![]() |
Yanlış alıntı yaptığım için çok özür diliyorum Mikail Bey,affetmenizi rica ederim
|
Alıntı:
|
Seneye Sekoyaları görmek için Kuzey Amerika'ya gideceğim ne edip edip ölmeden onları kendi yurdunda canlı olarak göreceğim :)
|
slmbende sekoya almak istiyorum
|
Alıntı:
|
için 5 adet mesaj göndermem gerekiyormuş
|
Alıntı:
|
hadi buda 5 oldu
|
selamlar elinde satılık sekoya fidanı (devleşen çeşit) olan varsa satın almak istiyorum benimle irtibata geçebilir.
|
Kaliforniya' daki bazı türleri milli miras sayıldığından yurt dışına çıkarılması yasak. Turistik açıdan büyük önem taşıyorlar. Türkiye' de ise ağaçlara verilen değer içler acısı..
|
Bu yaz hem SempervierenSekoya(3 tane,Samun-Çarşamba-Gelemen), hem de GiganteumSekoya(6tane,ManiSa-Salihli) temin ederek ;1210 rakımlı, güneye bakan arazime dikim yaptım.Yakında fotoğraflarını paylaşacağım.SempervierenSlerden ümitli değilim ama bu kışı çıkarırlarSa çok Sevineceğim
|
arkadaşlar aylardır istanbuldaki tüm her yeri didik didik ettim malesef istanbulda sempervirens satan hiçbir yer bulamıyorum,elinde sempervirens olup satan arkadaş varsa, SATIN ALMAK İSTİYORUM??? (bu mesajımı aylar sonrada görseniz,elinde sempervirens olan arkadaşlar haber verirse sevinirim)
|
sekoya fidanlarını 10 yıl önce diktim .şu anda 7-8 metrede oldular.bir tanesi tek aşına büyüyor.diğer iki, tanesi kök seviyesinden yukarı piç tarif edilen yeni sekoyalar veriyordu..devamli yan piçleri piçerken üç tanesinin uzamasını istedim ve şimdi yan üç tanesi ana yı solladılar ana küçük kaldı orta alanda .bu yan piçler sökebilirsek tutarmı..
|
4 Eklenti(ler)
işte fotolar 1.foto da önde giganteum tam arkasındaki de sempervirens.3. foto sempervirens,2 ve 4. foto giganteum
|
1 Eklenti(ler)
devamı....
|
Bende de yaklaşık 1000 adet sempervirens tohumu var. Çimlenme oranını ve gelişmeleri buradan paylaşırım inşallah.
Yarı odunsu sürgünlerden de çelik deneyeceğim. Başarılı olmak istiyorum :) |
Bu ağaçların kereste kalitesini bilen var mı? Bulunduğum yerde yaklaşık 20 adet 20 li yaşlarda Sequoia Sempervirens var. En geniş olanının çapı 3,40 m, en küçük olanın ki de 1,90 m. Diğerleri bunların arasında. Bu fark neden oluşur?
|
Bütün Ağaç Dostlarına yeni yılın daha verimli geçmesini temenni ediyorum
|
bu ağaç 1800 rakımda yetişirmi
|
Giganteum 2500 rakıma kadar dayanabildiklerini duymuştum.Bir firma yetkilisi Erzurum`a bile gönderdiklerini söylemişti.1800 Rakımdan kastettiğiniz Sivas ise eğer denemek gerekir.Önceki mesajlarımda belirttiğim gibi ben 1200 rakımda hem Sempervirensleri hem de Giganteumları deniyorum. Haziran ayında belli olacak gibi görünüyor.Forumda paylaşımda bulunacağım.Eğer umduğum gibi olursa Sekoya ormanı oluşturacağım :) :)
Saygılarımla. |
Alıntı:
|
bu sene yama dağlarının batı tarafında deneyeceğim umarım tutar bilgi için teşekkürler
|
sempervirensleri daldırma yöntemi ile çoğaltabilir miyiz?Bu mümkün ise ayrıntılı bilgi verebilecek dostlar bekliyorum.selamlar
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Ayrıca tohum talebimi kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederim selamlar ..:) |
inşaallah hepsinin çimlenmesini başararak ilk olursunuz. yarın gönderiyorum inşaallah, başarılar dilerim
not: gelişmeleri buradan paylaşırız umarım ;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Mart - Nisan gibi iyidir.
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:21. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025