![]() |
Seko
Alıntı:
|
|
Boyu 5 metreyi geçti.
|
Alıntı:
https://i.hizliresim.com/OY5Hxm.jpg |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Anıt sekoyalar
Merhaba anıt ağaçlarla ilgili gelişim sizleri yanıltmasın saraylarda mezarliklarda vs budanmamış boylandırılmamış ağaçlardır merzifon meydanında 40 yıllık bir sekoya var 30 metreleri geçkin ,ayrıca suyu çok seviyor dikildiği toprakta 3 yılın ardından gelişimi hızlanıyor 2015 de diktiğim sekoya gigenteum 5 metreyi gecti bol su ve alt dalları budama ile ve büyumesi oldukca hızlandı 25 30 lu yaslarda 50 metreleri bulacaktir insallah ,mayıs ekim arası 2 günde bir hortumu açıp bırakıyorum dibine suyu çok seviyor
|
uzun aradan sonra ilk defa siteye giriyorum 2019 03 ayında çelikleme yapmış olduğum (seguoiadendron giganteum) malesef hiçbiri tutmadı buda bende çok büyük hayel kırıklığı yarattı o günden beri aklımdan sekoyaları çıkartmıştım taaaki bu saata kadar.yanlız benim anlamadığım çelikler tam tutmaya başlamıştı çeliklerin uçlarında tomurcuk şeklinde açmaya başlamıştıki birden hepsi kuramaya başladı bu neden oldu açaba bilen arkadaşlar varmı acaba aramızda.
|
sayın sinarit elinizde sekoya fidani varmı varsa parasıyla almak isterim veya istanbulda alabileceğim yer varmı ben istanbulda bulamadım.
|
Alıntı:
|
sekoya için amerikada bir sosyal kuruluş doku kültürünü tavsiye etti bana da manisadan 6 ağaç geldi ama hepsi kurudu
|
Alıntı:
|
SSekoya
Alıntı:
|
Sekoya fidanı arıyorum rum
|
Bugün 2 yıl önce aldığım tohumları cimlendirmeyi denemeye başladım, bakalım kalkabilecekler mi?
Tohumlar topraktan 1cm aşağı ektim. https://lh3.googleusercontent.com/pw...=w1081-h611-no https://lh3.googleusercontent.com/pw...=w1081-h611-no |
Bir çimlenme oldu ama sekoya mı ait bilmiyorum
https://lh3.googleusercontent.com/pw...=w1081-h611-no |
SEKOYA çalışmaları devam ediyor yüzlerce tohum ekildi ve de ekilecek
|
aliexpress tohumları genelde boş ya da yalan çıkıyor umarım sizinkiler doğrudur :)
|
3 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim mamut ağaçlarımın yapraklarının ucu hafif sarardı. Daha sonra artabilir endişesi ile bilgili olan birilerine danışmak istedim yardımcı olursanız sevinirim.
Toprağın üstünü düzenli olarak kontrol ediyorum. Kuruduğu zaman sprey fısfısla iyice suluyorum. Fotoğrafı yüklerken görüntü kalitesi biraz düştü. Alt dalların ucu hafif sarardı. |
sulamayı kesin ya da mantar ilacı ya da hidrojen peroksit %3 lük kullanın 1 lt suya bir çay kaşığı dökün
|
Merhaba ,Halit bey.Sitede gezinirken gördüm.Nadir türleri yetiştirmek istiyorum.2005 yılındaki yazınızı gördüm.Çobançeşme fidanlığınızdan aldığınız sekoyaların cinsi nedir.Sequiadendron Giganteum ise çok yavaş büyüdüklerini okumuştum.1.5 m olarak satın aldığınız sekoyalar aradan geçen 15 yılda ne kadar büyüdüler.Saygılarımla.
|
Alıntı:
Mantar ilacını hastalıktan emin olmadan kullanmam bitkiye zarar vermez mi, Ayrıca bitkinin susuz kalması yaprak ucunda sararma yapar mı? |
İLK tohumlarım baş verdi
|
mükemmel bir ağaç, huzur verir. insana ne denli küçük olduğunu hatırlattığını düşünüyorum.
|
evet sekoyacılar herkese selam elinde sekoya olan arkadaşlar gelişimlerini bizimle paylaşa bilirlermi.
|
Merhaba ben de Sekoya fidanı arıyorum ama internette bulamadım elinde olup ücreti karşılığı satabilecek birisi var mı acaba?ya da fidan satan yer bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim
|
Merhabalar, elinde dev sekoya (mamut ağacı) tohumu olan var mıdır acaba? Bu aralar Türkiye'de hiçbir yerde yok. Yurtdışından da malum kargo ile gümrükten tohum girişi yasak.
|
Yurtdışından tohum alma tecrübeniz varsa onuda paylaşırsanız faydalı olabilir.
|
Tohum artık şansa geçiyor, eskiden ben tradewindfruits.com üzerinden alıyorum geliyordu ancak geçen bir sipariş oluşturdum yıllar sonra, 10 gündür gümrükte bakalım geçecek mi.
|
Herkese Merhabalar,
Türkiye'mizin her yerinde çok uzun süredir Dev Sekoya (Sequiadendron Giganteum) fidanı aramaktayım. Bir türlü bulamıyorum. Bildiğiniz üreten, yetiştiren bildiğiniz var mıdır acaba? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025