![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Kaktüslerde Yapay Çiçekler ve Süsler
Sayın Kagan, Dün bir fidanlıktan çeşitli çalılar vs aldıktan sonra,orada bir kutu içinde biraz terk edilmiş görünümlü 10 adet küçük kaktüsü de el sıkışarak aldım. Üzerlerinde herhangi bir çiçek yoktu.Akşam evde bunları incelerken hepsinin tepe bölgesinde katı ve ayrılması zor beyazlıklar dikkatimi çekti.Bunları söktüm. Bence bunlar japon yapıştırıcı kalıntıları,sanki daha önce üstlerine bu yolla çiçek tutturulmuş gibi.Ancak hiç birisinde aşı kesiği de gözükmüyor. Normalde,gidip bu kişileri uyarmak istiyorum (parçaları saklıyorum) ancak, bilmediğim birşey olabilirmi,kaçınılmaz bir gereksinmemidir,size bir danışayım dedim. Saygılar Düzenleyen tugo : 29-08-2007 saat 18:27 Neden: yazım hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Graptopetalum
Bazı kaktüslere silikonla çiçek yapıştırıyorlar ya, bende bu kaktüsteki çirkin yeşil çiçekleri çıkarayım dedim. Silikon derken bu iğneli şeyleri kaktüse saplayarak süslemişler sivri akıllılar.On taneye yakın çikardım. Şimdi acaba kaktüsüm çürür mü diye korkuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-02-2015
|
yardım
İki tane kaktüs aldım. Çiçekleri yapıştırılmış gibi duruyor ama emin olamadım sanki çiçekler açıyor gibi geldi bana. Emin olmadan zarar vermek istemiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. ![]() ![]() Düzenleyen kaktüs. : 22-02-2015 saat 15:56 Neden: resim eklemek istiyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-06-2016
|
Yaklaşık 2 senedir küçücük bir kaktüsüm var. Alırken üzerindeki çiçeğin yapay olduğunu anlamadık. Evimde kaktüslerim hep olmuştur ve açtığı zamanki çiçekleri ile aynı görünümdeydi. Üstelik altına sürülen silikon da öyle taşmamış altına gayet profesyonel sürülmüş silikon görünmüyor. Alırken satıcı da gerçek dedi kesinlikle sahte değil yeni açtı falan ![]() Tabi eve getirince anladık gerçek olmadığını ama nasıl çıkaracağımı bilemedim. 2 sene boyunca öyle bıraktım ve tahmin ettiğiniz gibi 1 milim bile büyümedi. Şimdi bu konuyu okuyunca kesinlikle çıkaracağım seni dedim. Aldım elime bıçağı yavaş yavaş çıkarmak istedim ama mümkünü yok çıkmıyor. Artık bitkinin içine sinmiş nasıl yapıştırıcıysa kaskatı. Mecbur kaktüsün derisinden sıyırmam gerekti. Ve maalesef bıçak kayıp kaktüsün içine girdi. Resmen kaktüsümü bıçakladım ![]() Şimdi ne olacak bilmiyorum. Ya ölürse diye çok korkuyorum. Yapıştırıcıdan ve o iğrenç çiçekten kurtuldu ama bu sefer de tarafımdan bıçaklandı. Ne bahtsız kaktüsmüş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-06-2016
|
Bu arada 6 ay önce aynı boyutta aldığım başka bir kaktüs şu anda öyle büyüdü öyle güzelleşti ki insan gözlerini ayıramıyor. Tabii tahmin edileceği üzere alırken sağlıklıydı. Yapıştırıcıya, garip kaş bıyık süslerine, yapma çiçeklere, içine batırılmış kazıklara maruz kalmadı. O yüzden kaktüs alırken lütfen dikkat edin. Belki çocuğunuzun hoşuna gidecek tavşan görünümlü kaktüsler... Ama asla büyümeyecek. Bunları alacağınıza yapma çiçek alın. Böylece bir canlı eziyetine ortak olmazsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-04-2017
|
Merhaba, yapay çiçekli kaktüs alıp üstündeki yapay çiçekleri çıkarmak kaktüs için çok sorun oluyor mu? Bu durumun kaktüse, dikenlerinin kopma ve yanlışlıkla gövdesine bıçak saplanma ihtimalinden başka zararı olabilir mi? Çiçekçiden alınan hediye kaktüsüm yaklaşık bir ayda gözle görülür biçimde büyüdü. Ama yapay çiçekli kaktüsler sanırım öyle büyüyemiyor. Ayrıca bahsettiğim kaktüsümün üzerinde açıp solmuş çiçekler ve açmasını beklediğim goncalar var. Çok fazla güneşe koyamıyorum. O yüzden çiçekleri açmıyor olabilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-10-2006
|
Maalesef satmak için yapılmış kurnazlıktan ve canlı bir bitkiye hunharca davranmaktan başka birşey değil.Bende beğendiğim bir kaktüsü üzerindeki yapay çiçeği bilerek aldım.Evde ince uçlu cımbız ile çeşitli yönlerden kaldırarak ve ara ara tutup çevire çevire silikon yapıştırıcıyı kaktüse zarar vermeden çıkarabildim.yapışan yerlerde ilk yapıştırma esnasındaki silikonun sıcaklığından kaynaklı olsa gerek küçük izler ve deformasyon mevcuttu.Bitki zamanla kendini iyileştirecektir diye düşünüyorum.Çok önce aldığım bir kaktüsede yapay çiçeği iğneyle kaktüse saplamışlardı sanıyorum bu yöntemi bıraktılar artık silikonluyorlar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Kagan, Dosyayı aldım çok çok teşekkür ederim. Resimlerde görünen bu madde,sert fakat esnek,birtanesinde de birleşik kök bölümlerinde var.Eğer bu bir yapıştırıcı ise, aşılama başarısı için yapıştırıcı kullanmak bir gereklilikmidir aceba? Tekrar teşekkürler ve saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|