![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-06-2009
|
Arkadaşlar ben fıstık çamının aşılama yolu ile çoğaltılamadığını yani aşıya gelmediğini biliyorum. Tohumdan ekilen fidanlar 10 -15 yılda(bizim bölgede) verime yatıyor. Eğer aşı yapılabilirse bu süre çok daha kısalabilir.Onun için Muğla ili civarlarında fıstık çamının aşılanabildiğini duydum . Ama konu ile ilgili daha detaylı bilgiye ulaşamıyorum.Bilgisi olan arkadaş var mı acaba? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-03-2011
|
Birkaç Sorum Var
Bunlarda benim ağaçlarım forumu keşfetmeden önce ürettiğim çamların yalnız birkaç sorum var resimdeki küçük çamlar yaz sonu diktiklerim ve çıktlar büyükler ise birkaç senelik ve aralarındaki küçük ise 1.5 senelik, saksılarıda en son yaz sonu büyüttüm fakat sizinkilere baktığımda bol iğneliler **** boyları çok uzamış ama bendekilerin boyları bir türlü uzamıyor iğneleri uçlarda var gerisi gövde olmuş ve yeni diktimlerimin gövdeleri kırmızımsı renkte sizdekiler öyle değil nedendir bu fark. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın alpayx, yeni diktiklerinizin gövdelerinin kırmızımsı olması normaldir. Ufakken odunsu yapıya sahip olmadıklarından hafif kırmızımsı olur. Kırmızının tonu ise yerinizin iklimi, sıcaklığı, toprağının cinsi ve içeriği, nem vb.şartlarla belirlenir. Kahverengi renge odunsulaşma başlayınca geçmektedirler. O da 1 seneyi bulabilir.. Büyük fidanınızın iğne yapraklarının az ve sadece uçlarda olası ise fidanınızın yaşının ileri olduğunu göstermektedir. Fıstık çamları belli yaşa geldiklerinde ana gövdelerindeki iğne yaprakları dökerler ve sadece dallarının uç kısımlarında iğne yapraklar kalır.. Bir fıstık çamının ana gövdesinde hala iğne yapraklar var ise bu fidanın henüz fide olduğunu yani yaşının çok küçük olduğunun işaretidir. Bu çok normal bir durum.. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|