![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2008
|
Etrafımda bir çok çeşit çam ağacı var, fakat sadece fıstık çamından tohum alabiliyorum. diğer çeşitlerden nasıl tohum alabilirim, kozalakları kontrol ediyorum, bir şey yok. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın darkfriairs fıstık çamı hariçindekilerin içindeki tohumları çok ufak ve kanatları vardır.Kozalak acıldığı anda tohumlar ucup gider.En güzel yöntem ise kozalaklar acılmaya ramak kala toplayıp bir kap içersinde(tohumlar kozalak acılınca ucmayacak şekilde)sıcak ortamda bekletip kozalakların acılmasını sağlamaktır.Şu günnlerde kozalakları toplayabilirsiniz.Tohumlar genelde prinç tanesi büyüklüğündedir. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-09-2007
|
Sayın enigma_6643, çam kozalaklarının bu dönemde toplanabileceğini yazmışsınız.Benim merak ettiğim konu, ladin türlerinin kozalaklarının da bu dönemde toplanıp toplanamayacağı. Ne dersiniz ladin kozalaklarını toplayalım mı ? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sizi yanıltmak istemem ama iğne yapraklı ağaçların kozalakları sonbaharda olğunlaşır toplanabilir. Kozalakları açmak için kendinizi heba etmeyin, sıcak kuru bir ortamda kozalaklar kendiliğinden açılır. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|