çiçek açsa da açmasa da mimarisi ile evrendeki en eşsiz türdür. eğer çiçeklenen kaktüsler hakkında bir şeyler öğrenmek isterseniz bu siteye göz atmanızı tavsiye ederim.
http://www.cactus-art.biz/gallery/Ph...abc_cactus.htm kaktüs yolculuğunuz hiç tükenmesin sevgiler saygılar |
Verdiğiniz cevaplar için teşekkürler, forumda daha önce yapılmış Kaktüs ve sukulent yarışması gördüm, yapılan çalışmaları görünce hevesim daha da arttı.. :D
|
1 Eklenti(ler)
selam, bunun nasıl bakıldığını bile varmı yeni girdim siteye henüz;)
|
Siteye yeni girdim artık galiba Ferdi Binici yokk. Benim de sorularım vardı ona...
|
Sayın Nazlı 2323. Resmini koyduğunuz kaktüs türüne fazla su vermemenizi öneririm. Ayrıca küçük ve çok sık dikenli yapısı olmadığı için, doğrudan ve yakıcı güneş ışıklarına karşı çok dayanımlı olmaz. (Belki bu, İstanbul'da çok sorun olmayacaktır.)
Sürgünlerinin yapısına baktığımda, yeterince güneş ışığı almıyor olabilir diye düşünüyorum. Yeterince güneş almayan ama sıcaklığı uygun olan ortamlarda (biraz da fazla su verilirse) sürgünler çabuk ve uzun boylanmalar oluşturabilir. |
Alıntı:
|
Benim kaktüslerim neden çiçek açmıyor
1 Eklenti(ler)
:(
Kaktüslerimin çiçek açması için ne yapmalıyım? |
Alıntı:
|
gelişmeleri için ne yapmalıyım?
yaklaşık bir senedir böyle bir saksı içindeler ve tak bir adım bile ileri gitmediler bir kaçının boyunun artması dışında toprak olarak kaktüs toprağı kullandım sadece ama bir türlü gelişim gösteremediler.büyük olanında da sararmalar başladı sizce ne yapmam gerekiyor:(
http://img826.imageshack.us/img826/2888/img02191l.jpg http://img254.imageshack.us/img254/3954/img02181h.jpg http://img194.imageshack.us/img194/9498/img02211.jpg http://img854.imageshack.us/img854/5527/img02171i.jpg |
sulama sıklığınız nedir?
|
2 haftada bir suluyorum kireçsiz şaşal su ile yaz aylarında da sıvı kaktüs gübresi veriyorum acaba spreyle sisleme şeklindemi sulama yapmalıyım?ayrıca kaktüslerin çok büyük saksıya gereksinim duymadığını biliyorum acaba saksımı büyük geliyor kökler hala eski saksılarından çıkarttığım kalıplarında duruyorlar!
|
sulama sıklığınız esasında idealmiş. bence kendi halinde çok güneşli bir yere bırakın derim. bir de sıvı gübreyi kesin tavsiyelerini bulunabilirim.
|
zaten sıvı gübreyi sadece yaz aylarında veriyordum normalde evin içinde öğlen ve öğleden sonra perde arkasından güneş alan biyerde duruyorlar ama havalar ısındığından beri pazarları balkona alıyorum güneş alsınlar diye bakalım bu yaz neler olucak görücez bekleyip umarım gelişim gösterirler.
|
4 Eklenti(ler)
Tüm gün güneş görünce benim kaktüslerim gibi en bakımsız kaktüsler bile çiçeklenebiliyor sevgili burak_skry :)
Eklenti 396565 Eklenti 396566 Eklenti 396567 Eklenti 396568 |
bakalım bende bugünden itibaren balkona attım kaktüsleri güneşin anlına bundan sonrası onlara kalmış:)
|
1 Eklenti(ler)
Herkese selamlar,
Forumu bir süredir takip ediyorum ancak yeni üye oldum. Bir kaktüsümü kurutup kalanların da felaket halde olduklarını farkedince benim bu yavrucuklara şefkat göstermem gerekiyor diyerek bu siteyi takip etmeye başladım. şu an başlangıca göre iyiler ama sizler gibi kaktüs yetiştirmeme daha çok var sanırım.. Fotoğrafını ekliyorum :) Eklenti 398591 En baştaki kaktüsüm kurumak üzereydi. alttaki dikenler zaten daha kararmış. boyuna uzama da var. sanırım güneş görmeynce boyuna uzuyor ama güney cephesinde duruyorlar devamlı. Hatta yavru pırtlattı bi tane. ama fotoğrafta çıkmamış arka tarafında :) İkinci kaktüsümün üzerinde minik yaprak gibi şeyler çıkmaya başladı. Önce çiçek açıcak sandım ama yok sanırım onlar yaprak. Diğerini ise yeni aldım. onun sonu ne olacak bekliyorum :) Şubat ortalarından beri açık güneş alan balkondalar. Genta marka kaktüsler için olan sıvı gübre besini eklediğim su ile 15 günde bir suluyorum. Hiç toprak değişimi yapmadım. Bir dahaki bahara yapmayı düşünüyorum. Bu yaz çiçek açmazlar heralde ama bi dahaki yaza başarabilmeyi umuyorum. Türleri hakkında da tam bilgim yok. araştırdım ama bir tek ortadakinden eminim Austrocylindropuntia Subulata. Diğerlerinde yardımcı olursanız çok sevinirim. Becerebilirsem sayılarını arttıracağım. Bi tanesinin kurumasına sebep olduğum için çok vicdan azabı çekiyorum, o yüzden almak istemiyorum başka. Önerilerinizi ve eleştirilerinizi bekliyorum :) |
Forumdaki incelemelerim sonucu gördüm ki kaktüslere silikonla çiçek yapıştırıyolarmış. Bir önceki mesajımda fotoğrafımdaki 3. çiçeğime baktım ve evet benimki de onlardan. Çiçeği söktüm ama silikon üstünde öylecene duruyo. çok kızdım.. Kaktüsümü bir ay kadar önce Bayrampaşa IKEA'dan almıştım. Keşke biraz daha anlasaydım bu işlerden..
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler...
|
3 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
yukarıdaki fotoğraflardan sonra kaktüslerim yazı güneş gören balkonda geçirdi ama tek değişiklik ebat olarak incelip küçülmeleri oldu.toprak kaktüs toprağı hindistan cevizi değil sulama çok nadir yapıyorum.Ama sanırım saksı büyük olduğu için sürekli kök için çalışıyorlar ve birtürlü beden olarak ilerliyemiyorlar:( |
İyi günler kaktüsü yaz boyunca balkona veya pencere kenarına koymalıydın.Gördüğünüz kadarıyla bazıları büyümüş ama uçları gitgide incelmiş ve daha da incelerek sağlıksız bir gelişim gösterecektir.Kaktüsler için olan sıvı gübrelerden verirseniz büyüme hızı artacaktır.Ama mutlaka kaktüsler için olmalı ..Çünkü yetiştirildiği seralarda düzenli olarak gübre verilmektedir.Işığı ve güneşi az geldiği için .Şu günlerde artık sıvı gübre vermeyin çünkü dinlenme dönemine girecekler .Artık nisan ayında gübre vermeye başlarsınız.Kolay gelsin
|
Alıntı:
İyi günler, mesajımda da belirtmiştim yazı güneşte geçirdiler yağmurlar geldiği için içeriye aldım balkonda ıslanıp fazla suya maaruz kalmamalır için.gübrede yaz boyunca sulama suyu ile kullandım.en iyisi benim kaktüsleri küçük saksılar içine taşıyıp sonra bu aranjmanı düzenlemem olucak sanırım. |
Bence genede balkonda tutsaydın çok aşırı don görüldüğü zaman kaktüsünü içeri alabilirdin.Kaktüslerin çiçek açabilmeleri için biraz soğuklamaya ihtiyaçları vardır.Mesela ısıtılmayan boş bir odada kalırsa yazın çiçek açar diye düşünüyorum.Zaten uzun cinsin çiçek açması bayağı yıllar alacaktır diye biliyorum.Haklısınız şöyle bir durum var çiçek küçücük bir saksıdan kocaman bir saksıya alınıyor .Kökleri saksıya tutunduğu için birden kökler tutunacak yer bulana kadar kendini büyütmez .Zaten bu yüzden kaktüsün saksısını bir numara en fazla iki numara büyük saksıyla değiştirmek lazım.Siz küçük saksılara alın sonra büyük saksıya yerleştirin aralarına altına da küçük taşlar doldurun. Kolay gelsin...
|
Alıntı:
Teşekkürler aynen o şekilde küçük saksıları ayarlayıp aktarımı yapıcam en kısa zamanda bu kışıda balkonda geçirmelerini sağlıycam. |
Alıntı:
|
Yani kaktüsler yazın güneş görecek, kışın üşüyecek... Peki üşürken, aydınlatmada nelere dikkat etmemiz gerekiyor? Loş bir yer, aydınlık bir yer; farkeder mi acaba?
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
çiçek açmıyo
|
sevgili ciceksever67, kaktüsünüzün saksısı çok büyük. Daha ufak bir saksıya konmalı. Ev içinde çiçek açması güçleşebilir. Kışın dışarıda soğuk yemesine izin verin. Ancak bu şekilde yazın çiçeklerini görebilirsiniz.
|
teşekkürler
|
ben İstanbul da oturuyorum ve 8 yaşındayım ve kaktüsleri çok seviyorum ve onların çiçek açtığını görmek istiyorum ve agave şurubu yöntemini biliyorum ama kullanmıyorum onlara zarar vermeden çiçeklerini görmek istiyorum :rolleyes: bana biraz tavsiye verirmisiniz
ben 8 yaşındayım ve İstanbul da oturuyorum ve kaktüslerimi çok seviyorum onlara nasıl çiçek açtırırım:D gübre falan kullamak gerekiyomu |
Hoş geldin canım. Bu sayfayı baştan sona okuyacaksın. Olmadı bir daha okuyacaksın.
Bu küçücük yaşında çiçeklere meraklı olduğun için seni kutlarım. Biz de çiçeklerini görmek istiyoruz ama bazen çok yıllarımızı alabiliyor. Yapı marketlerde satılan çiçek coşturanın dışı kahverengi olan kaktüs gübresi var ben ara sıra ondan veriyorum. Sana kolay gelsin. Yaşın çok küçük. Önünde uzun yıllar var. Kaktüsle başladığın bu serüven eminim diğer çiçeklerle de devam eder. |
1 Eklenti(ler)
Kaktüslerin çiçek açmadığını sanırken bu ufaklığı üzürinde minicik çiçeği ile çiçekçide görünce hemen aldım. Gösterişsiz küçük bir çiçeği aynı boyda da bir tomurcuğu vardı ancak o açmadan düştü. Sonrasında da bekliyorum ki iki yıldır çiçek açsın. Soğuk ortamda kalmaları gerekir dendi. Balkona çıkardım kışı balkonda geçirdi. Hala da balkonda aklıma gelince suluyorum desem yeridir. Verdiğim su da altından akıp gidiyor. Klasik kaktüs saksısındaydı, arkadaşım büyüt dedi, krem peynir kabına diktim. Çiçek açmayan bitkiye tahmmülüm yok ama atmaya da kıyamıyorum. Ne yapmalı?
Eklenti 556765 |
Kaktüs çiçeklerinin ömrü zaten çok kısa ve yılda bir kez açıyorlar. Yani o'nu bu haliyle sevmek zorundasınız :) Böyle de güzel, atmayın bence.
|
Alıntı:
bu da benden 9 ayda ulaştığı durumu resimdeki gibi ve su olayına gelince kendim için söyleyeyim kural dışı davranıyorum. çelik asla üzerinde bulundurmuyorum gücünü almasın diye ve sürekli düzenli olarak sulamaktayım yazın kışın hiç saklamam sürekli yağmurlar ile kendisi doğal olarak sulanır. Bu arada yılda 1 kere açmıyor Akdeniz ikliminde bunu da belirtmek isterim Ekim ayına kadar sürekli açıyor elimdekiler. http://i.hizliresim.com/vEyEj4.jpg http://i.hizliresim.com/5dqdyz.jpg |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025