![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-09-2009
|
Adi porsuk
Sevgili arkadaşlar Sizlerle karşılaştığıma memnunum. Yıllardan beri forum sayfalarını okur bilgi edinirdim.Sonunda üye olmaya karar verdim.Benim sizden bir ricam olacak ,tabii ki bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlardan.Adi Porsuk türü ağacımın yerini değiştirmek istiyorum.16 sene önce dikiliyorken 3 adet yan yana dikilmiş çok büyüdüler ve komşularımın deniz manzarasını kapatıyor.Bu yüzden onları aynı bahçede bir başka yere almak istiyorum.Mümkünmüdür? Taşıma tekniği ve zamanı nasıl olmalı?Bu işi profesyonel yapanlar varmı? Beni bu konuda bilgilendirirseniz çok memnun olurum. Teşekkür ederim. Melike Aykaç |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Adiporsuk da yer değiştirmek biraz riskli ama mecburiyet varsa biraz itina ile yer değişimi yaparsanız olabilir. Geniş bir çevre kazarak kökleri ile birlikde sökmeye gayret edin. Taşımayı kendi toprağı ile taşımaya dikkat edin. En önemlisi ağcın yönünü iyice belirleyin söktüğünüz yerde kuzey güney cepesi nerde ise dikim yaptığınız yerde de aynı olmasına dikkat edin. Tabii her şeyden önemli olan bitki uyku dönemine geçtükden sonra bu işlemleri yapın. Buraya da bir göz atın belki size fikir verir. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-06-2009
|
16 yıllık bir ağacın sökümünü mutlaka profesyonel bir ekip yapmalıdır |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
porsuk dayanıklı birbitki olsada yüzeysel ve geniş alana yayılmış kök yapısı fazlaolduğundan yer değişirmeye çalışmak son derecerisklidir. bitkinin tepetacı kaddar alan korunarak alınmalı en az 1.5 - 2 metre kadar derinliğe inilebilinmelidir. kısaca bu size epeyi bir maliyet getireceği gibi bitkinizin zarar görmiyeceği de garanti değildir. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
ancak şöyle bir uygulama yapailirsiniz. bitkinizin çevresini (1,5 mt çap) 1 metre derinlikte kazın.. bunu bölüm bölüm yapın (1 metre uzunlukta çukurukazın 1 metre boşluk bırakıp a metre uzunlukta gene kazın) .. amacımız bir tarafı kazıp ordaki kök olışumunu kesmek ancak diğer tafa zarar vermeyimbitkiye yaşaması içinortam bırakmak.. 2 ay sonra atladığınız 1 metrelik alanları kazmaya başlayın.. işiniz bittiğinde bitkinizin kök oluşumu merkezetoplanmış olacak. bundan sonra bitkiyi taşıyabilirsinz. ancak bunu yaparken kalın kökler kesielceğinden köklerin mikrop kapmaması için temiz ekipman kullanın. en azmaaliyetlisi bu gibi geliyor bana. daha fazla detay için özelden ulaşabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
/
Giriş Tarihi: 27-09-2009
|
teşekkürler |
|