![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Ardıçlar çok sulamaya karşı dayanıksızdır. Çürüme belirtileri başlar. Ayrıca gereğinden fazla sulama bunlarda çok çabuk mantara neden olur. Gövdede büzüşme ve yeni sürgün ucunda kuruma olduğuna göre toprak üstü kısmı gitmiş demektir. Tek çare sağlam gördüğünüz yerleri bırakıp diğer bölümleri temiz bir budama makası ile kesmenizdir. Ayrıca toprağını kabartın ki gereğinden fazla biriken su hava ile temas ederek kurusun. Bu mevsimde yapabileceğiniz başka bir şey yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-04-2008
|
Merhaba
Merhaba,3-4 belki de 5 yaşında olan ardıçlar var bahçede ama hiç büyümüyorlar. Üstelik hemen hepsinin üst dal uçlarında kurumalar var. Ne yapmam gerek? Bir de bazı fidanların tepe uçları kırılmış,yandan dal vermişler.Büyümelerine engel olur mu? Gübreleme ve sulamayı nasıl yapmalıyım. Yaz aylarında çok nadir sulanabiliyor,baharda sulamanın faydası olur mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2009
|
Bu benim yayılıcı ardıcım. Ankaradan getirdiklerimden sadece bu kaldı. Bi süre devam etti ama sonra büyümesi durdu. Yaşasın istiyorum, sizce neyapmalıyım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2009
|
Daha çok porsuk (taxus) görüntüsü var. Ayrıca toprak çok sulu gibi geldi bana. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-12-2016
|
Sabin-yayilici farkı
Merhaba, Kendi ardicimin yayılıcı mi (juniperus horizontalis) yoksa sabin ardıcı mi olduğunu nasıl ayırt edebilirim acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-01-2019
|
Ardic Katrani
Merhaba forumda ve diger sitelerde cok aradim fakat net bir anlatim ya da aciklama bulamadim bana yardimci olabilirseniz cok sevinirim. Ardic katrani yapimini arastiriyorum fakat hicbir yerde anlatilmamis katran yapiminin ust uste ustteki tenekenin dibi delik ve odun atesiyle damitilarak yapildigini biliyorum fakat ardic katrani cikarirken odun mu yoksa ardic meyvesi mi kullaniliyor ya da baska bir yontemi varmi bunu bilmiyorum bilen birileri yardimci olabilirse cok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-05-2019
|
ardıç tohumu
Sadece ardıç kuşunun dışkısından çıkan tohumların yeşereceği söylenir halk arasında. Tırmandığım bir ardıç ağacının kovuğunun altında buldum diktim ardıç tohumlarını. Orman Müdürlüğünde bir çalışandan öğrendiğim kadarıyla ardıç tohumu küllü suda bekletilerek kabuğu aşındırılıyor ve toprağa dikilebilir hale geliyor. Son dönemde yer ardıcının yol kenarlarına bolca dikimi yapılıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
İç mekandamı bakıyorsunuz dış mekandamı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |