agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   İğne Yapraklı Ağaçlar (https://www.agaclar.net/forum/igne-yaprakli-agaclar/)
-   -   Thuja (Mazı) (https://www.agaclar.net/forum/igne-yaprakli-agaclar/647.htm)

lordofstorm 22-03-2007 23:47

Peki iyi yanmış sığır gübresi neden zarar veriyor?

caucasianeagle 18-04-2007 21:49

benım elimde yaklasık 1 yasında mazılar var diplerimde otlar birikmişti bunları temızledim şimdi bana tavsiyede buluna bilirmisiniz ne ypasam daha iii olur

müslim 07-05-2007 15:37

mavi ladin aşısından bilgisi olan varmı bilgilendirirseniz sevinirim selamlar

tayffun 15-05-2007 17:16

Altuni piramit mazı

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar merhaba!
1 Ay önce Ankara'dan aldığım piramit mazıları dalları daha iyi gelişşin diye belli aralıklarla diktim. Ama zamanla renleri iyice sarardı. Sanki kurumuş gibi duruyorlar ama yaprakları kuru değil. Neden acaba? Altuni mazıların bulunduğu toprağın rengini almaları gibi (çimlik alanda yeşil, saf toprakta sapsarı gibi...)bir şey olabilir mi acaba?

abies_pinsapo25 17-05-2007 17:52

evet repikaj nedemek bende bilmek istiyom.

Zek 18-05-2007 10:59

mavii acil

merhalar,

amerikadan mavi ladin tohumu getirdim ve nisanın ilk haftası gibi tohumları bastım. Çimlenme çok güzel gerçekleşti. Ancak çimlenen tohumlar bir süre sonra ölmeye başladı. Hepsini kaybetmedik ama devam ederse kaybedicez galiba.. bir fikri olan varmı (rakım 800 civarı) . ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Zekeriya KARA

sezinci 20-05-2007 09:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi abies_pinsapo25 (Mesaj 105258)
evet repikaj nedemek bende bilmek istiyom.

Repikaj, fidanın daha iyi gelişmesi için ona daha geniş ve uygun yetişma ortamı sağlamaktır.
Bu fidanların sökülerek daha aralıklı olarak tekrar dikilmesi veya ekim yastıklarından alınarak tüplere (saksı veya polietilen torbalar) dikilmesi şeklinde olabilir.

ogzhn 21-05-2007 11:56

Acaba direk güneş ışığına mı tabiler yoksa difüz ışıktalarmı?gölegede olmaları gerekir! ayrıca yılmazbey in dediği gibi repikaj şart!

Zek 21-05-2007 15:34

mavii ladinnn

İlginize teşekkür ederim,

İki yastığımız var, birisi gölgeli diğeri direk güneşte.. Ancak her ikisinde de ölüm gözlenmekte (hemen hemen eşit düzeyde) . Ayrıca replikaj için erken değilmi ?(1 aylık fide)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ogzhn (Mesaj 106607)
Acaba direk güneş ışığına mı tabiler yoksa difüz ışıktalarmı?gölegede olmaları gerekir! ayrıca yılmazbey in dediği gibi repikaj şart!

rasay 28-05-2007 00:07

Selam Arkadaslar, Türkiye de büyük miktar da Mazi üreticileri ariyorum, yardimci olabilecek birisi varmi araniz da?

quercuslover 21-11-2007 10:55

mazı

2 Eklenti(ler)
Eklenti 25145Eklenti 25146

vahitdemir 01-05-2008 10:01

mazılar hakkında

arkadaşım kusura bakma sana bir yanıt veremiyeceğim. bende senin sorununun aynısıyla karşı karşıyayım. her türlü önlemi almama rağmen bir türlü sonuç alamadım. mazı fidanlarımı yaklaşık bir aydır diktim. bütün dikim kurallarına uydum. özel bakım uygulamama rağmen hergün sararan mazılarıma yenileri ekleniyor. bende sorunumun çözümöü için büyük bir gayret gösteriyorum. kendim ziraat mühendisi olmama rağmen olabilir el elden üstündür düşüncesiyle eski hocalarım ve şuan emekli olan bu işin uzmanı olduklarına inandığım bir kaç meslektaşla da görüştüm. ama onlarda aynı benim uyguladığım yöntemleri uygulamayı sürdürmemi tavsiye ettiler. bir çözüm bulabilirsen benide bilgilendirmeni rica ediyorum. başarılar sevgi ve saygılar. şuan Ağrı ili Doğubayazıt ilçesinde ikamet ediyorum

böyle güzel bir site hazırlayan arkadaşlara da sevgi ve saygılar

Lecagot 27-11-2008 14:14

Bazen sorun haerşeyi yapmak işlemlerinin içinde olabiliyor....Mazılarda soruna yönelik bir önlem alınıyor, bu önlemin sonucunu almak için gerekli olan süreyi beklemeden, bir yerden duyulan ikinci önlem işleme konuyor....bunları devam eden işlemler takip ediyor sonuç daha da kötü olabiliyor. Şöylede diyebiliriz...kısa sürede sık sık antibiyotik değiştirmek gibi...ne dersiniz ...sorunlara bir de bu yönden bakmak doğru olabilirmi?

Lecagot 27-11-2008 14:20

Bazen herşeyi yapmak iyi gelmeyebiliyor...

Örneğin aman daha hızlı büyüsünler diye aşırı sulama ile kökler nefes alamaz duruma geliyor ve sararma başlıya biliyor. Ya da sık sık sulama aynı etkiyi yapabiliyor. Bitkileri ihmal etmek gibi, üzerlerine aşırı düşmekte rahatsız edebiliyor. Kısa sürede herşeyi yapmak iyi gelmeyebiliyor...1800 mazılık bir çiti olan biri olarak bunları söyleyebilirim size..:)

sukranayalp 29-11-2008 18:37

Sn Vahitdemir, mazılarınız bahçedeki yerlerine dikilecek mazılar mı yoksa üreti amacı ile çelikten yetiştirdiğiniz mazılar mı?
Bahçeye dikeceğiniz mazılar ise en azından 3-4 yaşında olması ve 2 defa repikaj (kök terbiyesi ve saksı değişimi) geçirmiş olması gerekiyor. Ayrıca sonbaharda dikim yapmalısınız.

Eğer çelikten üretim fideleriniz kuruyorsa, mantar da olabilir, yetersiz sıcaklık, yetersiz ışık, yetersiz toprak ve hava nemi olabilir.

alkinoos 01-03-2009 21:30

çeiklemesi hakkında biraz daha bilgi?

A.Şahin 25-04-2009 19:41

http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=2651 Resimdeki mazı türünün aynından geçen sene aldığım tohumları çimlendirmiştim bu yıl uyandıklarında sanki altuni mazı gibi sapsarı oldular acaba tozlaşmadan dolayı açılma olmuş olabilir mi?

haki197 25-04-2009 21:21

Sanırım zamanla yeşile dönecektir. Çünkü benim tohumdan çimlendirdiklerim kışın boz bir renk aldılar, şu günlerde renkleri yeşile dönmeye başladı. Tozlaşmadan olduğunu zannetmiyorum, sanırım kışın soğuğundan olmuştur.

A.Şahin 25-04-2009 23:15

Resmini yarın yüklemeye çalışacağım ama yeni sürgünler sarı olan yerleri.

A.Şahin 26-04-2009 19:30

2 Eklenti(ler)
Tam bir yaşındalar;

A.Şahin 04-05-2009 22:42

Altuni mazı olabilir mi?

doğalbahçe 05-05-2009 05:02

Sn. A.ŞAHİN,

Görünüş itibariyle altuni mazıya benzemekteler.

wersaxc 24-08-2009 01:07

arkadaşlar ben bugün birkaç mazı tohumu buldum.Tohumlar sonbahar da toplanır derler ama tohumlarım iyice sertlesmiş ve hafiften siyahlaşmış.acaba çimlenirlermi?

doğalbahçe 26-08-2009 11:43

Sn. Wersaxc,

Bazı zaman ummadığınız tohumlar çimlenebilmekteler, kışı dışarıda geçirmiş tohumları topladım ve onları viyollere ektim, üzerine streç film çekerek daha kısa sürede çimlenmesi için gerekli ortamı sağladım ve tohumlar çimlendi. Denemenizi tavsiye ederim.

selis 26-08-2009 12:12

MTuncer viyol dediğiniz nedir?..
Bende de mazı tohumu var 1 ay önce saksıya ektim hareket yok.. Streç film mantıklı gibi.. Sonucu paylaşırsanız sevinirim..

doğalbahçe 26-08-2009 12:45

1 Eklenti(ler)
Sn. Selis

Viyol tohumlarımızı veya çeliklerimizi dikmeye yarayan, 45,70,104 gözlü plastik kaplardır.

doğalbahçe 26-08-2009 12:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selis (Mesaj 486788)
MTuncer viyol dediğiniz nedir?..
Bende de mazı tohumu var 1 ay önce saksıya ektim hareket yok.. Streç film mantıklı gibi.. Sonucu paylaşırsanız sevinirim..

Sn. selis,

Ben olumlu sonuç aldım fakat benim talihsizliğim Sümüklü böcekler zarar verdiler mazı tohumlarına, fotoğraflarını eklemek isterdim.

selis 26-08-2009 13:52

MTuncer özür dilerim viyolu farklı bir şey sandım.. ;)
Fidanlarınıza üzüldüm.. Tekrar denersiniz tohumlar olgunlaştı..

doğalbahçe 26-08-2009 14:08

Sn. Selis,

Özür dilenecek bir durum yok bence, tohumlar çıkar mı yoksa çıkmaz mı diye tereddütlüydüm, bu sene nasip olursa yeni tohumlardan toplayarak onları çimlendirmek ve forum üyeleriyle paylaşmayı istiyorum.

Douglas Fir 26-08-2009 17:44

Mazılarda kışın renk değişim normaldir. Bitki pas rengini alır. Baharla birlikte tekrar yemyeşil olur.

Tohumdan üretim yaparken tohum yastıklarını plastik poşete almanız ya da sayın "mtuncer" in yaptığı gibi streç kullanmanız sera etkisini artırarak nemi korur ve çimlenmeye yardım eder. Toprağı ıslak değil nemli tutmak mantarla mücadelede önemlidir.

wersaxc 02-09-2009 04:38

arkadaşlar mazı tohumlarını ektim.Yaklaşık bir hafta oldu pek birşey yok acaba ne kadar zaman da çıkarlar.

doğalbahçe 02-09-2009 08:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi wersaxc (Mesaj 490359)
arkadaşlar mazı tohumlarını ektim.Yaklaşık bir hafta oldu pek birşey yok acaba ne kadar zaman da çıkarlar.

Sn. wersaxc,

Mazı tohumlarının kabukları biraz kalın oldukları için onları patlatmak çok kısa sürede olmaz, bir kabak tohumu gibi değiller, uygun şartlar altında 2-3 hafta beklemeniz gerekecektir.

wersaxc 02-09-2009 13:51

evet bugün birisini eşeleyip çkardım ve elimde ufalandı

doğalbahçe 02-09-2009 15:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi wersaxc (Mesaj 490528)
evet bugün birisini eşeleyip çkardım ve elimde ufalandı

Tohumlarınızı ne kadar derine ektiniz?

wersaxc 03-09-2009 07:28

yaklaşık 1 cm derine ektim

doğalbahçe 03-09-2009 22:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi wersaxc (Mesaj 490935)
yaklaşık 1 cm derine ektim

Tohumların derine ekilmesi çimlenme esnasında problemlerle karşılaşılmasını sağlayabiliyor, tohumları bıraktıktan sonra üzerlerine torf veya muadili toprak kalınlığı tohum kalınlığı kadar olması gerekiyor, sulama nasıl yapılabilir derseniz ? tohumlarımızı eğer çok miktarda yok ise sprey şeklinde nemlendirmek üzere yapabiliriz. Aşırı sulamamızın zararı olacağı için ara ara nemlendirirsek tohumların çürümelerini de engellemiş oluruz.

Uysal01 08-09-2009 14:19

Sayın mtuncer54,
Mazı üretiminde tohumların katlanması gerekirmi? Katlama süresi ne kadardır?

doğalbahçe 08-09-2009 15:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Uysal01 (Mesaj 493803)
Sayın mtuncer54,
Mazı üretiminde tohumların katlanması gerekirmi? Katlama süresi ne kadardır?

Mazı tohumlarını ekerken katlama işlemi uygulamadan ekilmektedir. Ekilen tohumlarında bir çoğu rahatlıkla çimlenebilmetedirler.

Katlama :Tohumların soğuklama gereksinimlerini karşılamak, engelleyici etmenleri gidermek, tohum kabuklarını yumuşatmak, embriyonun su ve oksijen alımını kolaylaştırarak çimlenme güçlerini artırmak ve çabuklaştırmak amacıyla nemlendirilmiş ortamlarda saklanmalarına katlama denilmektedir.

Uysal01 08-09-2009 16:40

Teşekkürler mtuncer54,
İLk baharda ektiğimiz mazı tohumlarının çoğu çıkmadı ,soğuk katlamaya almıştık.

doğalbahçe 08-09-2009 16:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Uysal01 (Mesaj 493917)
Teşekkürler mtuncer54,
İLk baharda ektiğimiz mazı tohumlarının çoğu çıkmadı ,soğuk katlamaya almıştık.

Rica ederim, soğuk katlamadan ötürü mü çıkmadığını düşünüyorsunuz.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025