agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   İğne Yapraklı Ağaçlar (https://www.agaclar.net/forum/igne-yaprakli-agaclar/)
-   -   Himalaya Sediri (Cedrus Deodora) (https://www.agaclar.net/forum/igne-yaprakli-agaclar/19113.htm)

Tohumcu Nılgun 23-12-2013 15:43

5 Eklenti(ler)
10-04-2013 tarihinde cimlenmeye baslayan Himalaya Sediri tohumu.

Tohumcu Nılgun 23-12-2013 15:52

4 Eklenti(ler)
Yukaridaki fotograflarda cimlenen tohumu, asagidaki bùyùk Himalaya Sedirinden almistim.

En son asagidaki 2- 3 ve 4. fotograflari da, 10-12-2013 tarihinde cekmistim.

Kùcùk Himalaya Sedirim saglikli gorùnùyor ama yanina bir destek cubuk koymak gerekli mi?
Nedense boynunu bir tùrlù dogrultamadi. Tepe kismi hep asagiya bakiyor.

Saksidaki diger 3 kùcùk fidan da, yanlis hatirlamiyorsam Atlas Sedirine aitti.

Uysal01 23-12-2013 20:14

Merhabalar Nilgün Hanım,Himalaya sediri tohumlarının çimlenme aşamasını kayıd altına alıp yayınlamanız harika.Sabır ve gözlem isteyen bir çalışma.
Hİmalaya sedirleri çabuk büyürler yaz aylarında saksı onlara dar gelir,hele bir saksıda üç-dört tane olunca,Ayrıca fidelerin dık durmasını sağlamalısınız büyümeyi kolaylaştırır.Diplerine kalem kalınlığında birer destek dikmelisiniz.

Uysal01 23-12-2013 20:29

1 Eklenti(ler)
Eklenti 461757
Bahçemizdeki Himalaya sediri 10-11 yaşlarındadır.Bir kaç yıl sonra daha görkemli olacak.

Tohumcu Nılgun 23-12-2013 20:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Uysal01 (Mesaj 1232224)
Merhabalar Nilgün Hanım,Himalaya sediri tohumlarının çimlenme aşamasını kayıd altına alıp yayınlamanız harika.Sabır ve gözlem isteyen bir çalışma.
Hİmalaya sedirleri çabuk büyürler yaz aylarında saksı onlara dar gelir,hele bir saksıda üç-dört tane olunca,Ayrıca fidelerin dık durmasını sağlamalısınız büyümeyi kolaylaştırır.Diplerine kalem kalınlığında birer destek dikmelisiniz.

Tesekkùr ederim Sayin Uysal01, yarin kùcùk bir cubukla destek yaparim. Bilseydim daha once yapardim.

avtonoz 21-04-2014 08:46

3 Eklenti(ler)
28 nolu mesajda fotoğraflarını koyduğum himalaya sedirlerimin tüm ibreleri sarardı ve daha sonra kahverengiye döndü. Kış mevsiminin tamamında ibrelerin rengi oldukça iyi idi. Benim tahminin Ankara da şubat sonu mart başı havalar çok iyi giderken, mart 15-20 arası geceleri sıfırın altına düştü. Belki erken güzel havalar ile uyanan sedir sonra gelen gece soğuklarından ve rüzgardan etkilendi.

kış ortası yani 20 ocakta himalaya sedirinin fotosu:
Eklenti 484848

Bahsettiğim 15-20 mart gece soğukları ardından, nisan başında sedirin fotosu, ibreler sararmaya başlamış:
Eklenti 484849

ve aynı sedirin 11 nisandaki hali. Sararan ibreler ölmüş ve kahverengiye dönüşmüş, dökülmeler başladı.
Eklenti 484850

Sedirler yerlerinde 2. senelerini bitirmek üzereler. O yüzden yer değiştirme stresi olamaz. Köklerine baktım bir anormallik yok. Gövde üzerinde haşere ya da asalak izi veya yumurtası bulunmuyor. Bu bahar patlayacak sürgünlerde sağlıklı gözükmekte. Bu badireyi atlatmaları için taç iz düşümüne hümik asit verdim. yağmur olmadığı zaman aşıraya kaçmadan suluyorum.

avtonoz 05-01-2015 08:23

4 Eklenti(ler)
Bir önceki mesajda bahar donlarından etkilendiğini düşündüğüm himalaya sedirlerinin nisan sonu ağustos ayları gelişimini paylaşacağım.

Nisan sonuna doğru ölüp kahverengileşen tüm ibreler dökülmeye başladı. Fakat yeni sürgünlerde bir yandan çıkması bizi ümitlendirdi. 26 Nisan da çektiğim fotolar aşağıdadır:

Eklenti 531517Eklenti 531518

Mayıs başına doğru tüm ölü ibreler döküldü. Yeni sürgün ibreleri de az ve ufak olduğu için sedir kel bir hal aldı. 5 Mayısta çekilmiş foto aşağıdadır:

Eklenti 531519

Sonrasında yeni sürgünler gelişti ve ibreler çoğaldı. 3 Ağustosta çektiğim fotoda sedirin bir hayli toparladığı görülmekte:

Eklenti 531520

bahadırtrk 03-03-2015 12:25

Merhaba arkadaşlar
3 yıl önce 30-60 cm boyunda ki köpük kutu altına önce bitki dallarından serdim üzerine ince kum ve topraktan yaptığım karışımı serdim üzerine de çimlenmeye başlamış himalaya sediri olduğu düşündüğüm tohumları gelişi güzel serdim üzerine de birazcık kum serpiştirdim usulunca suladım. Gerisi Allah'ın işi... Tohumlar bir güzel fidana döndü. Kutunun bulunduğu yer sabah güneşini alıyor öğlen sonrası güneş görmüyordu. Bu tesadüfen oldu. Zaman zaman suladım zaman zaman unuttum. Cumartesi aklıma düştü. baktım irili ufaklı bir sürü fidan birbirine girmiş, küçüğü 10 cm büyüğü ise 30 cm civarında... Artık yatak değiştirme zamanı gelmiş dedim ve siyah renkli yaklaşık 8/20 ebadındaki poşetlere kum torf ve toprak karışımından hazırladığım malzeme ile dikme işlemini tamamladım. Can suyu verdim. 60 civarı fidan yeni yerine alındı. Bundan sonrası Allah'ın takdiri.....

HAKES 12-07-2016 18:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Uysal01 (Mesaj 1232228)
Eklenti 461757
Bahçemizdeki Himalaya sediri 10-11 yaşlarındadır.Bir kaç yıl sonra daha görkemli olacak.

soldaki piramidal ağacın adı nedir? o daha güzel ve görkemli durmuş bence.

Uysal01 21-07-2016 01:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi HAKES (Mesaj 1472587)
soldaki piramidal ağacın adı nedir? o daha güzel ve görkemli durmuş bence.

Mavi servi.

aakinci 25-05-2017 12:59

süper bir ağaç

Bundan 9-10 sene evvel 100-150 cm boyda olan fidani ön bahce ye dikmek istedik topragi kazdikça inşaattan kalma tüm hafriyatın (pvc borular strafor vs.) buraya gömüldüğünü üzüntüyle gördüm. Biraz kazdiktan sonra bununla baş edemeyeceğimizi gördük altına mıcır serip ve toprak ekleyerek dikim yaptık. İşin doğrusu çok bir umudum yoktu ama ağaç bizi mahçup etti. Şu anda boyu en az 11-12 metre oldu. Bahçe rüzgarlı kışlarıda kar tipi eksik olmuyor. Bence en dirençli ağaçlardan biri kesinlikle tavsiye ederim.

Acerkan 05-06-2018 17:16

Merhabalar,

Bu bitki himalaya sediri midir? İğne yaprakları çok yumuşak, 3-4mm ve seyrek olduğu için emin olamadım. Çama da benziyor.

https://resmim.net/f/PFz2Nd.jpeg

Serkan Küçük 14-08-2018 23:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 595738)
Geçen yaz Himalayam' a, minik salyangozlar musallat oldu. Köyden Çarşamba' ya gidip ilaç almaya pek zamanım yoktu. Kestirme bir çözüme başvurdum! Tuz..:mad:
Evet tuz tüm salyangozları öldürdü. Ancak, dozunu biraz fazlaca kaçırmışım ki, toprağa karışan tuz ağacı neredeyse kurutacaktı.
Farkettiğim an yüzey toprağını değiştirip, tuzun toprağın derinliklerine inmesi için bol bol suladım.
Geçen yıla ait ibreler altunileşti.;) Bu yıl oluşacak ibreler umarım normal rengine döner.
Benim cehaletim yüzünden, ağaç ölmedi ama epeyce sarsıldı.:mad:

Eklenti 129780

Eklenti 129779

Selam Kardeşim Himalaya sedir fidanı var.Senden Bunun için bilgi almak istiyorum...Bakımı nasıl yapılır.. Himalaya sedir Suyu severmiş Ve kaç günde bir sulama yapmam gerekiyor..Bir tavsiyede bulunmak isterseniz sevinirim..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025