agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > İğne Yapraklı Ağaçlar
(https)

Beğeni Düzeni45Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 13-07-2009, 01:31   #11
Yeni Üye

oguz3259's Avatar

Giriş Tarihi: 29-06-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi myistan Mesajı Göster
Herkese merhabalar... Ben bu mavi lavin işine girmek istiyorum ama bu işi bir arkadaşım bana taşıdı... İstanbulda yaşıyorum ve Çanakkale de arazi alıp orda bunu yetiştirme imkanım var mı?... Ordu tarafında arazimiz var fakat İstanbul a yakın bir yer arıyoruz pazar açısından ... Belediye ile çalışıyoruz önceden Hollanda dan Lale soğanıda getirmiştik... Ama bu mavi ladin işi için sözleşmeler yapacağız... Araştırdığım kadarıyla piyasada piyasa tabiri ile çok yan sanayi ürün var... Bu ağaç çok iyi bir bakımla Çanakkale civarında yetiştirilebilir mi?... Çok güzel bir ağaç fakat hobi amaçlı kesinlikle değil ticari amaçlı yapacağız... Sizlerdende fikir almak istedim yardımcı olur fikirlerinizi paylaşırsanız size minnettar olurum... Sonuçta bizim ilk defa gireceğimiz bir iş... Ama tohum düşünmüyoruz bunu belirtmek isterim... Ziraat mühendisleriylede konuştum o bölgeye fazla ılımlı bakmadılar fakat Sakarya, Manisa ve İzmir gibi yerlerde yetiştirme söz konusu olduğu için birde bu işlerle amatör veya profesyonel açıdan reel anlamda ilgilenen sizlerinde fikirlerini almak istedim... Lale soğanı gibi kolay olmadığı aşikar ama yetiştirdikten sonra bunları istenilen fiyata vermek mükemmel ... Şimdi biz alır bunları yetiştiririz vereceğimiz süre geldiğinde bunlar yeşil veya çok az %20 - %30 civarında bir mavilikle çıkar ise o kadar emek ve yıl boşuna gider... İlk başta hiçbir sorun yoktu fakat internet ortamında o kadar fazla olay, yorum, bakış açısı varki insan ister istemez bir tereddüte düşüyor... Bunun tohumdan üretilende büyütmekten başka birşey yapmamız şartmıdır ki maviliği belirgin olsun... Aşılama hariç ...

Bu bitkiyi 2 yaşında alıp güzel bir şekilde Çanakkale civarında büyütürisek bu sağlıklı olur mu?

Yoksa nakliye uzaklık vs. gibi etkenleri kaldırıp Ordu da yetiştirmek daha mı kolay olur?

Ağaçları seven herkeside gönülden kutluyorum...Saygılar...

Cevap veren herkese Teşekkür ederim...

Çanakkale bölgesini bende istiyordum ama araştırdığım kadarı ile Çanakkale gerek rakım,gerek iklim gerekse taşıdığı özellikler açısından özellikle ladin türleri için çokta uygun görülmemekte.Ancak Ordu nun veya daha genel anlamda Karadeniz bölgesinin yüksek kesimleri olmak şartı ile çok daha uygun.Ancak Mavi Ladin e yüzde yüz uyan bir yaşam alanıda ülkemizde sanırım yok.

Çanakkale aşırı nemli ve rakım olarak aşırı derecede düşük bir bölge.Bursanın yüksek kesimleri,izmir,manisa,akdenizin yüksek rakımlı bölgeleri sanıyorum ladin için daha hızlı büyüyebileceği bölgeler.

Çanakkale ise daha çok geniş yapraklı ağaç türleri için uygun görülüyor.Buna rağmen Çanakkale nin yüksek kesimleri belkide yetiştirme açısından daha uygun olabilir.

oguz3259 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025