agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   İçimizden Biri (https://www.agaclar.net/forum/icimizden-biri/)
-   -   Lilium (https://www.agaclar.net/forum/icimizden-biri/14542.htm)

Lilium 24-03-2009 15:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevsune (Mesaj 385548)
Sn Lilium'la ilgili bir anımı anlatmadan geçemeyeceğim.

Bir aralar politika kahvesinde yazdığım bir yazının ardından Sn. Lilium bana sağolsun güzel bir övgüde bulunmuştu. Ben de herzamanki dalgınlığım ve kullanıcı adının bana verdiği dişil çağrışım nedeniyle kendisine hanım olarak hitabettiğim bir teşekkür mesajı atmıştım. Kendisi o kadar efendi ve kalender ki beni hiç bozmadı bile. Aradan aylar geçti, ben kendisinin erkek olduğunu bir hitaptan sonra anladım. O kadar utanmıştım ki, artık özür dilemeyi bile göze alamamıştım.

Sn. Lilium hazır elime geçmişken sizden özür diliyorum:)

Not: Ben bunu hep yapıyorum. Bu vesile ile, yaptığım ve yapacağım her türlü dalgınlık için şimdiden herkesten özür dileyeyim bari.

Sevgili nevsune,

Yazınızla beni onurlandırdınız.
Çok narin nazik kalender kültür birikimi olan bilgi birikimi olan, hele hele o yazıyı yazan bir hanımefendiyi bir kelime yanlışlığı yüzünden hiç kırılırmı, riça ederim özür dilemeniz bile beni mahcup ediyor. Ayrıca erkek veya bayan ne fark eder hep insan değilmiyiz.

Daha fazla birşeyler yazmama gerek yok, bir daha söylemekten onur duyuyorum. Sizler gibi bayanlarımızla ne kadar onur gurur duysak azdır. şeref duyuyorum efendim.

Sevgi ile saygı ile kalınız, kalbinizdeki ve beyninizdeki hep daim olsun.

Sevgilerimle...

Lilium 24-03-2009 15:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi erdek (Mesaj 385781)
Sayın lilium, seni tanımak bir zevkti. İnşaallah Bandırma'ya geldiğimde (Ağustos ayında taşınmayı planlıyorum) tanışma fırsatı bulur, bilgi ve deneyimlerinden bende faydalanırım.
Saygılarımla...

Sevgili erdek,

Çok teşekkür ederim, sizleri tanımakta benim için öyle, doğa sevgisi olanın gönlü geniştir, herkez orada bir yer bulur, tanışmak ve görüşmek dileği ile sevgi ile kalın hoşça kalın.

Emine Aktaş 26-03-2009 21:31

Sayın Lilium, samimi paylaşımınız için teşekkürler. Ben, üniversite okumakla insanların statü sahibi olacağına inanmıyorum. Kendisini yetiştirmek isteyen insanların, önüne hiçbir engel koyulmadan bilgi edinmesi gerektiğine inanıyorum. Yoksa, ressam olmak isteyen inşaatta, ziraat okumak isteyen sosyoloji eğitiminde kendini buluyor ve sonuçta sevdiği mesleğe epey bir zaman kaybına uğradıktan sonra ulaşabiliyor.
selamlar...

Mine 27-03-2009 00:00

Sevgili Hemşehrim, öncelikle başlığı geç gördüğüm için senden özür dilerim, Geç oldu ama senin gibi çalışkan, zeki, yardımsever, ileri görüşlü, kendini de çevresindekileri de iyi yetiştirmeye çalışan biri hakkında yazmak hiç güç değil :) İyi ki varsın, jet hızıyla yıprattığımız arkadaşlıklara inat, uzun yıllar dost kalmayı umut ediyorum. Bu arada ikinci bir emre kadar ağaca çıkmak yasaklanmıştır haberin olsun :D (özellikle de armut ağacına çıkıp, armut gibi düşmek kesinlikle yasaktır) :D Sana eşin, kızların ve engin hayat sevginle mutlu bir ömür diliyorum....
Not: Zilli'yi benim için öp :D

caucasus 27-03-2009 00:35

Sayın lilium, sizi tanıdığıma memnun oldum. Sizin başın okşayacak bir köpeğiniz var, bende o da yok emekli olana kadarda zor olur gibi. Ağaçtan düştüğünüz anıları okuyunca aklım hemen çocukluğumun geçtği Çatalcaya gitti. Zamanın da ben de ağaçtan, duvardan, direkten düşerek defalarca nefessiz kalmıştım, sizin çektiklerinizi anlıyorum.
Yine de güzel günlerdi.

Lilium 27-03-2009 13:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Emine Aktaş (Mesaj 387614)
Sayın Lilium, samimi paylaşımınız için teşekkürler. Ben, üniversite okumakla insanların statü sahibi olacağına inanmıyorum. Kendisini yetiştirmek isteyen insanların, önüne hiçbir engel koyulmadan bilgi edinmesi gerektiğine inanıyorum. Yoksa, ressam olmak isteyen inşaatta, ziraat okumak isteyen sosyoloji eğitiminde kendini buluyor ve sonuçta sevdiği mesleğe epey bir zaman kaybına uğradıktan sonra ulaşabiliyor.
selamlar...

Sayın Emine aktaş;

Düşünçelerinize katılıyorum, gerçekten de çok güzel tespitler yapmışsınız, örneklerini çevrevizde oldukça fazla görüyoruz.
Hayatınız daim ve sevdiklerinizle sağlıklı mutlu bir hayat geçirmeniz dileği ile.

Çok teşekkür ederim.

Lilium 27-03-2009 13:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mine (Mesaj 387718)
Sevgili Hemşehrim, öncelikle başlığı geç gördüğüm için senden özür dilerim, Geç oldu ama senin gibi çalışkan, zeki, yardımsever, ileri görüşlü, kendini de çevresindekileri de iyi yetiştirmeye çalışan biri hakkında yazmak hiç güç değil :) İyi ki varsın, jet hızıyla yıprattığımız arkadaşlıklara inat, uzun yıllar dost kalmayı umut ediyorum. Bu arada ikinci bir emre kadar ağaca çıkmak yasaklanmıştır haberin olsun :D (özellikle de armut ağacına çıkıp, armut gibi düşmek kesinlikle yasaktır) :D Sana eşin, kızların ve engin hayat sevginle mutlu bir ömür diliyorum....
Not: Zilli'yi benim için öp :D

Sevgili Mine, değerli hemşehrim;

Bu kadar övgü dolu sözlerle çok teşekkür ederim, beni şımartıyorsunuz, bu kadar şımartırsanız, yaramaz bir çoçuk olurum, sonrada kulağımı çekmek zorunda kalırsınız.

Gerçekten günümüzde çok çabuk arkadaşlıkları dostlukları kaybeder olduk, Galiba toplum öz benliğini yitiriyor, Çıkar üzerine kurulmayan arkadaşlıklarıda dostluklara da uzun yıllar sürdüğünü görüyorum.
Alıntı:

uzun yıllar dost kalmayı umut ediyorum
Ne kadar güzel bir cümle, böyle cümlelere hasret kaldık. Tekrar teşekkür eder Hayatınızın sağlıklı mutlu sevgi dolu geçmesini dilerim.

Emrinize uymaya çalışacağım :p

Zilliyi öptüm selamı var:D

Lilium 27-03-2009 17:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi caucasus (Mesaj 387730)
Sayın lilium, sizi tanıdığıma memnun oldum. Sizin başın okşayacak bir köpeğiniz var, bende o da yok emekli olana kadarda zor olur gibi. Ağaçtan düştüğünüz anıları okuyunca aklım hemen çocukluğumun geçtği Çatalcaya gitti. Zamanın da ben de ağaçtan, duvardan, direkten düşerek defalarca nefessiz kalmıştım, sizin çektiklerinizi anlıyorum.
Yine de güzel günlerdi.

Sayın caucasus;

Üzülmeyin emekli olunca sizlerinde olur, sizde bol bol başını okşarsınız, inanın çok sevimli oluyorlar, ne yapıp edip onlar kendilerini sevdiriyorlar zaten.

İlginize çok teşekkür ederim, sağlık ve mutluluklar dilerim.

seleste 28-03-2009 20:55

Sayın Lilium,

Geçen yıl sizden 20-30 kadar lilium soğanı sipariş etmiştim. 3 tane Ayşe'ye vereyim, 4 tane Fatma'ya ayırdım derken bir baktım ki bana 8 kadar soğan zor kalmış. Hatta bir kaçını Demre'de yaşayan görümceme yolladım. Ellerinizde yeşermiş bir güzelliğin, Balıkesir'den çok uzaklarda birçok bahçede açacağını düşünmek ne güzeldir kimbilir ?
Bahçenizde hep güzel günler, sağlıklı bir yaşam dilerim.

Lilium 29-03-2009 20:47

Sayın seleste;

Ne güzel paylaşımlarda bulunmuşsunuz, Elinizde az miktarlarda olmasına rahmen ne güzel bir paylaşım yapmışsınız, sizleri kutlarım. Herkezin evinde olması gereken bir çiçek, gerçekten çok güzel kokuyor, bahçeden üç dört tane kesiyorum vazoya koyuyorum odanın içi mis gibi kokuyor.

Çiçeklerinizin arasında sağlıklı mutlu bir yaşam dilerim.

Teşekkür eder, saygılar sunarım.

Müjgan Yılmaz 29-03-2009 21:44

Sevgili Lilium
Gecen sene,haril haril beyaz zambak sogani ariyordum,tam umutsuzluga dustugum bir anda bir arkadasim Agaclarnet sitesine bir bak dedi bakis o bakis,sizin sayenizde hem cocuklugumun bu mistik kokulu cicegine sahib oldum, hem de mukemmel bir site nin tiryakisi.
Size ne kadar tesekkur etsem azdir,sagolun ,iyiki varsiniz.

zerrinsrt 29-03-2009 21:58

Sevgili lilium,
İki senedir üretmeye çalıştığım kokulu sarı zambağımın, ilk çimlenen tohumlarının ot olmadığını sizden öğrendim. İki yıl tohumlar çimlenince onları ot diye yoluşum. Şimdi sayenizde 10-15 küçük soğana sahibim. Sizi tanımak çok güzel, iyiki varsınız.

Lilium 29-03-2009 22:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mujgany (Mesaj 389221)
Sevgili Lilium
Gecen sene,haril haril beyaz zambak sogani ariyordum,tam umutsuzluga dustugum bir anda bir arkadasim Agaclarnet sitesine bir bak dedi bakis o bakis,sizin sayenizde hem cocuklugumun bu mistik kokulu cicegine sahib oldum, hem de mukemmel bir site nin tiryakisi.
Size ne kadar tesekkur etsem azdir,sagolun ,iyiki varsiniz.

Hatırlamanız çok sevindirici, çok teşekkür ederim, ama hatırlamamak ta mümkün değil, bir çok karışıklıkta yaşamıştık, siz mujgan diye isim verince bende sitede nick ki mujgan olan arkadaşımıza mesaj atıyorum, :p

İyi ki o karışıklığı yaşamısız Ağaçlar net sizler gibi değerli birini kazandı:)
Umarım çiçekleriniz sağlıklı bir şekilde büyüyorlardır, inşallah çok güzel açarlar, sizlerde o güzel çiçekleri tablolarda cizerek yaşatırsınız.

Çok teşekkür ederim, sevgi ve saygılarımla.

MeyveliTepe 29-03-2009 22:36

Sn.Lilium,
Sizi tanımak çok güzel. Düşünüyorum da ne kadar çok ortak alanımız var. Yapmaya çalıştığımız şeylerin çok benzeşmesinin yanı sıra zeytin'in ortak ilgi alanımız olması da paylaşabileceğimiz deneyimler için benim açımdan çok sevindirici.

Hayallerinizi zaten büyük ölçüde gerçekleştirmişsiniz. Geride kalan bir kaç küçük şey :)

Lilium 29-03-2009 22:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zerrinsrt (Mesaj 389230)
Sevgili lilium,
İki senedir üretmeye çalıştığım kokulu sarı zambağımın, ilk çimlenen tohumlarının ot olmadığını sizden öğrendim. İki yıl tohumlar çimlenince onları ot diye yoluşum. Şimdi sayenizde 10-15 küçük soğana sahibim. Sizi tanımak çok güzel, iyiki varsınız.

Sevgili zerrinsrt;

Yazınızı okuyunca bir güldüm, ilk öğrenişim de yaşadıklarımı tekrar hatırlattınız, inanın zaman zaman aklıma geldikce kendime gülüyorum,

Çok teşekkür ederim, sağlıklı sevgi dolu mutlu çiçekli bir hayat gecirmeniz dileği ile. Sevgi ve saygılarımla.

Lilium 29-03-2009 22:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 389247)
Sn.Lilium,
Sizi tanımak çok güzel. Düşünüyorum da ne kadar çok ortak alanımız var. Yapmaya çalıştığımız şeylerin çok benzeşmesinin yanı sıra zeytin'in ortak ilgi alanımız olması da paylaşabileceğimiz deneyimler için benim açımdan çok sevindirici.

Hayallerinizi zaten büyük ölçüde gerçekleştirmişsiniz. Geride kalan bir kaç küçük şey :)

Çok teşekkür ederim sayın meyveliTepe;

Aynı paylaşımlar benim için de çok sevindirici, Doğa dostları, toprakta, yaprakta, ağaçta, mutlaka bir yerde buluşurlar, buluşmak tanışmak dileği ile. Ayrıca düşüncelerini iyi anlatan, düşüncelerinizi yazıya iyi dökebilen ender kişilerdensiniz, sizleri zevkle takip etmekteyim.

Meyvelitepe de aileniz ile birlikte uzun, huzurlu, sağlıklı bir hayat geçirmenizi dilerim.

Sevgi ve saygılarımla..

günebakan 08-06-2009 18:36

Sevgili Lillium sizi biraz daha yakından tanımak güzeldi.Allah kızlarınıza hayırlı gelecekler ve yaşamlar nasip etsin.Ayrıca rehberliğiniz için yabancı dile gerek yok yol bilmeniz yeterli:p:p

Lilium 08-06-2009 19:27

Alıntı:

Sevgili Lillium sizi biraz daha yakından tanımak güzeldi.
Sevgili günebakan, üçünçü ye daha da yakından tanımak olacak galiba:p sanırım malina bir yanlışlık yaptı.:p

giz3m 08-06-2009 19:33

Sevgili Lilium, benim gibi daha önce okumamış olanlarda vardır eminim. :p Sizi tanıdığıma çok sevindim...

malina 08-06-2009 20:13

Alıntı:

Sayın malina diğer yerden gönderemedim nedense bilgisayarım hata veriyor, size ulaşınca mesaj atar mısınız.
Foruma eklediklerimi, başka klasöre taşıyorum ama Lilium iki tane eposta gönderilince böyle bir karışıklık oldu, özür dilerim :)

sevim.K 27-06-2009 17:36

Sevgili Lilium; hayat mücadelenizi, hayata, insana, doğaya bakışınızı ilgiyle okudum.Sizi tanımış olmak güzel. Ailenizle, sevgili bahçenizde sağlık ve huzur diliyorum size. Sevgiler, esen kalın

Lilium 27-06-2009 22:08

Teşekkür ederim sevim hanım.

hazan-z 27-06-2009 23:29

Sn Lilium,çocukluğumun çiçeği Lilium Candidum'la sitede karşılaşmak, beni çok mutlu etmişti.İsmini siteden öğrendiğim Lilium'a Adana'da bağ zambağı denir.Bu mis kokulu çiçeği yetiştirenin mücadeleci,duyarlı,paylaşımcı,insan ve doğa sevgisiyle dolu,pozitif bir insan olması beni duygulandırdı.Almayı düşündüğüm Liliumlara,satış bölümünün kapanması nedeniyle kavuşamadım.İnşallah siz hayalini kurduğunuz çiftliğe en kısa zamanda kavuşursunuz.Sevgiler.

Cumhur Tonba 27-06-2009 23:44

Merhaba Lilium.
Seni tanıdığım için memnunum. Fakat ben gerçek liliumu tanımak istiyorum.
Seni seviyoruz. Çok iyisin.

Lilium 28-06-2009 00:55

İyi dileklerinize teşekkür ederim sayın hazan-z, Benim de satışım bitmişti, bir tek gönderim kaldı onları da en kısa zaman da göndereceğim.

Lilium 28-06-2009 00:56

Alıntı:

Fakat ben gerçek liliumu tanımak istiyorum.
Biz sahtemiyiz.:(
Alıntı:

Seni seviyoruz.
Bizde:p

Cumhur Tonba 28-06-2009 09:31

Değilsin.
Gerçek liliumu derken. Sevinçlerini, üzüntülerini, anlık tepkilerini, neyle mutlu olduğunu. 24 saatini nasıl geçirdiğini. Bunu neden böyle yzdığıma gelince. Seni gerçekten sevip taktir ettiğim içindir. Çok alıngansın ve ani tepki veriyorsun. En azından bu şekilde yazdığım için durup biraz düşünerek cevap verebilirdin.
Tanımak. Karşısındakini tanımak. Öğle anlar oluyor ki insan kendini tanımıyor.
Üçüncü düşüşünü gerçekleştirdiğin zaman belki biraz daha sakin olursun.
İyi bir arkadaşsın. Bazı şeyleri lütfen olumlu yönümden bakarak analiz et.
Bu şekilde vereceğin tepsilerden kurtulamazsın.

jineop 28-06-2009 20:31

Sevgili Lilium,
Özünüzü,sözünüzü,bizlerle paylaştığınız için çok teşekkürler.Umarım tüm dualarınız kabul olur.Sevgiyle kalın.

ciceksever70 28-06-2009 21:47

Ne kadar icten anlatmissiniz duygularinizi... Burada hepimiz sinif, yas, sosyal durum farki olmaksizin ayni seviyede bilgi paylasimlarinda bulunuyoruz. Sitenin en sevdigim taraflarindan biri de bu. Zambak basliginiz sayesinde liliumlara merak saldim bu yil. Gerci minik oglum cicegini göremeden fidanlarimi kesti ama her yil ekmeye devam edecegim. Bir cok basliga da okumaya basladiktan sonra sizin actiginizi farkettim. Insanlarin kendi yasadiklari tecrübeleri paylasmasi en bilimsel kitabi okumaktan daha faydali oluyor inanin. Verdiginiz bilgiler icin tesekkür ederim. Sizi daha yakindan tanimaktan mutlu oldum.

Lilium 28-06-2009 23:18

Teşekkür ederim arkadaşlar, bende sizler gibi doğa sever arkadaşlar tanıdığım için çok mutluyum, iyiki burdasınız.

Lilium 29-06-2009 02:41

Alıntı:

Gerçek liliumu derken. Sevinçlerini, üzüntülerini, anlık tepkilerini, neyle mutlu olduğunu.
Çok küçük şeylerlere mutlu olabilirim, o oanki durumla ilgilidir, mutluluğumu maddiyatla asla kimse ölçemez, çok duygusalımdır, küçük şeyler dediklerimiz bazen beni çok üzer, Hele ki iftira yalan, yapmadığım birşey, veya demediğim bir şeyi, dediniz demek, yanlış anlaşılmak beni aşırı üzer. Hatta o gece uyuyamam.

Tepkiler.

Örneğin;
Biri bana kum'u ben nerde bulurum, diye soruyorsa. Ekmek hangi ağaçta oluyor diyorsa,

Mantığa ters gelen yerlerde de çok sert'timdir.Hemen tepkimi veririm.

Şakayı (latifeyi) espiriyi çok severim, arkadaşlarıma takılmayı, onların bana takılmasını severim,
Küfürü, argoyu, sehtekarlığı, bitirim ayaklarını sevmem, hele bir insana tepeden bakanı ve bakmayı, büyükleneni, kendini öveni kendimi övmeyi hiç sevmem.

Kısacası olduğum gibi, olduğu gibi olanı severim. Doğal, içten.

Bilmem yeterlimidir sayın tonba.

ciceksever70 29-06-2009 12:22

Sevgili Lilium beni cok güldürdünüz. Hic süpheniz olmasin elimde el feneri ile gece salyangoz avina da cikiyorum sabah erkenden de... Bahceye cikmak icin ne bahaneler buluyorum bir bilseniz... Sanirim bitki delisi ünvanini coktan hakettim. Sevgiler.

cemal.S 01-07-2009 15:12

Merhabalar !

Sevgili lilium,

Yazdıklarınız ve yazılanlarla sizi birazcık daha tanımış olduk. İçinizdeki doğa ve tabiyata olan aşkınızı tüm mesajlarınızda görmek mümkün. Takiptesiniz ona göre. Görüşmek dileği ile sevgiyle kalın ve hep aramızda olun.

Saygıyla.

celalsungur 02-07-2009 12:21

Sevgili hasmım, iyi ki varsın. ;)

şeref 02-07-2009 17:18

Sayın lilium,
sizleri tanımak çok güzel, hep böyle kalın.
Yüzünüzden gülücükler eksilmesin

Lilium 02-07-2009 17:51

Teşekkür ederim arkadaşlar, sizler de iyi ki varsınız.

Alıntı:

Sevgili hasmım, iyi ki varsın.
Sen de iyi ki varsın, yoksa ben kime hasmım diyeceğim.;)

Sebahattin Sargın 02-07-2009 20:24

Yazını ancak okuyabildim :(

Sizi ilk olarak Bandırmada tanımıştım son derece içten ve samimi bulmuştum. Yazınızdan bu fazlası ile anlaşılıyor...

Liliumcuların hocasısınız ve iyi ki varsınız...

Sevgiler ;)

Lilium 03-07-2009 12:11

Teşekkürler sebo, O samimiyet sizin samimiyetiniz, bende sizleri tanıdığım için çok mutluyum,

FIRUZAN 09-07-2009 01:31

Sevgili Lilium,
Sümbül ,nergis soğanlı bitkiler derken kokusunu çok beğendiğim liliumun da soğanlı bir bitki olduğunu öğrendim bir soğancık bulup aldım .Bilgilenmek için aranırken formda satışının yapıldığını gördüm ve sizi tanıdım.Sonra bu güzel bitkinin kokusu herkese sardı hiç kapanmıyor çünkü her soruya kendiniz gibi doğal,içten sabırla cevap veriyorsunuz . Lilium isimli her yazınızı okudum o yüzden de burda da görünce yazmak istedim.
Aileniz ile birlikte ,verandasına o büyük ceviz ağacının gölgesinin geldiği çiftlik evinizde sağlıklı mutlu bir yaşam dilerim.

Lilium 09-07-2009 20:41

Çok teşekkür ederim firuzan hanım, liliumlar içerisinde uzun mutlu bir ömür diliyorum. Sevgilerimle..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025