agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   İstanbul Bonsai Atölye Çalışmaları (https://www.agaclar.net/forum/istanbul-bonsai-atolye-calismalari/)
-   -   agaclar.net,İstanbul 4. Bonsai Atölye Çalışması (22 şubat 2009) (https://www.agaclar.net/forum/istanbul-bonsai-atolye-calismalari/12623.htm)

Harun Parlak 22-02-2009 18:30

Teşekkürler Yaemin hnm Boş durmamak lazım şurda 1 ay daha yoğun çalışabiliriz.
Gerçi sonra telleme uç alma devam eder ama ana uğraş bu aylarda.
Bir çok gül ağaçlarım var aynı saksıda öift olanlar var onları ayırıp budama yapmam lazım.

sukranayalp 22-02-2009 19:36

Tekin Bey, gerçekten çok güzel.
Yine çok güzel bir taş ile çalışma yapmışsınuz. Elinize sağlık.

Harun Parlak 22-02-2009 19:37

4 parça Taş birleştirelerek yapıldı tek parça değil taş. Beğniniz için teşekkürler.

gulayb 23-02-2009 12:15

Siz demeden tek bir kaya sanmıştım ben de görünce, kaya parçalarını güzel birleştirmişsiniz Tekin Bey çok doğal bir görünüm çıkmış ortaya... Ağaç da yer olarak iyi konumlanmış. Acaba o ağacın türü nedir? Ressamın tuvale son fırça darbesi gibi yosunlar yine olayı bitirmiş:p. Sadece çalışmayı fotoğraflasak, doğanın uzaktan çekilmiş bir resmi gibi olmuş, elinize sağlık...

limon 23-02-2009 13:12

5 Eklenti(ler)
Tekin Bey, elinize sağlık. Bana bu çalışmanız figür kullanmaya çok müsait gibi göründü. Özellikle alt kademedeki geniş boşluğa dere dahil bir çok şey düşünülebilir. Derede balık tutan figürler, köprü vs...

Genelde eve gelirken gördüğüm geniş çayırdaki koyun sürülerinden yola çıkarak ben şöyle bir şey oluşturdum kafamda :) Gerçi koyunlar fark edilsin diye biraz büyük ebatta kaldılar, siz onların çok daha küçük olduklarını farz edin. Ebay da çok çeşitli figürler satılıyor.

Eklenti 64123

Eklenti 64124Eklenti 64125

Eklenti 64126

Eklenti 64127

limon 23-02-2009 13:17

Doğada ağaçların gövdelerini genelde sarmaşıklar sarar. Çok ufak yapraklı bir sarmaşık türünün Bonsai çalışmalarında yeri yok mudur? Veya o kayanın girintilerinde öbek öbek açan kır çiçekleri yerine geçecek ufacık çiçek açan bitkiler bulunamaz mı?

gulayb 23-02-2009 15:54

Koyun fikrinizi ben de çok beğendim sayın Limon, böylece yosunlar üzerinde çayırlık alanda otlayan bir koyun sürüsü izlenimi yaratılabilir. Bu figürleri bazı yerlerde ben de görmüştüm ama Tekin Bey'in çalışmasında derinlik hissi hakim olduğundan, düz kayrak taşları üstüne eklenen yosunların üzerine konan koyunlardan daha güzel bir görüntü ortaya çıkabilir;)

Harun Parlak 23-02-2009 17:25

Çok çok teşekkürler Sayın limon ve Sayın gulayb beğendiğinize sevindim. Sayın limon ayrıca Yerleştirdiğiniz figürler içinde teşekkür ederim. Bunlardan çok aradım ama bulamamıştım. Şimdi yeri belli bir ara almalıyım.

Harun Parlak 24-02-2009 16:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gulayb (Mesaj 365881)
Acaba o ağacın türü nedir?

Phillyrea latifolia / AKCA KESME

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025