agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   İstanbul Bonsai Atölye Çalışmaları (https://www.agaclar.net/forum/istanbul-bonsai-atolye-calismalari/)
-   -   agaclar.net,İstanbul 10. Bonsai Atölye Çalışması (17 Nisan 2011) (https://www.agaclar.net/forum/istanbul-bonsai-atolye-calismalari/23708.htm)

Gülşen 17-04-2011 22:50

Cok guzel bir pazar gunu gecirmissiniz. İmrenerek okudum, ne kadar sanslisiniz arkadaslar. Sanirim yeni bonsai dostlarimiz oldu:))

Tekin Bey'e, bu aydinlatici calisma icin cok tesekkurler.





Sevgiyle kalin....

Harun Parlak 18-04-2011 08:23

Görüşlerini ve izlenimlerini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkürler.
Ayrıca limon'a fotoğraflar için teşekkür ederim hiç bir ayrıntıyı kaçırmadan yakalamış. Elinize sağlık.

Nail Sarı 18-04-2011 15:27

Çalışmayı gerçekleştiren ve katılan tüm bonsai dostlarına selamlar. Çok şanslısınız.

Güzin Çakar 18-04-2011 17:41

Sayın Tekin, 10. Bonsai Atölye Çalışması için ne kadar teşekkür etsem azdır.Bana bu kadar yararlı olabileceğini düşünemezdim.Mükemmel bir Bonsai sanatçısı olmanızın yanında, mükemmel bir öğretmen olduğunuzu da gördüm.Bize kapılarını açan mekan sahibi Ergun Bey'e,tüm emeği geçenlere, katılımcılara, yani yeni tanıdığım tüm dostlarıma selam, sevgi ve çok teşekkürler...

ahaknet 18-04-2011 20:11

Çok güzel bir gün geçirdim. Bonsai sanatını uygulamayı çok istiyordum tekin hoca sayesinde artık şimşir bir bonsai adayım oldu. Bu kadar kısa zaman da benim için çok, doğa ve bonsai için az da olsa birşeyler öğrenmek çok mutlu etti. Tekin hoca ve mekan sahibi Ergün Beye teşekkür ederim. Başka bonsai toplantısında görüşmek üzere.

Harun Parlak 18-04-2011 20:37

5 Eklenti(ler)
Teşekkürler Arkadaşlar bende sizlerle beraber çalışma fırsatı bulduğum için mutluyum.
Bildiklerimi aktarabilmiş isem ne mutlu bana. Umarım bu sanaatı hep beraber öğrenip yaygınlaştırabiliriz.
Çalışmaları burada paylaşırsanız gelemeyen arkadaşlar da görmüş olur. Ayrıca değişik öneriler ve görüşler çıkar. Buda bizlere daha geniş bakış açısı kazandırır.
Bonsai toplantılarımızın daim olmasını umuyorum.
Havai köklendirme aşamalarını sagol arkadaşımız fotoğraflayıp bana göndermiş bende sizlerle paylaşmak istedim.
Daha sonra köklenme başladıkça buradan paylaşmaya çalışacağım.

bonsaisan 19-04-2011 10:26

Güzel ve keyifli bir çalışma olduğu katılımcı dostların yazdıkları övgü dolu mesajlardan anlaşılıyor.

Tekrardan tebrik ediyorum.
Başarılar.

xervoodoo 22-04-2011 18:24

biz son kısmına yetiştik ama gerçekten çok iyi bir toplantı oldu.

_gurbuz_ 24-04-2011 15:49

öncelikle geç yanıtlama fırsatı bulabildim, özür dilerim. Başta Tekin Bey ve Teknik Ziraat sahibi Ergün Bey'e, hem ikramları hem de sıcak bir ortamda böylesine değerli bilgiler verdikleri için, akabinde Sayın Tourkana'ya güzel bir çekiliş aktivitesi düzenlediği için ve tüm katılımcıların güler yüzü, hoş sohbeti için teşekkür ederim. Umuyorum ki bu çok değerli toplantıların devamı da gelir ve çok uzun bir sürece yayılmazlar..

Hazırlamayı düşündüğüm fakat okulum dolayısıyla hazırlayamadığım fotoğraflı anlatımı Sn Limon ve Sn Tekin Bey gerçekleştirmişler ama ihtiyaç varsa, önümüzdeki haftadan sonrası için ben de bir fotoğraflı anlatım yapmak isterim bu değerli ders ile ilgili.

Bu arada bonsaimin ve limon servimin topraklarını değiştirdim, bonsaim iyi durumda fakat limon servim sanırım kuruyor, üzülüyorum tabii ki ve elimden geleni yapmaya çalışıyorum.Umarım kurtarabilirim ve önümüzdeki toplantıda gerekli işlemi yaparız üstünde.

Saygılar..

snokkv 28-04-2011 21:50

Merhaba,

Bir sonraki atölye çalışması bilgisine nereden ulaşabilirim, yardımcı olabilir misiniz?

sariefe 28-04-2011 23:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi snokkv (Mesaj 794251)
Merhaba,

Bir sonraki atölye çalışması bilgisine nereden ulaşabilirim, yardımcı olabilir misiniz?

İstanbul' da bonsai ile ilgili yapılan önceki çalışmalar ve toplantılar 5 kere Mart, 2 kere Nisan, 2 kere Kasım, 2 kere Aralık ve 3 kere de Şubat ayında yapılmıştır. Bir sonraki ise aşağıdaki başlıkta ilan edilir.

http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=300

AYD01 09-07-2011 19:49

bir sonraki calismayi ipl cekiyorum

eyyupk 15-07-2011 20:45

teşekkürler arkadaşım

kanatt 18-11-2011 23:21

11. Bonsai toplantısı
 
11. Bonsai Calışma Atelyesinin ne zaman yapılacağı hakkında bilgi sahibi olan var mı?

Teşekkürler

Harun Parlak 19-11-2011 05:13

Merhabalar . Bonsai atölye çalıçmalarına Aralık ayı içersinde başlarız kısmet olursa.

füslem 19-11-2011 23:46

merhabalar,ben sizlere yeni katılanlardanım.Gece gündüz ders çalışır gibi bilmediğim konularda not alarak anlamaya çalışıyrm.Bilmediğim ne çok şey var...İnşallah sizlere biraz olsun yetişirsem ne mutlu bana.Aralık ayındaki atölye çalışmasına mutlaka katılmak isterim.Aşılamaları okuduğum halde biraz anladım sadece..Az öncede 10 gündür takip ettiğim bu siteden öğrendiğim limon çekirdeğini ılık suda 48 saat bekleterek 1saat önce uzun kısmı aşağı geleck şekilde plastik bardağa (Torf toprağı kullandım ama) ektim.oksijenli su kullanmadım elimde yoktu,gazozumda yoktu.Başarım ne olacak bakalım?
iyiki bu siteyi bulmuşum,bilgisayara hiç girmezken şimdi başından ayrılamaz oldum.YURDUMUN her köşesinden doğa dostu arkadaş edinmek ne güzel.
Bilgi paylaşılarının devam etmesi dileğiyle...Emeklerinize sağlık hepinizin...

Harun Parlak 20-11-2011 20:08

Limon çekirdeklerini çıkarır çıkarmaz evde nemli pamuğun içine koyup sıcak ortamda bıraktığınızda 1 hafta içinde çimlenecektir. Başka herhangi bir işleme gerek yoktur. Kolay gelsin.

ziringaglia 05-02-2012 16:47

güzel bir çalışma olmuş ellerinize sağlık

Mustafa Abdal 07-02-2012 11:14

Merhaba;
İstanbul için atölye çalışması planlanıyormu. :-((

captain2 16-02-2012 01:00

Selamlar,
İstanbul için atölye çalışmasını bende sabırsızlıkla beklemekteyim.Bir çalışma yapılırsa seve seve katılmak ve fikirlerinizi almak isterim.

saygılarımla,
Sencer Korkmaz

hakan78 25-01-2019 21:29

merhaba bugün fidan cıdan çınar yapraklı akçaağaç fidanı aldım boyu yaklaşık 1.50 mt vardır ben bonsai yapmak icin neler yapmalıyım boyunu ne zaman ve kaç santim kesmeliyim


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025