|  | |
|  | 
|  04-08-2007, 17:06 | #1 | |
| Ağaç Dostu | Alıntı: 
 | |
|   |     | 
|  05-08-2007, 15:32 | #2 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 26-04-2007 Şehir: bilecik 
				 | sgörünüş bir noktada hala soru işratelerim var deniyor ki o aşılanan renkli kaktüsler kendi başına yaşama şansına sahip değillermiş, renkli oldukları için laboratuvar da üretiliyorlarmış ve yeşil renk olmaması sebebiyle besinlerini ana gövdeden alabiliyorlarmış. acaba o satılan aşı kaktüslerin üzerindeki renkliler gerçekten bu durumla karşılaşabilirler mi? | 
|   |     | 
|  05-08-2007, 15:55 | #3 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 17-11-2006 Şehir: Amsterdam 
				 | Sevgili kaktusseverler, Renkli kaktusler konusunu merak eden arkadaslar, Ustteki renkli kisimlar tek basina koklenmeleri cok zor. Bunlari kendi deneyimlerime dayanarak yaziyorum. Bazi renkler istisna. Ben bazi koyu rekleri koklendirebildim ama buyumeleri cok yavas ve cok hassalar. Klorofil ozelligi ne kadar az ise koklenmeleri o derecede zor. Hatta bazi renkler alttaki yesil kismin uzunlugu ile orantili yani alttaki yesil kismi kisalttigimizda yasamlarini surduremiyorlar. Bunu soyle kisaca soyleyebiliriz, renk ne kadar acik ise koklenme o derece zor. Düzenleyen uyar11 : 06-08-2007 saat 01:22 | 
|   |     | 
|  05-08-2007, 15:57 | #4 | 
				 | Eger ustteki rekli kismi baska bir kaktus uzerine asilayacaksaniz, asilacaginiz anac , kendi anacindan buyuk olmasi, gelismesinin daha iyi olmasini saglar. Size bir ornek | 
|   |     | 
|  05-08-2007, 16:11 | #5 | 
				 | Bazi arkadaslar da neden asi diye sormuslar. Bu kisilere gore degisiyor, Bazilarina gore asi gereksiz ve buna karsilar, dogasina aykiri olarak goruyorlar. Onlarin bu fikirlerine saygi duymakla beraber katilmiyorum. Asilamaya iki yonden bakabiliriz; Birincisi zorunluluk derecesinden, ikincisi ise estetik yonu. Bunu soylede algilayabiliriz. Gunumuzde estetik cerrahi neden yapiliyor? gereklilik ve guzellik degilmi? Kaktuslerdeki asilamayi ben bu acidan goruyorum ve uyguluyorum ve bunda da basarili sonuclar alabiliyorum. ****** bazen basarisiz olabiliyorsunuz ama bu basarisizliklar olumsuz yonde etkilememeli, bunlar sizin elinizde olmayan sebeplerden **** tecrubesizliginizden, yeterince bilgiye sahip olmamanizdan kaynaklaniyor olabilir. | 
|   |     | 
|  05-08-2007, 16:22 | #6 | 
				 | Asilama rastgele yapilacak bir uygulama degil, oncelikle bunu cok iyi bilinmesi gerekiyor. Her kaktus **** succulent diye bildiginiz sey bir digerine asilanmaz. Oncelikle ailelerini cok iyi tanimak gerekiyor. Kaktusler uzerine euphorbilar asilanamaz **** Aleo vera uzerine baska bir kaktus. Bazi arkadaslar bunu denemis, bu onlara sadece olumsuz bir tecrube kazandirir, bitkilerine ise aci bir son. Euphorbia asilamalarinda dikkat edilecek husus, kesilen kisimlardan akan sutun temiz su ile arindirilmasi ve kagit mendil ile kurulanmasi. Bu sut asinin tutmasini engeller. Asagidaki fotolarda Euphorbia obesa normal ve cristata formunda yine degersiz ama kok sistemi guclu olan baska bir euphorbia uzerine asilandi. Düzenleyen uyar11 : 06-08-2007 saat 01:27 | 
|   |     | 
|  05-08-2007, 16:32 | #7 | 
				 | Opuntia (kaynana dili) uzerine yilbasi asilamasi benimde ilk asilama calismam olmustu yillar once ve oldukca basarili bir asilama idi. Bu bir gereklilik degil sadece estetik kazandirmak icin yapilacak bir asilama turu olabilir. Hatta bonsai kaktus yapiminda uygulanan bir yontem de denebilir. Boyle bir uygulamadan bir kac ornek. | 
|   |     | 
|  15-04-2009, 12:47 | #8 | |
| Ağaç Dostu | Alıntı: 
  benimkide *** büyür  | |
|   |     | 
|  09-04-2010, 15:01 | #9 | 
| Ağaçsever | Alttaki anaç yeterli büyüklükte ve aşılamaya uygun sayıda dala sahipse bir anaç üzerine çok sayıda aşı yapmamız mümkün mü acaba, bir de anaç olarak kaynana dili kullanablir miyiz? | 
|   |     | 
|  18-12-2016, 23:20 | #10 | 
| Ağaçsever | Bu konuda herhangi bir tecrübesi olan var mı acaba? | 
|   |     | 
|  | 
| 
 |  |