![]() |
Merhabalar,
Sitede yeniyim bu ilk mesajım.Sekoya fidesi satın alabileceğim önerebileceğiniz yer varmıdır.Öncelikle fide düşünüyorum ama tohum da alanilirim. Saygılar. |
Konuyu ilgi ile takip ediyorum.
|
bende yeni tohum aldım 3 türü varmış dev olanı kızıl ve şafak diye. dev olanı ve şafak olanından. inşallah gelince ressim gönderirim
|
Alıntı:
|
[QUOTE=shapsough;1097897]Ben başaramaz da siz başarırsanız sizden fide alırım :) , bu şartı kabul ederseniz adresi bildirmenizin ardından 50 adet göndereceğim ;) ..[/QUOT
merhaba elinizde hala fazla sekoya tohumu var mı. verebilir misiniz acaba. |
Arkadaşlar tohumdan fidelendirdiğim sekoyam yaklaşık 3aylık. İki kere zorunlu olarak saksısını değiştirdim. Ve şuan tıpkıı çiçeklerde olduğu gibi solmaya başladı. Ne yapmam gerekiyor. ACİLEN Yardımcı olursanız sevinirim
|
1 Eklenti(ler)
Fikret abinin bahçesinden. İki tane dikmiş. Bir tanesini fotoğrafladım. Yaşamakla ölmek arasında olduklarını söylemişti. Baharla birlikte sürpriz yaptılar. Afyonkarahisar'da kışı çıkardılar. Gayet sağlıklı görünüyor.
Eklenti 566885 |
Rizede , çaybahçesinde gördüğüm sekoya. İsmini değişik yazmışlar ama :)
http://images.tapatalk-cdn.com/15/08...d68d280f0b.jpg Sent from my iPhone using Tapatalk |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Uzun zamandır foruma girmiyorum,önceki sayfalarda resmi olan fidemin (giganteum) baharda resimlerini paylaşacağım ne kadar büyüdüğünü göreceksiniz . :)))
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Manisadan alınma , 2004 tohumlu 2009 da istanbul yeniköyde toprağa dikilmiş sekoya giganteum fidesi , tarihe not düşsün. Baharda yeni resimlerini ekleyeceğim. Balıkesir burhaniyeye ektiğim gianteum ise toprağı elverişli olmadığı için büyümeyip yanık kaldı. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Eklenti 590322
2 Nisan 2011 günü böyleymiş. Boyu 340 cm. Eklenti 590323 Bugün, 26 Aralık 2015 günü böyle. Boyu 810 cm. Bu ağaç, elbette hala küçük bir bebek. |
serpervirens giganteuma göre çok daha hızlı büyüyor,yukarıdaki ağaca koca bir maşallah.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sekoya aşı ile oluyor mu bilmiyorum. Bu yıl yeni dip sürgünü verirlerse onlardan alır çelik yaparsınız %80 ihtimalle köklenir. Bu fidanlar da öyle zaten, yazlıktaki büyük sekoyanın dip sürgünlerinden köklendirmiştim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Yerlerini mi beğenmediler diye düşünüyorum. Çukurova uygun değil mi acaba gelişimi için? senede en azından 50-80 cm boy atar diye ümit ettim ama olmadı :( |
Alıntı:
|
Alıntı:
Yurtdışında kesilmeleri kesinlikle yasaktır.Koruma altına alınmış ve ender bulunan ağaçlardandır.. Her birinin 3500 veya 5bin yıl yaşadıkları düşünülürse ağaç dikiminde ilk akla gelen ağaçlardan olmalıdır..Üstelik de her dem yeşil bir ağaç.Ürettiği oksijen miktarını bir düşünsenize...Su taşıma sistemleri bir mucize olup bu kadar yüksek sekoya ağaçlarının nasıl olup da üst noktalarına kadar suyu transfer edebildikleri bilimadamları tarafından araştırılmaktadır. Fakat tohumdan yetiştirilmesi gerçekten hayli zor.Soğuk katlama yapmadan yetiştirebilen var mı? |
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Herkse selamlar.Uzan zamandır foruma giremiyorum. Yaşadığım şehirde (Ordu) bir okulun bahçesinde bol miktarda sekoya ağacı var.Bayağıda büyükler. Ben bu ağaçlardan en basit ve hızlı nasıl fidan, tohum veya çelikleme ile faydalanarak bir orman oluşturabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler
|
Tohumdan üretebilirsiniz.
|
1 Eklenti(ler)
Benim tohumlarım gelmiş çimlendirmede nerden başlıyayım, yılın bu vakti uygun mu? konya da evde yetiştirebilir miym?
Alıntı:
Alıntı:
|
Mart başında katlamaya alın,Nisan başında ekebilirsiniz,Bizim Manisa'daki uygulamamız bu.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:00. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025