agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   İğne Yapraklı Ağaçlar (https://www.agaclar.net/forum/igne-yaprakli-agaclar/)
-   -   Leylandi , Melez Servi (Cupressocyparis leylandii) (https://www.agaclar.net/forum/igne-yaprakli-agaclar/2232.htm)

stoje 20-07-2011 21:42

Sayın Kudret cevabınız için çok teşekkürler hemen yarından itibaren söylediklerinizi uygulamaya başlıyorum gerçi bu sıralar daha iyi leylandilerim yinede çok teşekkürederim ilginiz için

İnox 21-08-2011 14:09

merhaba , bahçemize leylandi diktik (100cm boyunda 20adet çit boyunca 60cm'er arayla ) , budama nasıl ve ne zaman yapmalıyız ? amacımız max. 2 metre boyunda olmaları ama yanlarına doğru genişleyip çit görüntüsünü kapatmak ....

ligustrum 21-08-2011 16:19

Sayın İnox; Diktiğiniz leylandiler hayırlı olsun. Bir sene budamaya ihtiyacı olmaz gibi.

harfuzmani 27-09-2011 07:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 114232)
Bahçemizde iki çeşit leylandi var.
Biri şu:
Eklenti 12714Eklenti 12715
Diğeri de şu:
Eklenti 12716Eklenti 12717
Üstteki fotoğraftaki leylandilerin çoğu bozuldu ve alttaki leylandilerden dikildi.
Alttaki fotoğraftakiler büyüdükçe açık yeşil oluyor uçları. Bir ay kadar sonra koyulaşacak renkleri. Bahçeye ayrı bir renk veriyor. Ve diğerine göre çok daha kısa sürede hem yanlara hem boyuna gelişiyor. Leylandilerde çanak açmaya önem vermek gerekiyor. Böylece suyu bol alabiliyor kökleri. Sonbahar sonunda ve ilkbahar başında çanaklarının her birine iki kürek kadar yanmış koyun gübresi koyup dibindeki toprakla harmanlıyorum. (Gübre üste atılıp bırakılmayacak) Dibindeki yabani ot temizliğine de önem vermek gerekiyor. Sonuç ortada :) Fotoğrafta gördüklerinizi iki sene oldu dikeli. 1,5 -2 metre arasındaydı boyları ve oldukça cılızlardı. İki senede çok güzel geliştirler. Yanlız ilk dikilen leylandilerden 750 milyon kadar zarar ettik. Değişim sözü verdikleri halde aldığımız fidanlık zararımızı karşılamadı. Ufak fidanlıklardan 2-3 milyon ucuza almaktansa büyük, oturmuş şirketlerden garantili almanızı tavsiye ederim.

Herkese merhabalar
yukarıda alıntı yaptığım 49. msj
resimlerden altaki açık yeşil renkli olan leylandilerden istiyorum ancak ismi nedir?ne diye istemem gerekiyor.
Dün bir kaç tane fideci gezdim anlatıyorum sen mazı istiyorsun diyorlar.Hayır diyorum altuni leylandiyi gösteriyorlar uçlarında hafif sarılıklar olan.
Ancak ben resimdeki(alt resimdeki) leylandilerden istiyorum.

harfuzmani 27-09-2011 08:52

An itibari ile resimleki leylandilerin Altuni leylandi olduğunu öğrenmiş bulunmuktayım.
Peki Bursa'da şurda ucuz fiyata alabilirsin diyebileceğiniz bir yer varmıdır acaba???

harfuzmani 06-10-2011 12:57

Hepiniz süpersiniz,müthişsiniz,bravo hepinize.....
Daha bir soruma cevap alamadım şu siteden
Başka yerlerde birbirinizi pohpohlayacağınıza sorulan sorulara cevap vermeyi yeğleseniz nasıl olur?????
Ya da bu işi yapmayın arkadaşşş...

yaprak 92 11-10-2011 16:11

Arkadaşlar.
istanbul Beykoz da bir grub leydandi budanacak duvar gibi görünüme kavuşturulacak bu işi yapan firmalar olduğunu duymuştum.Bilen ve veya bu işi yapabilen arkadaşların ilgisini bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.........

cemal.S 14-10-2011 22:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yaprak 92 (Mesaj 868798)
Arkadaşlar.
istanbul Beykoz da bir grub leydandi budanacak duvar gibi görünüme kavuşturulacak bu işi yapan firmalar olduğunu duymuştum.Bilen ve veya bu işi yapabilen arkadaşların ilgisini bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.........

Merhabalar....!

İşin doğrusu merak ettim Yaprak hanım fotolarını sayfaya koyarsanız bir şeyler söyleyebilirim sanırım. Eğer araları doldurdular ve boyları tamamsa kendinizde yapabilirsiniz diye düşünüyorum. Dikim araları önemli elbette..Bir üretici olarak yazacaklarım bu kadar. Neyse sıkmayın canınızı bir şekilde hallolur. Uzun zamandır sayfadan uzağım geç kaldımsa kusura bakmayın.

Kolay gelsin.

cemal.S 14-10-2011 22:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İnox (Mesaj 850822)
merhaba , bahçemize leylandi diktik (100cm boyunda 20adet çit boyunca 60cm'er arayla ) , budama nasıl ve ne zaman yapmalıyız ? amacımız max. 2 metre boyunda olmaları ama yanlarına doğru genişleyip çit görüntüsünü kapatmak ....

Merhabalar...!

Cevap geç kalmış olabilir bir iki yıl bekleyip araları kapatmalarını bekleyin. Budama için geç kalmış sayılmazsınız. Bitkiler hala gelişmeye devam ediyorlar. Havalar açıp güneşi gördüğünüzde budaya bilirsiniz.

Kolay gelsin...

cemal.S 14-10-2011 22:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi harfuzmani (Mesaj 866824)
Hepiniz süpersiniz,müthişsiniz,bravo hepinize.....
Daha bir soruma cevap alamadım şu siteden
Başka yerlerde birbirinizi pohpohlayacağınıza sorulan sorulara cevap vermeyi yeğleseniz nasıl olur?????
Ya da bu işi yapmayın arkadaşşş...

Kimbilir belkide haklısınız ancak burası gönüllülük esasına dayalı bir paylaşım sitesi. Kim ne iş yapıyor merak ettim.

Altuni leylandiyi buldunuzmu bilmiyorum ancak neden yeşil leylandi dikmiyorsunuz merak ettim. Diktinizse güle güle büyütün dikmedinizse yeşil leylandi tercih edin bence.

Kolay gelsin.

dtlevent 25-11-2011 09:42

3 yasın da leylandi fidanlarım var malasef ağaçlar beklediğim serpilmeyi daha gösteremediler (bende çok iyi bakamadım )daha önceki mesajlarda yazıyor alabilir ama üretici bir arkadaş leylendilerin yıllık gübreleme takvimini yazabilir mi?

aigneis 15-05-2012 20:14

Merhabalar. 1,5 m boyundaki leylandileri 50 cm arayla dikmek uygun mudur? Teşekkür ederim.

mecitaltay 12-09-2012 19:54

Yardım ederseniz çok memnun olurum

Aranıza yeni katıldım. Nasipse 3-5 aya kadar müstakil bahçeli bir evim olacak. Bandırmada yaşayan bir öğretmenim, malum burası aşırı rüzgarlı bir yer. Gerek rüzgarı kesmek gerekse de bahçemde gözlerden uzak vakit geçirmek amacıyla behçe duvarlarımın iç tarafına dikiebileceğim ağaçlar hakkında bilgi almak amacıyla bu siteye kadar ulaştım. Daha önce hiç bir bilgi sahibi değilim bu konuda. Ağaç cinsleri fiyatları da ekonomik olarak ve aynı zamanda bakımı çok zor olmayan ve yaz kış yeşil olabailen ağaçlar hakkında bilgilerinize ihtiyacım var.
Saygılarımla
Mecit Altay

cemal.S 02-11-2012 18:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mecitaltay (Mesaj 1017938)
Aranıza yeni katıldım. Nasipse 3-5 aya kadar müstakil bahçeli bir evim olacak. Bandırmada yaşayan bir öğretmenim, malum burası aşırı rüzgarlı bir yer. Gerek rüzgarı kesmek gerekse de bahçemde gözlerden uzak vakit geçirmek amacıyla behçe duvarlarımın iç tarafına dikiebileceğim ağaçlar hakkında bilgi almak amacıyla bu siteye kadar ulaştım. Daha önce hiç bir bilgi sahibi değilim bu konuda. Ağaç cinsleri fiyatları da ekonomik olarak ve aynı zamanda bakımı çok zor olmayan ve yaz kış yeşil olabailen ağaçlar hakkında bilgilerinize ihtiyacım var.
Saygılarımla
Mecit Altay

Mecit Bey...!

Geçmi oldu bilemem ancak bana göre YEŞİL LEYLENDİ veya ALEV AĞACI TERCİH edin. Fidanları küçük alıp yerinde büyüterek maliyeti düşürebilirsiniz. Leylandileri 80 cm arayla dikerseniz her yıl yapılacak uygun budama ile bir kaç yıl içinde duvar sahibi olabilirsiniz. Tüplü fidan tercih ediniz bence. Bir üretici olarak benim düşüncelerim bu yönde. Yardımcı olabileceğim başka şeyler olursa lutfen çekinmeden yazınız. Elimizden geldiğince dilimiz döndüğünce yardımcı oluruz.

Kolay gelsin.

Rhall 05-03-2013 00:59

Foruma ilk mesajım, Herkese Merhaba, Kırklareli de hayvancılıkla uğraşmaktayım. evin bulunduğu yer tel çitle çevrili ve biraz eski bu telleri söküp yerine leylandi dikmek istiyorum. bu konu hakkında bir kaç sorum olacak.

1- Büyükbaş hayvanlar için bir zararı olur mu?
2- Ne kadar zamanda büyür ve çit görevi görebilecek hale gelir?
3- Sıklık derecesi nedir. (sansar, tilki ve çevredeki başıboş köpeklerin bahçeye girmesini engelleyebilir miyim?)
4- Ne sıklıkta dikilmeli ve hangi şekilde alınmalı (fidan **** belli seviyeye kadar büyümüş olanları mı önerirsiniz?
5- Nerelerden Temin Ederim.
6- Alternatif bir Çit bitkisi öneriniz varsa duymak isterim.

larienmiriel 13-03-2013 15:14

Merhabalar,

Benim leylandiler hakkında spesifik bir sorum olacak beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim... :(:(:(

Ankara'daki bahçemizin duvar dibine 2-3 sene kadar evvel 10 adet leylandi dikmiştik ve bu süre içerisinde gayet sağlıklılardı. Ancak geçtiğimiz sonbahar bahçeden sökülüp saksılara alındılar, bu kışı saksılarda geçirdiler ve bazılarının yapraklarında kararmalar olsa da hala sağlıklı gözüküyorlar. Şimdi yeniden onları bahçeye dikmek istiyoruz ancak bahçemizin toprak derinliği sadece 60-70 cm kadar ve altı beton. Bu sırada site sakinleri köklerin betona zarar verebileceğini düşünerek buna çok sıcak bakmıyorlar. Bu yüzden onlar için özel büyük ahşap saksılar yaptırıp o şekilde toprağın içine oturtmayı düşündük. Bitkilerin 2-3 yıl önce zaten saksıdan çıkartılıp toprağa ekildiklerini ve şimdi tekrar saksıda olduklarını düşününce sağlıkları için endişeleniyorum ve bu konuda sizin fikirlerinizi almak istiyorum.

Sizce hangi seçenek (tekrar bahçeye ekilmeleri mi yoksa saksıda olmaları mı) daha sağlıklı olur ya da bizim aklımıza gelmeyen alternatif bir yol var mıdır? 10 ağacın birden içine yanyana ekileceği hendek gibi altı ve dış kısımları ahşap özel bir tür saksı yaptırmak daha mı iyi olur yoksa ayrı ayrı saksılar mı? Ya da şu anda içinde bulundukları plastik ama pek de büyük olmayan saksılardan çıkarmamalı mıyız?

Şimdiden teşekkürler! :rolleyes:

cemal.S 14-03-2013 22:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi larienmiriel (Mesaj 1119152)
Merhabalar,

Benim leylandiler hakkında spesifik bir sorum olacak beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim... :(:(:(

Ankara'daki bahçemizin duvar dibine 2-3 sene kadar evvel 10 adet leylandi dikmiştik ve bu süre içerisinde gayet sağlıklılardı. Ancak geçtiğimiz sonbahar bahçeden sökülüp saksılara alındılar, bu kışı saksılarda geçirdiler ve bazılarının yapraklarında kararmalar olsa da hala sağlıklı gözüküyorlar. Şimdi yeniden onları bahçeye dikmek istiyoruz ancak bahçemizin toprak derinliği sadece 60-70 cm kadar ve altı beton. Bu sırada site sakinleri köklerin betona zarar verebileceğini düşünerek buna çok sıcak bakmıyorlar. Bu yüzden onlar için özel büyük ahşap saksılar yaptırıp o şekilde toprağın içine oturtmayı düşündük. Bitkilerin 2-3 yıl önce zaten saksıdan çıkartılıp toprağa ekildiklerini ve şimdi tekrar saksıda olduklarını düşününce sağlıkları için endişeleniyorum ve bu konuda sizin fikirlerinizi almak istiyorum.

Sizce hangi seçenek (tekrar bahçeye ekilmeleri mi yoksa saksıda olmaları mı) daha sağlıklı olur ya da bizim aklımıza gelmeyen alternatif bir yol var mıdır? 10 ağacın birden içine yanyana ekileceği hendek gibi altı ve dış kısımları ahşap özel bir tür saksı yaptırmak daha mı iyi olur yoksa ayrı ayrı saksılar mı? Ya da şu anda içinde bulundukları plastik ama pek de büyük olmayan saksılardan çıkarmamalı mıyız?

Şimdiden teşekkürler! :rolleyes:

Merhabalar...!

Bitkilerinizi en az 1-1.20 derinlikteki dekoratif saksılara yan yana ekebilirsiniz diye düşünüyorum. Fırsatı kaçırmayın bu günlerde gerçekleştirin yerlerine oturup kendilerini toplasınlar. Aralarını eşitlerseniz görüntü güzelliği sağlamış olursunuz...Altta yine 60 cm lik toprak kısmı bırakabilirsiniz diye düşündüm bir an. Tabiii bunlar benim hayalimde canlandırdığım kadarı ile..

Kendimizi küçük bilgilerle tanıttığımız bir sayfamız var oraya bir uğrayıp okur ve kendinizi tanıtırsanız iyi olur kanaatindeyim..

Kolay gelsin.

cemal.S 14-03-2013 22:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Rhall (Mesaj 1113694)
Foruma ilk mesajım, Herkese Merhaba, Kırklareli de hayvancılıkla uğraşmaktayım. evin bulunduğu yer tel çitle çevrili ve biraz eski bu telleri söküp yerine leylandi dikmek istiyorum. bu konu hakkında bir kaç sorum olacak.

1- Büyükbaş hayvanlar için bir zararı olur mu?
2- Ne kadar zamanda büyür ve çit görevi görebilecek hale gelir?
3- Sıklık derecesi nedir. (sansar, tilki ve çevredeki başıboş köpeklerin bahçeye girmesini engelleyebilir miyim?)
4- Ne sıklıkta dikilmeli ve hangi şekilde alınmalı (fidan **** belli seviyeye kadar büyümüş olanları mı önerirsiniz?
5- Nerelerden Temin Ederim.
6- Alternatif bir Çit bitkisi öneriniz varsa duymak isterim.

Merhabalar...!

Forma ilk mesajınız bu olmamalı kendimizi küçük bilgilerle tanıttığımız bir sayfamız var oraya bir uğrayın ve kendinizi tanıtınki sizi önce bir tanıyalım olmazmı?

Hayvanlara zararı yoktur. Telleri hiç sökmeden yarım metre içeriden ipinizi çekin ve 80 cm arayla sıralayın yeşil leylandileri. Bir kaç yıl sora duvar olur size ietediğiniz yükseklikten tepeleri vurmak kaydıyla. Bitki temininde zorlanırsanız yerinizin kenarlarını ölçün ve bize bildirin biz üreticiyiz yardımcı oluruz.. Umarım faydalı olmuşumdur..

Kolay gelsin

mirzakaan 26-04-2013 00:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi karaturann (Mesaj 78610)
leylandinin kurumasının nedeni nedişr acaba 4 yıl oldu 6 metre boylarında leylandilerim var. ve bu leylandilerim sakız şeklinde bal gibi akıtma yaparak kuruyor.acaba bunun nedeni nedir biliyorsanız veya bilmiyorsanızda sorumun cevabını nereden öğrenebileceğimi biliyorsanız lütfen bana cevap yazar mısınız?
bu hastalıktan kurtulmak için veya geri kalan hastalığa henüz yakalanmamız ağaçların bu hastalığa yakalanmaması için ne yapmak lazım.cevaplarsanız çok sevinirim .
cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

benim leylandilerimdede alt dalların uçlarında küçük küçük kuruyan bölümler var onları temizlemek için ağaçları incelediğimde gövde üzerinde sakızlanan bazı bölümlerin olduğunu gördüm cevabınızı veya çözüm önerinizi merakla bekliyorum. teşekkürler

agacisev 07-05-2013 10:49

1.5 metrelik bahçe duvarımın içine yeşil leylandi dikerek duvar üzerine set oluşturmak istiyorum. Leylandilerin gövdesinin duvara 10 cm uzakta olması sorun yaratır mı? Leylandinin duvar seviyesine kadar yapraksız olması budamayla sağlanabilir mi?

ziraat_mühsg 27-06-2013 13:00

Tekirdağ' da 5 dönüm kadar alana leylandi dikmeyi düşünüyorum. Bu benim ilk üretimim olcak ve bu konuda kafam çok karışık. Sorularıma cevap bulabilirsem çok sevinirim. Öncelikle poşetlimi saksılımı almalıyım leylandileri?
birkaç yere sordum bulmak zor şu dönemde.Şimdi ayırtmalıyım diye düşünüyorum. yaklaşık bir karış leylandi poşetli 1 tl fiyat veren oldu. oda izmirde bir fidanlık daha yakın temin edebilecegim yerler varmı acaba ve dikimi hangi ay yapmalıyım? yaz sonunu beklemelimiyim? Şimdiden teşekkürler...

crazyyoung54 20-08-2013 09:57

3 adet yeni yeşil leylandi diktim agaclar kac cm e ulastıgında budamaya baslayabilirm belli bir standardı varmıdır ******.

dussokagi 12-09-2013 21:52

merhaba benim sinopta 200 adet meyve bahçem var bizim sinopta çok rüzgar olduğu için yeşil leylandi üreteceğim çit için istanbulda çalıştığım yerden yeşil leylandi çok onlardan çelik alacağım istanbul için yeşil leylandilerden ne zaman çelik almam lazım birde 1 ay sonra kessem onu nasıl saklamamı tavsiye edersiniz köklendirme hormonuna batırıp perlit e dikeceğim yardımcı olursanız sevinirim?

seaa 18-09-2013 21:23

Çelik alma zamanıdır çeliklerinizi yatay keseceksiniz iba hormonuna batırın ve coco peat perlit karışımına ekin

cemal.S 18-09-2013 22:08

Yeşil leylandi..

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dussokagi (Mesaj 1198742)
merhaba benim sinopta 200 adet meyve bahçem var bizim sinopta çok rüzgar olduğu için yeşil leylandi üreteceğim çit için istanbulda çalıştığım yerden yeşil leylandi çok onlardan çelik alacağım istanbul için yeşil leylandilerden ne zaman çelik almam lazım birde 1 ay sonra kessem onu nasıl saklamamı tavsiye edersiniz köklendirme hormonuna batırıp perlit e dikeceğim yardımcı olursanız sevinirim?

Merhabalar...!

Rüzgarı kesmek amacı ile yeşil leylandiyi çit bitkisi olarak düşünmeniz çok isabetli bir karar. Köklendirme şartlarını oluşturabilirseniz neden olmasın. Neden bir ay sonra konuyu çözemedim doğrusu.. Aceleniz yoksa şubat 15 mart 15 arasını deneyin daha başarılı olacağınızı düşündüm bir an.

Kolay gelsin başarılar..

doğaya dost 19-09-2013 00:08

Leylandi

Fotoğraflarını eklediğim, yan bahçemdeki Leylandi geliştikçe komşularımın görüşünü perdelemeye başladı. Aynı zamanda, Foça'nın sert rüzgarlarında devrilmesinden korkuyorum.:confused:
İki yıl önceki bir sağanak yağışlı fırtınada kötü bir şekilde yan yatmıştı. Üç kişi zar zor doğrultup halatlarla bahçe demirlerine bağlamıştık. Halatları bu yaz çözdüm.
Çok sevdiğim Leylandi'min güzelliğini bozmadan budanması yapılabilir mi? Yapılabilirse ne şekilde? Bu konuda yardımcı olursanız minnettar kalırım.;)
http://www.agaclar.net/forum/attachm...5-600x800-.jpg
http://www.agaclar.net/forum/attachm...6-800x600-.jpg
http://www.agaclar.net/forum/attachm...7-600x800-.jpg

dussokagi 19-09-2013 16:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemal.S (Mesaj 1200681)
Merhabalar...!

Rüzgarı kesmek amacı ile yeşil leylandiyi çit bitkisi olarak düşünmeniz çok isabetli bir karar. Köklendirme şartlarını oluşturabilirseniz neden olmasın. Neden bir ay sonra konuyu çözemedim doğrusu.. Aceleniz yoksa şubat 15 mart 15 arasını deneyin daha başarılı olacağınızı düşündüm bir an.

Kolay gelsin başarılar..

cevabınız için teşekkür ederim

cemal.S 22-09-2013 22:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi doğaya dost (Mesaj 1200719)
Fotoğraflarını eklediğim, yan bahçemdeki Leylandi geliştikçe komşularımın görüşünü perdelemeye başladı. Aynı zamanda, Foça'nın sert rüzgarlarında devrilmesinden korkuyorum.:confused:
İki yıl önceki bir sağanak yağışlı fırtınada kötü bir şekilde yan yatmıştı. Üç kişi zar zor doğrultup halatlarla bahçe demirlerine bağlamıştık. Halatları bu yaz çözdüm.
Çok sevdiğim Leylandi'min güzelliğini bozmadan budanması yapılabilir mi? Yapılabilirse ne şekilde? Bu konuda yardımcı olursanız minnettar kalırım.;)

Merhabalar...!

Fotoları inceledim bitkileriniz gerçekten çok güzeller. Güzelliklerini bozmadan elbette budanıp dahada güzelleşip güçlenebilirler.. Bitkilerinizi budandıkları zaman ilk gördüğünüzde budayanı vurmaya kalkmazsanız (Şaka elbette) neden olmasın. Profesyonelce bu işi yapabilecek bir arkadaşımıza yaptırmanız lazım. Eline metreyi alıp izdüşümünü hesaplayıp ona göre hayalinde şekillendirmesi lazım ki başarılı olsun. Bir üretici olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim.. Leylandi bitkisi makası sever.. Yalovadan selamlar..

Kolay gelsin...

eskurza 26-09-2013 01:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi buster (Mesaj 93402)
Dun itibariyle 70 tane leyladi diktim. Bu konuda epey arastirma yaptim ogrendiklerim sunlar. 2 tur leylandi (yesil) alabilirsiniz. Celikten uretim **** asili. Kesinlikle asili tavsiye olunuyor. Hem daha formlular hem de tutma oranları cok yuksek. Cunku adi servi anacina asilanıyorlar ve her topraga uyum sagliyorlar. Asili leylandi bulmak zor cunku cok az kisi bunla ugrasiyor yalovada bu isi yapan bir yer var ve tanesini 15 liraya aldim. Fiyat cok iyi. Leylandiler cok guzel makasa gelen agaclar. Ancak iyi bakıldıklarında ve kendi haline bırakıldıklarında cok hızlı buyuyorlar senede 1 mt kadar. Bu yuzden ingilterede bu sekilde budamayanlara ciddi cezalar uygulayan yasa bile var. Ayrıca 20 mtlere kadar cıkabiliyor. o yuzden istenilen cit yuksekligine geldiginde tepeden budama yapılması gerekli. Cok derin budama yapmakda geri donulmez hatalara sebebiyet verebiliyormus. Bu yuzden old wood denen kartlasmis dallara kadar budanmamalı. cit agaci olarak cabuk sonuc alınabilecek, ruzgar, ses ve goruntu icin iyi bir set yapan agac. İstediginiz formu verebilirsiniz. Kocaman bir inek seklinde budanmisini gordum harikaydı.

Merhaba,

mesajınızın üzerinden çok zaman geçmiş fakat forumun hala aktif bir üyesi olduğunuz ümidiyle veya mesajımı görecek uzman arkadaşların yardımcı olması ricasıyla bir sorum olacak.

Leylandilerin iyi bakıldıklarında hızlı büyüdüklerini ifade etmişsiniz. Bu konuda çok tecrübesiz olduğumdan, "iyi bakım" tam olarak nasıl sağlanabilir? Sulama, budama, toprak, gübre, besin, vb konularda önerileriniz nelerdir. Daha doğrusu, leylandisi olan fakat bakımı konusunda bilgisi olmayan birine sıfırdan tavsiyeleriniz neler olabilir?

Kendi çapımda, toprağı kuru bırakmayacak sıklıkta suluyorum. Internetten bulduğum bilgiler paralelinde, ene gitmesini amaçladığım için tepelerinden budadım fakat budamayı doğru mu yaptım bilemiyorum.

Bazı dalların uç kısımlarında kuruma belirtileri var.

Yeni bir siteye taşındığımızdan, toprağın durumuyla ilgili pek ümitli değilim. Muhtemelen inşaat atıklarının da karıştığı, verimsiz bir toprak görüntüsü veriyor. Kazdığımda farklı tip ve renkte katmanlarla karşılaşıyorum (siyah renkten, kiremit atıklarından, sağlıklı görünüme sahip kahverengi toprağa kadar).

Mevcut imkanlar dahilinde, maksimum zamanı ve ilgiyi ayırarak, olabilecek en iyi bakımı yapabilmek isterim ancak bu konuda fazla bilgim ve tecrübem olmadığından önerilerinizi rica ediyorum (bilgi seviyem nedeniyle, tabiri caizse aptala anlatır bir dilde yazabilirseniz memnun olurum :) )

Saygılar

eskurza 26-09-2013 01:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi doğaya dost (Mesaj 1200719)

Ağaçlarınız M-U-H-T-E-Ş-E-M. Bunlar Leylandi'nin bir başka türü mü? Bahçeme 1,5 ay önce 30 adet Leylandi diktirdim. Boyları 2-2,5 metre arasında ancak sizin ağaçlarınızla kıyasladığımda bambaşka türler gibi görünüyorlar.

doğaya dost 26-09-2013 23:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemal.S (Mesaj 1201981)
Merhabalar...!

Fotoları inceledim bitkileriniz gerçekten çok güzeller. Güzelliklerini bozmadan elbette budanıp dahada güzelleşip güçlenebilirler.. Bitkilerinizi budandıkları zaman ilk gördüğünüzde budayanı vurmaya kalkmazsanız (Şaka elbette) neden olmasın. Profesyonelce bu işi yapabilecek bir arkadaşımıza yaptırmanız lazım. Eline metreyi alıp izdüşümünü hesaplayıp ona göre hayalinde şekillendirmesi lazım ki başarılı olsun. Bir üretici olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim.. Leylandi bitkisi makası sever.. Yalovadan selamlar..

Kolay gelsin...

Sayın Cemal S
Merhaba,
Yanıtınız ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Çevremde bu budama işini söylediğiniz gibi profesyonelce yapabilecek birini bulmaya çalışacağım.
Foça'dan selamlar.:)

doğaya dost 27-09-2013 00:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eskurza (Mesaj 1203074)
Ağaçlarınız M-U-H-T-E-Ş-E-M. Bunlar Leylandi'nin bir başka türü mü? Bahçeme 1,5 ay önce 30 adet Leylandi diktirdim. Boyları 2-2,5 metre arasında ancak sizin ağaçlarınızla kıyasladığımda bambaşka türler gibi görünüyorlar.

Sayın eskurza,
Benimkiler yanılmıyorsam altuni leylandi. On iki yıl önce elli cm boyunda fidan olarak Bursa da o zamanlar süs bitkileri fidancılığı yapan ziraat mühendisi kuzenim getirip dikmişti. Foça'nın iklimini ve bahçeyi sevdi herhalde. Bahçenin zemininde çim ve fare kulağı (dichondra) olduğu için düzenli sulama yapılıyor. Siz leylandileri çit amaçlı diktiniz herhalde. İyi bakıldıklarında kısa sürede istediğiniz sonucu alırsınız sanırım.
Selamlar.:)

dussokagi 28-09-2013 20:07

yeşil leylandi çeliklerini perlit karışımı torf a mı dikmek gerek yoksa sadece perlitemi hangisini kullanalım köklenmesi için?

always93 28-09-2013 20:41

Arkadaşlar
Yüksek binalarda balkonlarda bölücü olarak aşırı rüzgara dayanabilecek 2 metre boyunda
Hernden yeşil saksıda ne yetiştirsek iyi olur değerli bilgi ve tecrübelerini paylaşanlara şimdiden teşekkürler

Orhan Özbilgiç 28-09-2013 20:54

5 Eklenti(ler)
2008 yılı nisanında, yaklaşık 30-35 metre boyunca, 150 cm. boyunda, 30' un üzerinde altuni leylandiyi, komşumun ahırını perdelemek amacıyla, sınıra 1 metre mesafeye diktim. Arada üç tanesi, ahırdan gelen ürenin kökleri öldürmesi nedeniyle kurudu. Altuni leylandi bulamadığım için, yerine sütun leylandi denilen bir tür yeşil leylandi ile dolgu yaptım. Boyları biraz kısa idi ama, bu yıl diğerlerini yakaladı.

2011'de, 350 cm. den tepe vurma yaptım. Ayrıca, senede üç kez, ön ve arka yüzleri ve tepeyi traşlayarak düzledim.

15 eylül itibarıyla, tekrar budadım. Artık yeşil bir perdem var. Kalınlık üstte 80 cm. Allta 110 cm.

Leylandiyi, perde duvar olarak kullanmak isteyen arkadaşlarımıza, bir fikir vermesi açısından fotoğraflarını yüklüyorum.

Eklenti 444986

Eklenti 444987

Eklenti 444988

Eklenti 444989

Eklenti 444990

Tohumcu Nılgun 28-09-2013 21:23

Eline saglik, cok da guzel olmus Orhan Abi :)

dussokagi 08-10-2013 21:35

yeşil leylandi çeliklerini perlit karışımı torf a mı dikmek gerek yoksa sadece perlitemi hangisini kullanalım köklenmesi için?

kaplan055 19-10-2013 08:58

merhabalar leylandi serviyi çelik olarak yapmak istiyorum bulundugum bölgede malaesef çelik alaçagım ağaç yok elinde olan veya budadıgı zaman atan arkadaşlar kargo ile gönderirse sevinirim

aquax01 21-12-2013 12:23

merhabalar ben tekirdağından uygar siteye yeni üye oldum mümkünse sizlerden bilgi almak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim gecen hafta arkadaşıma rıca ettim 3 tane bahce cam ağacı alırmısın diye sağ olsun aldı ama aldıgı ağaclar sarı leylandiymiş gold rider diyolarmış bu bitkiler ağaca dönüşürmü toprağa yaklaşık 3 m arayla diktik ben cit yapmak istemiyorum piramit **** top gibi çap oluşturumu **** yerlerine limon camımı dikeyim bilgi verirseniz vernirim

erhan3000 09-10-2014 21:06

2 Eklenti(ler)
Bu hangi Leylandi türü?Altuni mi? Cevaplarsanız sevinirim.
Eklenti 520414
Eklenti 520412

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025