![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-01-2007
|
Merhaba.Beykoz fidanlığına gittiğimde Balıkçı'nın bu fotografında gösterdiği ağaçlardan almak istedim ama fidanlık görevlisi bu ağaçların mavi ladin değil mavi göknar olduğunu söyledi.Peki bu mavi göknar ile mavi ladin arasındaki farkı nasıl ayırt edebiliriz? Teşekkürer... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-08-2007
|
Ladinlerim bir bir ölüyor
Merhaba arkadaşlar. Yetiştiridğim mavi ladinler tek, tek yaprakları kuruyarak ölmeye başladı. Bu kurumlar yastıklarda rasgele olmakta. Çıkarıp baktığımda köklerinin de kuruduğunu görüyorum.Temmuza kadar bir sorun yoktu. Acaba sıcakların etkisi mi? Mantar ilacı dahil birkaç ilaç kullandıysam da kar etmedi. Ladinlerin boyu 15-20 cm arası. Yardımcı olursanız sevinirim. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhabalar.Umarım yastıkların üzerini gölgelikle örtmüşsünüzdür,yakıcı güneşden kaynaklanmış olabilir.Bir de çökerten denen mantar hastalığından da olabilir.Farklı iki veya daha fazla marka ilacı dönüşümlü olarak verirseniz daha etkili olur.Selamlar. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-06-2008
|
Zevk sahibi insanlara merhaba.
Forumun yeni üyelerinden biriyim.Gerçekten mükemmel bi site olmuş.Sivas'ta mavi ladin üretimi yapıyorum.Aslında bir öğretmen adayıyım.Ürettiğimiz ağaçların resimlerini en kısa zamanda sizlerle paylaşacağım.Eminim çok hoşunuza gidecektir.Ağaçlarımızı tohumdan ve fideden yetiştiriyoruz,çok güzel bir uğraş doğayı seven her kese tavsiye ederim...NOT:Her ağaç güzeldir ama,bence mavi ladin sevenler ayrıca zevk sahibidir. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-03-2008
|
Gayet sağlıklı görünüyor.Fazla sulayıp mantara yakalatmayın.Çökertene de dikkat edin. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-01-2015
|
Merhabalar... Benim küçük ladinlerim neden öluyor acaba.3gunde fiğfisla suluyorum..parmasel kullandim çok ciliz görünüyorlar.Bazilari daha yeni çikarken öluyor. Düzenleyen dvt : 18-01-2015 saat 23:09 Neden: ekleme |
|
|
|
![]() |
|
|