agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   İğne Yapraklı Ağaçlar (https://www.agaclar.net/forum/igne-yaprakli-agaclar/)
-   -   Sarı İğne Yapraklı ağaç tavsiye edebilirmisiniz? (https://www.agaclar.net/forum/igne-yaprakli-agaclar/28386.htm)

lennox 05-09-2012 10:24

Sarı İğne Yapraklı ağaç tavsiye edebilirmisiniz?

Bahçemde mavi ladimlerimin yanıma sarı iğne yapraklı bodur veya orta boy ağaç tavsiyeniz olabilirmi? şimdiden teşekkürler..

gokselcetin 18-12-2012 11:44

Merhaba sayın lennox. Sayfanıza forumda arama yaparken denk geldim. Profilinizde Bolu yazıyor. Ben de Bolu'dan Tokat'a mecburi yerleşen biri olarak Bolu, ibreliler için en uygun yerlerden birisidir demek istiyorum. Özellikle sarı ibreli arıyorsanız size iki tür tavsiye edebilirim.
Cedrus Atlantica 'Aurea' ve Pinus Mugo 'Aurea'
Elimde olan bu türlerin fotoğraflarını diğer mesaja ekliyorum

gokselcetin 18-12-2012 11:48

Cedrus Atlantica 'Aurea'

Galerimden

Pinus Mugo 'Aurea'

Galerimden

Tutmos 18-12-2012 12:02

Mungo soguga karsi dayanikli olmuyor Pinus pinaster, cupressus macrocarpa mavi ladinlerin aralarina gider

gokselcetin 18-12-2012 14:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tutmos (Mesaj 1070490)
Mungo soguga karsi dayanikli olmuyor Pinus pinaster, cupressus macrocarpa mavi ladinlerin aralarina gider

Sayın lennox, sayın Tutmos, aşağıda soğuğa dayanıklılık haritasını gösteren bir link var. Bu haritaya göre Bolu 7a, Ankara ve Tokat 7b olarak gösterilmiş. Buradan Bolu'nun hangi bölgede yer aldığına bakabilirsiniz. Aynı zamanda Pinus mugo carsten's wintergold "zone 2" olarak belirtilmiştir. Bununla ilgili adresi de aşağıda bulabilirsiniz. Ben de Tokat iklim şartlarında yetiştiriyorum.

Soğuğa Dayanıklılık haritası

Pinus Mugo saoğuğa dayanıklılık bilgileri

Bununla beraber limon servi cupressus macrocarpa, soğuğa pek fazla dayanıklı olmayıp mavi servi altıklara aşılanarak soğuk iklimlere alıştırılma çabaları vardır.

Saygılarımla

Tutmos 19-12-2012 07:07

pinus mungo

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gokselcetin (Mesaj 1070572)
Sayın lennox, sayın Tutmos, aşağıda soğuğa dayanıklılık haritasını gösteren bir link var. Bu haritaya göre Bolu 7a, Ankara ve Tokat 7b olarak gösterilmiş. Buradan Bolu'nun hangi bölgede yer aldığına bakabilirsiniz. Aynı zamanda Pinus mugo carsten's wintergold "zone 2" olarak belirtilmiştir. Bununla ilgili adresi de aşağıda bulabilirsiniz. Ben de Tokat iklim şartlarında yetiştiriyorum.

Soğuğa Dayanıklılık haritası

Pinus Mugo saoğuğa dayanıklılık bilgileri

Bununla beraber limon servi cupressus macrocarpa, soğuğa pek fazla dayanıklı olmayıp mavi servi altıklara aşılanarak soğuk iklimlere alıştırılma çabaları vardır.

Saygılarımla

PINUS MUNGO nun boyu hep boyle mi oluyor tahmini boyu ne kadar ? tohumlarini bana gonderebilirmisiniz ?

Tutmos 19-12-2012 07:08

mungo

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tutmos (Mesaj 1070951)
PINUS MUNGO nun boyu hep boyle mi oluyor tahmini boyu ne kadar ? tohumlarini bana gonderebilirmisiniz ?

bununla bereber yaz ayindaki sicaklik ve nem mungoya zarar veriyor

gokselcetin 19-12-2012 08:33

Bende ki varyetesi olan Pinus Mugo Carsten's Winter Gold. Bazı yerlerde de aurea olarak geçiyor. Fakat aşı ile üretilen bir tür. Fotoğrafta görüldüğü gibi küçük boylular var. Fakat sizi Pinus Mugo çeşitlerinin tohumlarını bulabileceğiniz bir adrese yönlendirebilirim. Türkiye'de özellikle tohum konusunda tek diyebileceğim bir mühendislik şirketi. Aynı zamanda çok ilgilidirler. Eğer isterseniz özel mesajdan telefon numaralarını size gönderebilirim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025