![]() |
Sayın Tekin, İstanbul dışında olmasaydım ben de bu güzel etkinliğe katılmak isterdim. Oldum olası sizin bu kaya çalışmalarınızı çok beğeniyorum. Ellerinize sağlık.
|
5 Eklenti(ler)
Sağlık olsun Güler hnm. İnşallah başka bir etkinlikte görüşürüz.
Zeck dergisi fotoğraf cısının çektiği fotoğraflardan bir kaç fotoğraf daha ekliyorum. Ağaçlar net üyesi arkadaşlardan da fotoğraf çeken arkadaşlar vardı sanırım müsait olduklarında yüklerler sanıyorum. |
5 Eklenti(ler)
Devamı. Kaya tasarım tekrar elden geçecek.
|
Elinize sağlık kayalar çok uyumlu, özellikle göknar çok güzel görünüyor. Arkadaki şefleranın boyutları da ilginçmiş.
|
Muhteşem....
|
Bu calismaya katilanlarin cok sey ogrenmis olduklarini dusunuyorum.
Tekin beyden ogrendiklerinizi deneyip uygulamalisiniz. Yapamiyacagim diye bir duyguya kapilmayiniz, belki ilk kez istediginiz gibi olmiyabilir ama yapacaginiz calismalar sizi en guzeli yapmaya goturecektir. Simdiden sizlere kolayliklar diliyorum. Tekin bey calismalariniz ve paylasimlariniz surekli olsun:) |
Yeni gördüm kaçırdığıma çok üzüldüm :(
|
Pazar günkü Bonzai çalışması için Tekin ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederim. Güzel bir çalışma oldu.
http://www.sagol.net/Bonzai1.jpg http://www.sagol.net/Bonzai2.jpg http://www.sagol.net/Bonzai3.jpg |
5 Eklenti(ler)
Başta Harun Bey (Tekin) olmak üzere, bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kendi adıma güzel bir deneyim olduğunu söyleyebilirim. Güzel vakit geçirmekle kalmadık yararlı bilgiler öğrenip tecrübe de edindik. Şimdiden bir yenisini beklemekteyim. Sanırım sırada Etiler' deki büyük sergi var. O zamana kadar bu etkinliğin keyfiyle idare edeceğiz artık. Gelemeyenler için çektiğim bazı fotoğrafları paylaşmak istiyorum. Gerçi yukarıda paylaşılmış daha iyileri var ama son bir özet olur herhalde ;)
Öncelikle etkinlik mini bir bonsai sergisiyle başladı. |
5 Eklenti(ler)
Misafirlerin gelmesi beklenirken tanışma kaynaşma sohbetleri yapıldı. Ardından uygulama safhasına geçildi. Bu aşamada öncelikle Harun Bey tarafından dağıtılan çelikler üzerinde budama ve telleme çalışması yapıldı. Temel budama ve telleme işlemleri anlatıldı.
Daha sonra Harun Bey ustalığını konuşturdu ve bir fidanın dakikalar içinde nasıl bir bonsai adayı haline geldiğini gösterdi. Oldukça eğitici bir çalışmaydı. |
5 Eklenti(ler)
Etkinliğin sonunda Harun Bey' den bir penjing şov izledik. Öncelikle bazı kaya parçalarını zemine sabitledi ve sonrasında mevcut bonsailerle kaya bahçesini yavaş yavaş oluşturdu. Ellerine sağlık diyorum ;)
|
5 Eklenti(ler)
Bu etkinliğe, güzel geçirilen beş altı saatten ziyade Türkiye' de bonsaiyi sevdirme ve geliştirme yolunda atılan adımlardan biri olarak bakıyorum. Bu adımlar sayesinde bir gün bu kulvarda koşar hale geleceğimize şüphe yok. Önden gidene de arkadan gelene de ne mutlu. Saygılar... |
Paylaşımınız için teşekkürler. Sayın sariefe. Elinize sağlık.
|
Tekin Bey ben bu başlığı yeni gördüm. :(
|
hala üzüntü içindeyim bu çalışmayı nasıl kaçırdım diye tekin hocam müthiş bir çalışma olmuş elinize yüreğinize sağlık saygılar
|
Merhabalar arkadaşlar, çok verimli bir çalışma olmuş tebrik ederim. Benim bir önerim olacak, çalışılan ağaçların hikayesini de anlatırsanız anlamamız ve bilgilenmemiz açısından iyi olacağını düşünüyorum. Yaşı, boyu, tohumdan mı yoksa yamadori mi ve ya satın mı alındığı gibi bilgiler de verilirse ağacın geçmişi hakkında da bilgi sahibi olmamız bizlere faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
|
Çalışmalarımızı Üyelerin bonsai çalışmaları başlığında paylaşıyoruz. Tohumlardan üretilenler Çelikten üretilenler satın alınanlar elden geldiğince anlatılıyor.
|
2012 yılında yeni atölye çalışmaları olacak mı?
Bu çalışmaya katılmak istedim. |
Mekan için onay bekliyoruz yakın zamanda duyuru yapacağız inşallah.
|
Cok guzel olmus ellerinize saglik :)
|
ellerinize sağlık
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:14. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025