agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   İstanbul Bonsai Atölye Çalışmaları (https://www.agaclar.net/forum/istanbul-bonsai-atolye-calismalari/)
-   -   agaclar.net,İstanbul 8. Bonsai Toplantısı (28 Mart 2010) (https://www.agaclar.net/forum/istanbul-bonsai-atolye-calismalari/19770.htm)

natrib 27-03-2010 19:31

Ben de katılacağım, yarın görüşmek üzere...

jeomeo 27-03-2010 19:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi karaTREN -1. (Mesaj 604706)
Bonsai 28 MART toplantı yeri adres krokisi vardı nerede kaldı,bulamadım silindimi. ?

1. mesajda yazıyor, ordan bakabilirsiniz.

bonsaisever 28-03-2010 19:14

4 Eklenti(ler)
İstanbul 8. Bonsai toplantısını da tamamladık :)

Toplantıya katılanlara ve bu günkü sunumu yapan Tourkana ile Jeomeo'ya teşekkür ediyorum.
Bu tür toplantılar sayesinde, ülkemizde de bonsai gerekli ilgiyi görerek daha iyi anlaşılacağını ve güzel bonsai çalışmaları ortaya çıkacağını ümit ediyorum.

Eklenti 132542

Eklenti 132543

Eklenti 132544

Eklenti 132541

köknar 28-03-2010 20:29

Güzel bir gündü, ben teşekkür ederim...

jeomeo 28-03-2010 21:58

4 Eklenti(ler)
Katılan arkadaşlara ve organizasyonu düzenleyen bonsaisevere teşekkür ederim. Dilimiz döndüğünce bildiğimiz şeyleri paylaşmaya çalıştık, ne de olsa anlatmak öğrenmek için en iyi yollardan biridir :)

Toplantı başında atladığımız şey çoğunluk varken toplu bir fotoğraf çekmekti, neyse ki herkes dönmeden aklımıza geldi, güzel bir anı oldu.

Eklenti 132618

Eklenti 132617

Toplantının ikinci bölümünde uygulamalara başladık. Ben sevgili Tourkana ile beraber aldığımız sedir (yanılmıyorsam bodur himalaya sediri) fidanı üzerinde çalıştım.

Eklenti 132619

Önce saksı değişimi yaptık. Eski toprak uzaklaştırıldı ve kazık kök kısaltıldı. Yeni toprak ile yeni saksısına alındı. Buradaki aksilik , yanımda az toprak götürmemdi. Götürdüğüm toprak yeterli olmadığı için saksısındaki eski topraktan biraz eklemek zorunda kaldık. B1 ampülü kırdığım su ile can suyunu verip, bastıran yağmurdan kaçıp çalışmaya içeride devam ettik.

Daha sora ağaç üzerindeki dallanmadan uzamış olan ince dallar budandı. Çatallanma olan dalcıklar oluşturan bölgeleri mümkün olduğunca oluşturmaya çalıştığımız formun içinde tuttuk. Zirvenin ana hatları ortaya çıkacak şekilde küçük bir telleme yaparak çalışmamızı bitirdik. Telleme öncesinde tellenecek bölgeyi ıslak rafya ile sardık.
Saksı değişiminde yardımcı olan ve fikir veren bonsaisevere (tekrar tekrar olacak farkındayım ama...) ve Tekin'e teşekkür ederim. Ayrıca Tourkana'ya da tellemede ve budamada emek verdiği için teşekkür ederim.
Hem saksı değişimi hem de budama yapıldığı için tellemeye devam etmedik. Bir ay kadar sonra veya yaz başlarında, fidanın durumunda göre, tellemeye devam edip formunu tamamen oluşturmaya çalışacağım.

Eklenti 132620

Bu bonsai çalışmasının daha detaylı fotoğraflarını ve gelişim sürecindeki aşamalarını fotoğraflayarak diğer çalışmalarımın olduğu sayfada paylaşacağım.

Saygılarımla

bonsaisever 28-03-2010 22:53

3 Eklenti(ler)
...
Eklenti 132653

Eklenti 132654

Eklenti 132655

jeomeo 28-03-2010 23:39

İlk fotoğrafta o ağaca iyi davranmayacağımı şaşı bakışlarımla belli etmişim zaten :D keşke tellemeyi bitirseydim:rolleyes:

dican 28-03-2010 23:39

Benim için de çok değişik bir gündü, çok teşekkür ederim, ağzınıza sağlık.

Saygılarımla...

oyekcin 29-03-2010 06:46

gercekten güzel ve faydalı bir gündü emeği gecen tüm üstadlara tesekkür ediyorum.

tourkana 29-03-2010 08:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jeomeo (Mesaj 605680)
İlk fotoğrafta o ağaca iyi davranmayacağımı şaşı bakışlarımla belli etmişim zaten :D keşke tellemeyi bitirseydim:rolleyes:

Ben de dua ediyorum ağaç için....
Şaka bi yana diken gibi batıyor bu sedir iğneleri :) eldivensiz zor.

keremania 29-03-2010 10:38

arkadaşlar aranız da olmadım ama gerçekten çok güzel çalışmalar olmuş...sedir i ayrı bir beğendim... umarım istediğiniz forma hızlı bir şekilde ulaşır..

hsynyldz 29-03-2010 11:33

Uygulama ve paylaşımlar çok iyiydi, organizasyonda emeği geçen bonsaisever, Tekin Bey, jeomeo, Tourkana (ekstra teşekkür ulaşım için), yasemin (ekstra teşekkür adenium tohumları için) :) ve tanışamadığımız diğer katılımcılara teşekküler..

Uygulamalı çalışmaların devamını dilerim. :rolleyes:

Ali H. ALI 30-03-2010 14:11

Bonsai toplanti ve calismalari, surekli bilgi ve deneyim alisverisinin hizlanmasi bonsai ile ilgilenenlerin bir birlerini tanimasi, birlikte uyum icerisinde calismasi, bonsai adina guzel seylerdir surekli olmasini dilerim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025