agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   İçecekler (https://www.agaclar.net/forum/icecekler/)
-   -   Şalgam suyu (https://www.agaclar.net/forum/icecekler/2514.htm)

sanalulke 24-08-2020 13:08

Şalgam Suyu Nasıl Saklanır?

Fermente süresinden sonra şalgam suyunun kısa süre içerisinde tüketilmesi gerekir. Ortam sıcaklığın bakteri faaliyetlerini etkilemesi nedeniyle, şalgam suyu yapımında havaların sıcak olduğu yaz ayları tercih edilmez.

Doğal halindeki şalgam suyu son derece dayanıksızdır. Pastörize işlemi uygulanmadığı ve koruyucu madde eklenmediği için özellikle sıcak havalarda doğal şalgam sularının kısa sürede tüketilmesi gerekir. Yüksek ısıda pastörize edilmiş şalgam suları daha uzun sürelerde bozulmadan kullanılabilir. Ambalajlı ürünlerde, kapak açıldıktan sonra 3-4 gün içerisinde soğuk olarak tüketilmesi tavsiye edilir.

golge1710 23-12-2020 01:45

Şalgam suyu.. mor havuç,şalgam turpu, tuz, bulgur ve maya dan yapılır. Pancar vs kesinlikle katılmaz.ben 20 yıla yakın zamandır evimde yapıyorum ve yapmayı bana Adanalı bu işi yapan arkadaşım öğretti.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025