![]() |
Uzun zamandır foruma girmiyorum,önceki sayfalarda resmi olan fidemin (giganteum) baharda resimlerini paylaşacağım ne kadar büyüdüğünü göreceksiniz . :)))
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Manisadan alınma , 2004 tohumlu 2009 da istanbul yeniköyde toprağa dikilmiş sekoya giganteum fidesi , tarihe not düşsün. Baharda yeni resimlerini ekleyeceğim. Balıkesir burhaniyeye ektiğim gianteum ise toprağı elverişli olmadığı için büyümeyip yanık kaldı. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Eklenti 590322
2 Nisan 2011 günü böyleymiş. Boyu 340 cm. Eklenti 590323 Bugün, 26 Aralık 2015 günü böyle. Boyu 810 cm. Bu ağaç, elbette hala küçük bir bebek. |
serpervirens giganteuma göre çok daha hızlı büyüyor,yukarıdaki ağaca koca bir maşallah.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sekoya aşı ile oluyor mu bilmiyorum. Bu yıl yeni dip sürgünü verirlerse onlardan alır çelik yaparsınız %80 ihtimalle köklenir. Bu fidanlar da öyle zaten, yazlıktaki büyük sekoyanın dip sürgünlerinden köklendirmiştim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Yerlerini mi beğenmediler diye düşünüyorum. Çukurova uygun değil mi acaba gelişimi için? senede en azından 50-80 cm boy atar diye ümit ettim ama olmadı :( |
Alıntı:
|
Alıntı:
Yurtdışında kesilmeleri kesinlikle yasaktır.Koruma altına alınmış ve ender bulunan ağaçlardandır.. Her birinin 3500 veya 5bin yıl yaşadıkları düşünülürse ağaç dikiminde ilk akla gelen ağaçlardan olmalıdır..Üstelik de her dem yeşil bir ağaç.Ürettiği oksijen miktarını bir düşünsenize...Su taşıma sistemleri bir mucize olup bu kadar yüksek sekoya ağaçlarının nasıl olup da üst noktalarına kadar suyu transfer edebildikleri bilimadamları tarafından araştırılmaktadır. Fakat tohumdan yetiştirilmesi gerçekten hayli zor.Soğuk katlama yapmadan yetiştirebilen var mı? |
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Herkse selamlar.Uzan zamandır foruma giremiyorum. Yaşadığım şehirde (Ordu) bir okulun bahçesinde bol miktarda sekoya ağacı var.Bayağıda büyükler. Ben bu ağaçlardan en basit ve hızlı nasıl fidan, tohum veya çelikleme ile faydalanarak bir orman oluşturabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler
|
Tohumdan üretebilirsiniz.
|
1 Eklenti(ler)
Benim tohumlarım gelmiş çimlendirmede nerden başlıyayım, yılın bu vakti uygun mu? konya da evde yetiştirebilir miym?
Alıntı:
Alıntı:
|
Mart başında katlamaya alın,Nisan başında ekebilirsiniz,Bizim Manisa'daki uygulamamız bu.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Orman fidanlığından aldığım sekoyalari toprakla buluşturdum.Merakla bekliyorum.
|
2 Eklenti(ler)
|
bugün itibariyle çinden tohum sipariş ettim bakalım gelirse fidelendireceğim isteyene de 5 tanesini paylaşacağım. umarım gerçektir. aldığım kişinin puanı çok yüksekti ve gerçek diye satıyordu. bakalım bekliyoruz
|
Çelikten üreten arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa mutlu oluruz .
|
1 Eklenti(ler)
Bunlarda benim sekoya (giganteum) fidelerim. Ebayden aldığım 100 tane tohumdan 7-8 tane kadarı 2.5 aylık soğuk katlamadan sonra çimlenmişti. 2016 kışını istanbulda balkonda geçirdiler, ancak geriye 2 tane kaldı, onlarda kahverengileşerek 1 yıldır bu şekilde hiçbir gelişme göstermiyorlar ancak tam olarak kurumadılarda. Daha sonra temin ettiğim 2000 kadar sekoya (sempervirens) tohumu soğuk katlamadan sonra 2 aydır saksıda olamlarına rağmen henüz çimlenmediler. Tekrardan 200 kadar sekoya (giganteum) tohumu sipariş ederek yeniden denemeyi düşünüyorum.
Eklenti 652070 |
1 Eklenti(ler)
5 yıl sonra
|
1 Eklenti(ler)
5 yıl önce
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Oldukça tecrübe edinen arkadaşlarımız var onlardan ricam köklendirme çalışmalarında kullandıkları hormonların kaç ppm olduğu, Sempervirens ve Giganteum için ayrı ayrı yazarsanız mutlu olurum.
Eklenti 659745 02.17 Tarihinde çektiğim Sempervirens Eklenti 659746 10.17 Tarihinde çektiğim Sempervirens sekiz aylık değişim bence belirgin İzmir'de yaşayanlar görmek isterse Kültürpark Lozan kapısından giriş yapıp kafalarını sola çevirsinler:) Torbalı fidanlıkta daha büyüğü var onu da yakında yüklerim gayet sağlıklılar :cool: |
Alıntı:
|
Arkadaşlar selam önceki sayfalarda resmi bulunan giganteum fidem 3 metreyi geçti :)))
|
Alıntı:
|
Alıntı:
İstanbulda oturan butun herkese eğer geniş alan olan bir park **** bildiğiniz bir bölge varsa giganteum ekmesini şiddetle tavsiye ediyorum. Bu arada ilk mesajlara baktımda yıllar çok çabuk geçiyor.:rolleyes: |
Alıntı:
|
yıl 2009 arkadaki metal korkuluklar 2.5 metre yuksekliğinde,ona göre boy tahmini yaparsınız. hakan beyden 2009 yazında saksıda alıp kasımda dikmiştik. o kış ve bahar resmi.
https://i.hizliresim.com/pG6pBL.jpg https://i.hizliresim.com/bLBdJV.jpg |
yıl 2017 sizler için sararmış dalları budayıp baharı beklemeden resmini çektim.bu fideleri bana veren hakan beye tekrardan teşekkürler.Umarım ıyi ve her şey gönlüncedir.
https://i.hizliresim.com/4Gavl4.jpg ahhh yıllar. :) |
Alıntı:
|
Valla bu 8 yıl boyunca bir kere sulamadım,belki yazın dediğiniz gibi su istiyordur ama ben kendi haline bıraktım kendi savaşsın diye,zaten sararma derken öle kuruma gibi değildi ben alt dalları birazda yer kazanmak için kestim yoksa durabilirdi.
|
Çelik işini birisi bana nasıl yapılacağını detaylıca anlatabilirse ,becerebilirsem isteyen herkese gönderirim.
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
4000 ppm : 4 gram iba tartılır 500 cc alkolle eritilir 500 ml saf su eklenip iyice karıştırılır taze çeliklerin toprağa sokulacak kısmı dört - yedi saniye karışıma batırıldıktan sonra viyollere yahut saksılara alınır. 3000 ppm : hazırlanışı aynıdır tek farkı 3 gram iba tartılmasıdır. Eklenti 660099 Eklenti 660100 Not: ev içinde spreyle sislendirme yapılmalı veya sera ortamı oluşturulmalı, bu yöntemin tohumdan daha hızlı sonuç verdiği söyleniyor, vermikülit torf karışımı ya da kokopit kullanmak yararlı olacaktır bu bilgiler araştırdıklarımdır deney ve gözlem fırsatı bulduğumda tecrübelerimi paylaşacağım. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:00. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025