![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-02-2015
|
İba kullanımı hakkında pek bir bilgim yok. Ben hepsini belli aralıklarla toprağın üzerine (tam olarak gömmeden ancak tam temas sağlayacak şekilde) koydum. Amerikadan bir siteden görerek. Biri çimlendikten sonra diğer tohumları farklı bir saksıya aldım. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
İba çelik köklendirmek için kullanılır, tohum çimlendirmek için değil, aman yanlış anlaşılmasın. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-04-2015
|
ya tohumları çimlendirmede yardım eden olmayacak mı? iba tohum çimlendirmiyormuş? iba almıyormuşum...5 sekoya tohum aldım ...arkadaşlar hepsini bir araya mı ekeyim?yoksa tek tek ayrı ayrı mı çimlendirmeliyim....ibanın hiç mi etkisi olmaz çimlendirmede? torf mu kullanmalıyım yoksa normal toprak mı? |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-02-2015
|
Alıntı:
Şimdiki işlem soğuk katlama işlemi ancak ben bu işlemi yapmadım. Bu işlemde saksının ağzını buzdolabı poşedi gibi birşey geçirip içerisini biraz daha nemlendirip buzdolabında bir köşeye koyup bir ay bekletiliyor. Bunun amacı tohumun kış şartından bahar şartına geçtiğini hissettirip çimlendirme oranını arttırmak. Buradan çıkardıktan sonra cam önünde aydınlık(ancak genel kanı direk güneş ışığına maruz kalmaması yönünde) bir yere koyup ağzı kapalı olan buzdolabı poşedinin nemini sık sık kontrol ederek çimlenmeyi beklemek. Poşet üzerine delikler açmayı unutmayın. Tohumları aynı yere dikebilirsiniz. Çimlenenlerden sonra tohumlarla çimlenenenleri istediğiniz bir şekilde fakat dikkatlice ayırmanızda bir sakınca yoktur. Bilgilerim bunlar yanlış veya eksik bir bilgi varsa bilenler düzeltebilir. Genel olarak Amerika menşei'li sitelerden aldığım bilgilerdir. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
|
serpenvirens mi gövdesi daha büyük yoksa gigantium mu?Bilginiz varmı sayın meyveli tepe acaba |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2009
|
giganteumun gövde çapı daha büyük ,o filmlerde belegesellerde gördüğünüz dev ağaçlar giganteum ,serpenvirensler ise daha uzun ama gövde çapı küçük,çok daha hızlı büyüyor,giganteum ise çok yavaş büyüyüp uzun yıllar ömürlü oluyor,3000 yıl ve daha fazla. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
|
Sekoya gigatum varsa bir fidan aşılayabilirmisiniz sinarit bey...****** bedeli karşılığında... Düzenleyen pacanga : 01-01-2016 saat 21:15 |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|