agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > agaclar.net Bonsai Eğitimleri > İstanbul Bonsai Atölye Çalışmaları
(https)

Beğeni Düzeni2Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-02-2012, 19:04   #1
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tekin Mesajı Göster
İstanbul da ki bonsai severler sanırım Cumartesi çalşıyor gibi. Eğer iki gün toplanamazsak. Kendi ağaçlarını getirmek isteyen arkadaşlar Pazar 10:00 da gelebiliriz derlerse ben de erken gelirim beraber çalışma imkanı yakalarız.
Ben seve seve gelirim açıkçası.Zakkumumu alır sizin görüşünüze sunarım Kendileri hakkında soracağım o kadar şey var ki ? Bu arada bir de ormandan bonsai alma başlığı vardı ama bulamadım.

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2012, 07:51   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-02-2012
merhaba, ağacım o zamana kadar ölmese 4 mart pazar günü ben de katılabilirim..

dilsa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2012, 12:54   #3
Ağaçsever

_gurbuz_'s Avatar

Giriş Tarihi: 06-04-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Charlaux Mesajı Göster
Ben seve seve gelirim açıkçası.Zakkumumu alır sizin görüşünüze sunarım Kendileri hakkında soracağım o kadar şey var ki ? Bu arada bir de ormandan bonsai alma başlığı vardı ama bulamadım.
Sn Charlaux,

Yamadori diye aratırsanız istediğiniz bilgilere ulaşabileceğinizi düşünüyorum. Örnek olarak http://www.agaclar.net/forum/bicim-v...kleri/2975.htm başlığına bakabilirsiniz. Unutmamak gerekir ki agaca zarar vermemek için dikkat gerektiren bir iş olmasının yanısıra, eğer sizin araziniz veya izin alınmış özel araziden almıyorsanız bu ağacı, yetkililer tarafından anlaşılırsa başınız belaya girebilir.. Konu başlıklarında yeterli bilgiler mevcuttur, kolay gelsin..

Bu arada Harun Bey (Tekin) yeni başlayan arkadaşla için altın değerinde bilgiler veriyor toplantılarda, mutlaka niyeti olanlara katılmalarını tavsiye ederim..

_gurbuz_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2012, 19:47   #4
Ağaç Dostu

Harun Parlak's Avatar

Giriş Tarihi: 19-01-2007
Galeri: 22
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi _gurbuz_ Mesajı Göster

Bu arada Harun Bey (Tekin) yeni başlayan arkadaşla için altın değerinde bilgiler veriyor toplantılarda, mutlaka niyeti olanlara katılmalarını tavsiye ederim..
Bu toplantı da eski başlayan arkadaşlar için de püf noktaları var.

Harun Parlak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2012, 14:24   #5
Ağaçsever

_gurbuz_'s Avatar

Giriş Tarihi: 06-04-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tekin Mesajı Göster
Bu toplantı da eski başlayan arkadaşlar için de püf noktaları var.
mutlaka, katılıyorum.. Bu arada hava umarım iyi olur.. Ben ardıcımı getirebilirim fakat araba ayarlayamazsam oradan da temin edebilirim. Büyük bir fidanlık, sanıyorum ki güzel adaylar bulunuyordur. Hem fidan seçimi konusunda da bir uygulama olmuş olur.. ( Bir de açıkçası şu da geldi aklıma; Agac aş. orada mekanını kullandırıyor, dışarıdan fidan getirmek sanki biraz garip olur gibi geldi bana...tabii ki kişisel görüşüm bu..)

Sn Meraklı_amatör;

Sn Tekin'e katılıyorum tel temini konusunda. Ama illa ki gideyim yeni alüminyum tel alayım derseniz, Karaköy perşembe pazarının önünden geçen ana cadde vardır(Tershane caddesi) . Bunun yukarı doğru olan paralelinde (ya 1. ya da 2. paralel) aluminyumcular vardır. (Bakır Sk. veya Ömerağa Sk.) Öyle 1-2 metre değil de kilo ile alırsanız (zaten 1-2 metre isterseniz biraz burun kıvırıyorlar ve daha pahalıya geliyor) kilo fiyatı en son birkaç ay evvel 11 lira civarıydı.. Kalınlıklarına göre 1-2 lira oynuyor. Ben göz ayarım bozuktu herhalde, biraz kalın almışım 4 mm civarı, tavsiyem biraz daha ince olanlardan almanız. Hele ki küçük boydaki fidanlarla uğraşacaksanız tel çapını ince tutmak gerekiyor. Zaten konu ile ilgili forumda bilgiler de mevcut. Topkapı'da da bu tarz dükkanlar varmış ama hiç gitmedim, bilemiyorum.

Budama makası fotoğraftaki sağda duran makas, ben Metro dan almıştım, gayet iyi çıktı (5 tl civarı) yapı marketlerde mevcut, eğer Karaköy'e gidecekseniz oradan da bu makasları temin edebilirsiniz.

Kolay gelsin, görüşmek üzere..

Düzenleyen _gurbuz_ : 27-02-2012 saat 14:26 Neden: ekleme
_gurbuz_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025