![]() |
Aldığınız çam satıcının söylediği yani "Pinus Graffitti". Yalnız duvara çok yakın dikmişsiniz. Alt dallar biraz zorlanacak. Özellikle duvar tarafındaki sürgünler fazla gelişemeyebilir. Güle güle büyütün.
|
teşekkürler douglas Fir alt dalları budamak sanırım yerini değiştirmekten daha risksiz geliyo ´bana sizin görüşünüz nedir acaba **** kendi halinemi bırakayım. ilk fidan dikimim bu ağaç olduğu için bütün acemiliklerim bu ağaca denk geldi iyi tutsun diye derin gömmüşüm ,bu 1. hatam , duvara yakın dikmişim 2. hatam, bir yağmur yağıyor çanağında 10 kova su birikiyor , heralde hem duvardan uzaklaştırmam hemde yüzeye biraz daha yakın dikmem gerekecek gibi
|
Şimdilik alt dallara dokunmayın bence. Önümüzdeki bahar ve yaz aylarında gösterecekleri performansa göre karar verin derim. Çamınızı haddinden fazla derine diktiğinizi sanmıyorum. Bu haliyle iyi görünüyor. Biraz derine dikmek bitkiye destek olacaktır. Bence burada sorun yok. Ama bitkinin çanağında birirken su önemli. Su birikebilir ama kısa sürede toprak tarafından emilip drene oluyorsa dert değil. Ancak saatlerce orada kalıyorsa bitkinizi öldürebilir. Son çare olarak eğer çamınızı yeni diktiyseniz, dikkatli bir şeklide köklerine zarar vermeden yerinden çıkartıp daha uygun bir yere dikebilirsiniz. Bu mevsimde zaten kök hareketleri durduğu için kökler diktiğiniz gibi kalıp halinde çıkacaktır.
|
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler sayın Douglas Fir ,sizin dediğiniz gibi bahar ayını bekliyeceğim ,çanakta su kalsa bile drenajı iyi ,suyu hemen çekiyor .tekrar teşekkürler...
|
2 Eklenti(ler)
bugün ağlayan çam olduğuna biraz daha ikna oldum .ibreler az uzamış gibi.
|
teşekkür ederim paylaşımınız için.
|
2 Eklenti(ler)
[ATTACH]Eklenti 119253[/ATTACH]
17-1-2009 tarihindeki mesajımda, sözünü ettiğim ağaç. Yer: Efes Pilsen Fabrika Bahçesi-İstanbul-Bahçelievler. Çekim mesafesi: Yaklaşık 30-35m (Ancak zoomlayarak çekebildim.) |
Bu harika bişey , benim çamımda böyle olurmu acaba :) , paylaşım için teşekkürler sayın orijin.
|
Alıntı:
Ancak resimlerden, ben senin çamı daha çok Veymut Çamı' na benzetiyorum. Benzettiğimi söylüyorum çünkü, ben profesyonel bir olmadığım için iddialı olamam. Birazdan yine bugün çektiğim Veymut çamı resmini konuyla ilgili olduğu için buraya yüklemeye çalışacağım. O zaman karar veririz. aslında en akıllı çözüm, senin çamının resmini ''Bu ağacın adı nedir?'' başlığına koymak. Türünden emin olmak istiyorsan bir dene bence. Ne dersin? Ben resmi gene yüklerim. Selam ve sevgiler. |
3 Eklenti(ler)
[ATTACH][ATTACH]Eklenti 119269[/ATTACH][/ATTACH]
Sevgili Şahin05; Bunlar Veymut Çamı. Ağlayan Çamı resimlediğim yere 100-200 metre uzaklıktalar.Hepsini 4-5 saat önce çektim. Daha başka resimlerde çektim bu arada. Ben senin çamını bunlara benzettim açıkçası.:confused: Zaten renkleride belirgin ölçüde farklı... Ama dedim ya, iddialı değilim!!! |
Bende ikilem içine düştüm , ama , bendeki çamın ibreleri mavi sarı yeşil gibi , birde dalları simetrik olarak gövdeden çıkmış , tek tesellim o , büyüdükçe resimleyeceğim.Ayrıca resimler için tekrar teşekkürler.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sağlıksızlıktan mı, yoksa tür farkı mı? Bilemiyorum.:confused:Eklenti 119289 |
Bu bakımsız kalmış sanırım
|
Alıntı:
Adı ne olursa olsun! İster Veymut, ister Ağlayan Çam...Senin çamında sıradan bir çam değil!!! |
Teşekkürler
|
İzmit Yahyakaptan da kozalak içerisinden çıkardığım tohumları çimlendirdim. Bakalım büyütebilecek miyim:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025