![]() |
Çok teşekürler...bana çok uzak...ama bulamassam ziyaret ederim. Sağ olun.
|
sempervirensleri daldırma yöntemi ile çoğaltabilir miyiz?Bu mümkün ise ayrıntılı bilgi verebilecek dostlar bekliyorum.
|
;)
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Her şeyin bir yöntemini bulan insanoğlu bununda yöntemini bulmuştur o günkü teknolojiyle yavaş yavaş kesmişlerdir fotoğraf tam belli olmuyor ama fikir verir.
|
Bende yakın zamanda fidan aradım bulamadım bu nedenle tohum aldım en iyi sonuç için ne yapmam gerekir.
|
Alıntı:
|
İşte ben onu da bulamadım.bu nedenle tohum aldım ama ben tohumdan nasıl en iyi sonucu alırım demek istedim.
|
Sequoia sempervirens tohumlarının çimlenme oranı %5 olarak verilmiş. Tohumdan çok zayıf bir şans yani. Bir takım fidancılar satıyorlardı, araştırmak lazım. Baharda bizim ağaçlarda kök sürgünü olur, hatırlatırsanız bir çaresine bakarız.
|
Bu tur sekoya sulanmasa bile ;ağacın kendinde olan bir özellikten dolayı, yapraklarıyla havanın nemini alarak yaşamaya devam eder..(genelde sahil kesimi ve havanın nemli olduğu yerlerde yetişir)
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
5 Eklenti(ler)
Tohumdan ağaca Sequoia Sempervirens çimlenme yüzdesi gerçekten çok düşük baya zorlandım. Kök sürgünü, çelik, daldırma yöntemi ile üretmek daha mantıklı. ;)
Eklenti 672016 Eklenti 672017 Eklenti 672018 Eklenti 672019 Eklenti 672023 |
https://i.hizliresim.com/8znyWQ.jpg
Resimdeki ağaç sekoyamıdır?İnternette bir fidan sitesinde buldum.Fidan olarak satılıyor. Bilgisi olan paylaşabilir mi? Saygılar Bulduğum site; Dev Sekoya Ağacı Fidanı 80-100 cm |
Fidan arayan arkadaşlar, İstanbul da Bahçeköy fidanlığında şuan var, dün oradaydım
|
Merhaba. 2gundur forumda sadece sekoya okuyorum :). Sahil sekoyasi 2 sayfayken mamut almis basini gitmis. Hatta sahil sekoyasi hakkinda orada daha fazla yorum var. Neyse yazilanlardan ve agaclarin heybetlerinden bende kaptiracam galiba kendimi. İstanbul kemerburgaz sahile cok yakin olmasada cok nemli bir bolge. Sahil sekoyasi burada yetisir mi sizce? Birde suyu cok seviyorsa acaba kucuk dere yakinina diksek daha hizli mi buyur?
|
Alıntı:
Dediğiniz yerde büyür, dere kenarına dikmeyin. |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:29. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025