![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-09-2007
|
Evet evet yanlış okumayacaksınız. Bu kışta kıyamette kaktüslerim hızla büyüyor, uzuyor şişmanlıyor ve -sanırım- tomurcuk çıkarıyor. Oda sıcaklığı 2 haftadır 20 ila 35 derece arasında değişiyor. Öncesinde oda sıcaklığı 12- 15- 18 derece arasında idi. Sıcaklık artınca kaktüslerin büyüme hızı da arttı. Kaktüslerin kışın güneş gören soğuk odada sulanmadan beklemesi tavsiye edildiği için yerlerini değiştirdim. Ve -sanırım- "kaktüs kışın büyümez" tezi çürüyor. ![]() İmza: Çılgın kaktüslerin sahibi Şaşkın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2007
|
Bence bazı kaktüs cinsleri için geçerli bu, benim mamillaria'mda öyle mesela şu an çiçekte, az suluyorum,gerçi güneş görüyor ama. O yüzdenmi yavru verip çiçek açıyor acaba ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
|
Vermiyorum,sadece su,ama Herbaklife denen bitkisel ürüün vitamin tabletlerinden gömdüm saksının dibine,ama yeni gömdüm onun etkisi yok önceden de öylelerdi.İlgiden ve sevgiden bence,bazılarına komik gelebilir ama,başına geçip dakikalarca seviyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-10-2008
|
Herkese Merhabalar... Benim önemli bi sorum olacaktı... Akvaryum bakımı konusunda profesyonel bir hobiciyim ve kaktüs bakımı konusunda da bilgi ve becerilerimi arttırmak için uğraşıyorum. Bitki bakımında sulama için en uygun suyun bol nitrat ve amonyum içeren su olduğunu duymuştum. Bitkimi sularken akvaryumlarımdan elde ettiğin bol nitrat, nitrit ve amonyum içeren bu suyu kullansam faydası olur mu? İlginize şimdiden teşekkkürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|