![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-06-2020
|
Hızlı uzayan bir ağaç alt dallarını budamalısınız budamadığınız dallar gelişimine uzamasına engel oluyor ,10 yıllık yazmışsınız şimdiye 20 25 metre olabilirdi ayrıca bol su verin suyu seviyor 2015 de diktim 5 yıllık neredeyse sizin ağaç kadar belkide uzundur düzenli su ve alt dalları aldım hızlı uzuyor |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Boyu 5 metreyi geçti. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2018
|
uzun aradan sonra ilk defa siteye giriyorum 2019 03 ayında çelikleme yapmış olduğum (seguoiadendron giganteum) malesef hiçbiri tutmadı buda bende çok büyük hayel kırıklığı yarattı o günden beri aklımdan sekoyaları çıkartmıştım taaaki bu saata kadar.yanlız benim anlamadığım çelikler tam tutmaya başlamıştı çeliklerin uçlarında tomurcuk şeklinde açmaya başlamıştıki birden hepsi kuramaya başladı bu neden oldu açaba bilen arkadaşlar varmı acaba aramızda. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-08-2008
|
sekoya için amerikada bir sosyal kuruluş doku kültürünü tavsiye etti bana da manisadan 6 ağaç geldi ama hepsi kurudu |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2017
|
Nereden ve nasıl aldınız biraz daha bilgi verirseniz bizlerde temin edelim |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
SSekoya
bana instagram nezih_irfan85 hesabından ulaşabilirsiniz |
|
|
|
|
|
#7 |
|
/
Giriş Tarihi: 23-10-2016
|
Bugün 2 yıl önce aldığım tohumları cimlendirmeyi denemeye başladım, bakalım kalkabilecekler mi? Tohumlar topraktan 1cm aşağı ektim. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
/
Giriş Tarihi: 23-10-2016
|
Bir çimlenme oldu ama sekoya mı ait bilmiyorum |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
SEKOYA çalışmaları devam ediyor yüzlerce tohum ekildi ve de ekilecek |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-05-2010
|
aliexpress tohumları genelde boş ya da yalan çıkıyor umarım sizinkiler doğrudur ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-02-2021
|
Tohumdan yetiştirdiğim mamut ağaçlarımın yapraklarının ucu hafif sarardı. Daha sonra artabilir endişesi ile bilgili olan birilerine danışmak istedim yardımcı olursanız sevinirim. Toprağın üstünü düzenli olarak kontrol ediyorum. Kuruduğu zaman sprey fısfısla iyice suluyorum. Fotoğrafı yüklerken görüntü kalitesi biraz düştü. Alt dalların ucu hafif sarardı. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
sulamayı kesin ya da mantar ilacı ya da hidrojen peroksit %3 lük kullanın 1 lt suya bir çay kaşığı dökün |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-02-2021
|
Alıntı:
Mantar ilacını hastalıktan emin olmadan kullanmam bitkiye zarar vermez mi, Ayrıca bitkinin susuz kalması yaprak ucunda sararma yapar mı? |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
İLK tohumlarım baş verdi |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-05-2022
|
mükemmel bir ağaç, huzur verir. insana ne denli küçük olduğunu hatırlattığını düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2018
|
evet sekoyacılar herkese selam elinde sekoya olan arkadaşlar gelişimlerini bizimle paylaşa bilirlermi. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-07-2023
|
Merhaba ben de Sekoya fidanı arıyorum ama internette bulamadım elinde olup ücreti karşılığı satabilecek birisi var mı acaba?ya da fidan satan yer bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-05-2020
|
Merhabalar, elinde dev sekoya (mamut ağacı) tohumu olan var mıdır acaba? Bu aralar Türkiye'de hiçbir yerde yok. Yurtdışından da malum kargo ile gümrükten tohum girişi yasak. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-05-2020
|
Yurtdışından tohum alma tecrübeniz varsa onuda paylaşırsanız faydalı olabilir. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-06-2013
|
Tohum artık şansa geçiyor, eskiden ben tradewindfruits.com üzerinden alıyorum geliyordu ancak geçen bir sipariş oluşturdum yıllar sonra, 10 gündür gümrükte bakalım geçecek mi. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-12-2024
|
Herkese Merhabalar, Türkiye'mizin her yerinde çok uzun süredir Dev Sekoya (Sequiadendron Giganteum) fidanı aramaktayım. Bir türlü bulamıyorum. Bildiğiniz üreten, yetiştiren bildiğiniz var mıdır acaba? |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
şu an üretimdeyim iyi günler |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Yeni Üye
|
Merhabalar, nasılsınız? Ankara'da ikamet etmekteymişsiniz. Çok sevindim. Size nasıl ulaşabilirim acaba? |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
karakurtnezih@hotmail.com merhaba |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Türkiye’ye sekoya fidanı getirmek istiyoruz almak isteyenler lütfen iletişime geçsin . |
|
|
|
|
|
#27 |
|
/
Giriş Tarihi: 27-04-2026
|
Bu bilgi gerçekten ilginç, sekoyaların hızlı büyümesi ve değerli odun üretmesi uzun vadeli düşününce dikkat çekici bir fikir. Ancak Karadeniz iklimine uygunluk konusu biraz daha detaylı araştırılmalı, çünkü her bölgede aynı verimi vermeyebilir. Ayrıca bu tür ağaçlandırma işlerinde yasal süreçler ve bakım koşulları da önemli. Yine de geleceğe yatırım gibi düşünmek ve ağaç dikimini teşvik etmek güzel bir yaklaşım. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-06-2007
|
merhaba sekoya sever olarak fındık fiat etmediği için sekoya dikmek istiyorum.bunun için en ekonomiği tohumdan yetiştirmek miş.sizde tohum varsa uygun gelirse alacağım selamlar,0532 6144741 |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Sequoia sempervirens
Sequoia sempervirens'i yıllar önce kitaplardan tanıdım. 1997 yılında Bahçeköy Orman Fidanlığından üç tane fidan aldım. O zaman bahçem yeni, bütün bitkilerim küçüktü ve kitaplarda verilen ağaç ölçülerini kafamda canlandıramıyormuydum neden bilmem bir tanesini bahçemin içine evime dört metre mesafeye, diğer ikisini ise 20-30 metre yandaki yeşil alana diktim. Diktiğimde hepsi 1,5 metreden kısa idi. Bahçemdeki her yıl yaklaşık 1 metre büyüdü ve orantılı olarak genişledi. Yeşil alandakiler ise bir süre zorlandılar kurur gibi oldular. Daha sonra kökten başka sürgünler geldi. Şimdi bir kaç gövde kendi aralarında yarışıyorlar. Bakalım yarış nasıl sonlanacak. O zamanlar ingilizce bir mail listesinde evine çok yakın sequoia dikip de temelleri kaldıranları okuyup bayağı endişelendim. Sonra birisi oralarda evlerin temellerinin çok zayıf olduğunu, buralarda ise betonarme ağır evlere birşey olmayacağını yazdı. Biraz rahatladım. Şimdi Sequioa'm evimin batısında kızgın öğleden sonra güneşinin altına mükemmel bir gölge veriyor. Büyümeye devam ediyor. Ben de biraz endişeli ama genelde böyle bir ağacım olmasından mutlu onu izlemeye devam ediyorum. İşte onlardan bir kaç fotoğraf: Bahçemdeki Sequoia sempervirens: ![]() ![]() ![]() Yeşil alandakiler: ![]() ![]() Düzenleyen Zeki Yağlı : 15-11-2010 saat 05:50 Neden: imla hataları |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Yıllar sonra Bahçeköy Orman Fidanlığında bir de Sequoiadendron giganteum gördüm. Onu da aldım yandaki yeşil alanın başak bir köşesine diktim. Sempervirens den daha yavaş büyüyor. Şimdi 4 metreyi geçti: ![]() ![]() Düzenleyen Zeki Yağlı : 15-11-2010 saat 05:50 Neden: imla hatası |
|
|
|
![]() |
|
|