![]() |
Peki iyi yanmış sığır gübresi neden zarar veriyor?
|
benım elimde yaklasık 1 yasında mazılar var diplerimde otlar birikmişti bunları temızledim şimdi bana tavsiyede buluna bilirmisiniz ne ypasam daha iii olur
|
mavi ladin aşısından bilgisi olan varmı bilgilendirirseniz sevinirim selamlar
|
Altuni piramit mazı
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar merhaba!
1 Ay önce Ankara'dan aldığım piramit mazıları dalları daha iyi gelişşin diye belli aralıklarla diktim. Ama zamanla renleri iyice sarardı. Sanki kurumuş gibi duruyorlar ama yaprakları kuru değil. Neden acaba? Altuni mazıların bulunduğu toprağın rengini almaları gibi (çimlik alanda yeşil, saf toprakta sapsarı gibi...)bir şey olabilir mi acaba? |
evet repikaj nedemek bende bilmek istiyom.
|
mavii acil
merhalar,
amerikadan mavi ladin tohumu getirdim ve nisanın ilk haftası gibi tohumları bastım. Çimlenme çok güzel gerçekleşti. Ancak çimlenen tohumlar bir süre sonra ölmeye başladı. Hepsini kaybetmedik ama devam ederse kaybedicez galiba.. bir fikri olan varmı (rakım 800 civarı) . ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Zekeriya KARA |
Alıntı:
Bu fidanların sökülerek daha aralıklı olarak tekrar dikilmesi veya ekim yastıklarından alınarak tüplere (saksı veya polietilen torbalar) dikilmesi şeklinde olabilir. |
Acaba direk güneş ışığına mı tabiler yoksa difüz ışıktalarmı?gölegede olmaları gerekir! ayrıca yılmazbey in dediği gibi repikaj şart!
|
mavii ladinnn
İlginize teşekkür ederim,
İki yastığımız var, birisi gölgeli diğeri direk güneşte.. Ancak her ikisinde de ölüm gözlenmekte (hemen hemen eşit düzeyde) . Ayrıca replikaj için erken değilmi ?(1 aylık fide) Alıntı:
|
Selam Arkadaslar, Türkiye de büyük miktar da Mazi üreticileri ariyorum, yardimci olabilecek birisi varmi araniz da?
|
mazı
2 Eklenti(ler)
|
mazılar hakkında
arkadaşım kusura bakma sana bir yanıt veremiyeceğim. bende senin sorununun aynısıyla karşı karşıyayım. her türlü önlemi almama rağmen bir türlü sonuç alamadım. mazı fidanlarımı yaklaşık bir aydır diktim. bütün dikim kurallarına uydum. özel bakım uygulamama rağmen hergün sararan mazılarıma yenileri ekleniyor. bende sorunumun çözümöü için büyük bir gayret gösteriyorum. kendim ziraat mühendisi olmama rağmen olabilir el elden üstündür düşüncesiyle eski hocalarım ve şuan emekli olan bu işin uzmanı olduklarına inandığım bir kaç meslektaşla da görüştüm. ama onlarda aynı benim uyguladığım yöntemleri uygulamayı sürdürmemi tavsiye ettiler. bir çözüm bulabilirsen benide bilgilendirmeni rica ediyorum. başarılar sevgi ve saygılar. şuan Ağrı ili Doğubayazıt ilçesinde ikamet ediyorum
böyle güzel bir site hazırlayan arkadaşlara da sevgi ve saygılar |
Bazen sorun haerşeyi yapmak işlemlerinin içinde olabiliyor....Mazılarda soruna yönelik bir önlem alınıyor, bu önlemin sonucunu almak için gerekli olan süreyi beklemeden, bir yerden duyulan ikinci önlem işleme konuyor....bunları devam eden işlemler takip ediyor sonuç daha da kötü olabiliyor. Şöylede diyebiliriz...kısa sürede sık sık antibiyotik değiştirmek gibi...ne dersiniz ...sorunlara bir de bu yönden bakmak doğru olabilirmi?
|
Bazen herşeyi yapmak iyi gelmeyebiliyor...
Örneğin aman daha hızlı büyüsünler diye aşırı sulama ile kökler nefes alamaz duruma geliyor ve sararma başlıya biliyor. Ya da sık sık sulama aynı etkiyi yapabiliyor. Bitkileri ihmal etmek gibi, üzerlerine aşırı düşmekte rahatsız edebiliyor. Kısa sürede herşeyi yapmak iyi gelmeyebiliyor...1800 mazılık bir çiti olan biri olarak bunları söyleyebilirim size..:)
|
Sn Vahitdemir, mazılarınız bahçedeki yerlerine dikilecek mazılar mı yoksa üreti amacı ile çelikten yetiştirdiğiniz mazılar mı?
Bahçeye dikeceğiniz mazılar ise en azından 3-4 yaşında olması ve 2 defa repikaj (kök terbiyesi ve saksı değişimi) geçirmiş olması gerekiyor. Ayrıca sonbaharda dikim yapmalısınız. Eğer çelikten üretim fideleriniz kuruyorsa, mantar da olabilir, yetersiz sıcaklık, yetersiz ışık, yetersiz toprak ve hava nemi olabilir. |
çeiklemesi hakkında biraz daha bilgi?
|
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=2651 Resimdeki mazı türünün aynından geçen sene aldığım tohumları çimlendirmiştim bu yıl uyandıklarında sanki altuni mazı gibi sapsarı oldular acaba tozlaşmadan dolayı açılma olmuş olabilir mi?
|
Sanırım zamanla yeşile dönecektir. Çünkü benim tohumdan çimlendirdiklerim kışın boz bir renk aldılar, şu günlerde renkleri yeşile dönmeye başladı. Tozlaşmadan olduğunu zannetmiyorum, sanırım kışın soğuğundan olmuştur.
|
Resmini yarın yüklemeye çalışacağım ama yeni sürgünler sarı olan yerleri.
|
2 Eklenti(ler)
Tam bir yaşındalar;
|
Altuni mazı olabilir mi?
|
Sn. A.ŞAHİN,
Görünüş itibariyle altuni mazıya benzemekteler. |
arkadaşlar ben bugün birkaç mazı tohumu buldum.Tohumlar sonbahar da toplanır derler ama tohumlarım iyice sertlesmiş ve hafiften siyahlaşmış.acaba çimlenirlermi?
|
Sn. Wersaxc,
Bazı zaman ummadığınız tohumlar çimlenebilmekteler, kışı dışarıda geçirmiş tohumları topladım ve onları viyollere ektim, üzerine streç film çekerek daha kısa sürede çimlenmesi için gerekli ortamı sağladım ve tohumlar çimlendi. Denemenizi tavsiye ederim. |
MTuncer viyol dediğiniz nedir?..
Bende de mazı tohumu var 1 ay önce saksıya ektim hareket yok.. Streç film mantıklı gibi.. Sonucu paylaşırsanız sevinirim.. |
1 Eklenti(ler)
Sn. Selis
Viyol tohumlarımızı veya çeliklerimizi dikmeye yarayan, 45,70,104 gözlü plastik kaplardır. |
Alıntı:
Ben olumlu sonuç aldım fakat benim talihsizliğim Sümüklü böcekler zarar verdiler mazı tohumlarına, fotoğraflarını eklemek isterdim. |
MTuncer özür dilerim viyolu farklı bir şey sandım.. ;)
Fidanlarınıza üzüldüm.. Tekrar denersiniz tohumlar olgunlaştı.. |
Sn. Selis,
Özür dilenecek bir durum yok bence, tohumlar çıkar mı yoksa çıkmaz mı diye tereddütlüydüm, bu sene nasip olursa yeni tohumlardan toplayarak onları çimlendirmek ve forum üyeleriyle paylaşmayı istiyorum. |
Mazılarda kışın renk değişim normaldir. Bitki pas rengini alır. Baharla birlikte tekrar yemyeşil olur.
Tohumdan üretim yaparken tohum yastıklarını plastik poşete almanız ya da sayın "mtuncer" in yaptığı gibi streç kullanmanız sera etkisini artırarak nemi korur ve çimlenmeye yardım eder. Toprağı ıslak değil nemli tutmak mantarla mücadelede önemlidir. |
arkadaşlar mazı tohumlarını ektim.Yaklaşık bir hafta oldu pek birşey yok acaba ne kadar zaman da çıkarlar.
|
Alıntı:
Mazı tohumlarının kabukları biraz kalın oldukları için onları patlatmak çok kısa sürede olmaz, bir kabak tohumu gibi değiller, uygun şartlar altında 2-3 hafta beklemeniz gerekecektir. |
evet bugün birisini eşeleyip çkardım ve elimde ufalandı
|
Alıntı:
|
yaklaşık 1 cm derine ektim
|
Alıntı:
|
Sayın mtuncer54,
Mazı üretiminde tohumların katlanması gerekirmi? Katlama süresi ne kadardır? |
Alıntı:
Katlama :Tohumların soğuklama gereksinimlerini karşılamak, engelleyici etmenleri gidermek, tohum kabuklarını yumuşatmak, embriyonun su ve oksijen alımını kolaylaştırarak çimlenme güçlerini artırmak ve çabuklaştırmak amacıyla nemlendirilmiş ortamlarda saklanmalarına katlama denilmektedir. |
Teşekkürler mtuncer54,
İLk baharda ektiğimiz mazı tohumlarının çoğu çıkmadı ,soğuk katlamaya almıştık. |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:21. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025