agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > İğne Yapraklı Ağaçlar
(https)

Beğeni Düzeni198Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-01-2014, 17:56   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-05-2011
Galeri: 37
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sulman Mesajı Göster
Sayın Nilgün Hanım,

Ne emekler vermişsiniz... Hayran kaldım.

Keşke imkanınız olsa da bahçeye ekebilseniz. Göksel Bey'in çeliklediğim manolyasasını bahçeye ekince kurtardım. Saksıdaki ağaçların su ayarı, ışık ayarı beni d eli ediyor. Gün geliyor bir unutuluyor tonla emek heba oluyor.

Araucaria araucana'yı Fethiye'de bir kaç bahçede gördüm. Hayran kalsam da bu ağaç şekil ve yapısından dolayı beni korkutuyor. Ruhani garip bir ağaç. Yinede her gördüğümde incelemekten kendimi alamıyorum.

Gelişmeleri heyecanla takip edeceğim.

Saygılar.
Sinan bey bahsettiğiniz arokaryalar 'araucaria heterophylla' nın dış mekanda kullanılan çeşidi olabilir mi?

Araucaria Araucana türünün ülkemize girişi çok yeni. İlk getirenlerden biri de İzmir'de bir fidancı tanıdığımız. Elindeki maymun çıkmazların diyelim boyları 1-1,5 metre arası olması gerek.

Bahsettiğiniz arokaryaları gerçekten merak ettim. Boylarını ve sağlık durumlarını. Fethiye'ye bir daha ki gelişimizde bahsettiğiniz arokaryaları görmeye gidelim.

gokselcetin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2014, 17:50   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-11-2012
Galeri: 116
Arkadaslar, daha evvel bu baslikta Sayin Mine PAKKANER'in mesajini okuyup, bir gùn bu yontemi ben de deneyeyim diye dùsùnmùstùm. Bilgilendirdigi icin kendisine cok tesekkùr ederim.

Yaklasik bir hafta once bir Maymun cikmaz agacindan iki adet celik aldim. Celigin birini lider bir dalin uc kismindan, digerinide yatay bir dalin uc kismindan aldim ve bu celikleri saksiya diktim. InsaAllah celikler tutarsa cok sevinecegim. Gelismeleri buradan paylasmak istiyorum.

Eklenen Resimler

Tohumcu Nılgun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025