![]() |
Alıntı:
Cevap vereceğiniz yazının tamamını alıntılamayın. Cevap vereceğiniz yazı bir önceki mesajsa hemen üzerine cevaplarken alıntılama yapmanıza gerek yok. Alıntılama ve kuralları için Buradan bakabilirsiniz. |
Aromalı Türk Kahveleri
1 Eklenti(ler)
Dibek kahvesi Çeşitleri İthal değil. Bildiğimiz türk kahvesinin ( dibek taşında dövülmüş ) aromalı çeşitleri. Sade Vanilyalı Damla Sakızlı Siyah Üzüm Çekirdekli Muskatlı Çikolatalı Sütlü Bademli Kakuleli Birde sanırım Hindistan Cevizli ve Mercan Köşklü vardı. Türk kahvesinden daha aromalı, daha yoğun, koyu kıvamlı ve daha lezzetli. Çünkü dibek taşında dövülerek elde ediliyor. Tabi öncesinde elekten geçiriliyor. Bu nedenle aroması daha yoğun. Bu kahveyi direkt fincanda pişirenlerde var. Fincan kısık ateş üzerinde yavaş yavaş kaynayıncaya kadar pişirilir. Ben en çok damla sakızlısını seviyorum. Denemek isteyenler için; Antalya Larada Shemall Alışveriş Merkezinin giriş katındaki Charcuterie Marshalie mağazasında dibek kahvesi çeşitlerini bulabilirsiniz. Kahve içmek isterseniz; Gloria Jeans' ı veya eski lara yolundaki Caffe Del Turco' yu öneririm. Dibek Taşı; |
Alıntı:
Bu kahveyi direkt fincanda pişirenlerde var. Fincan kısık ateş üzerinde yavaş yavaş kaynayıncaya kadar pişirilir. Bu elektrikli ocak üzerinde , düşük dercede çok güzel oluyor . Biz halis mulis türk kahvesini böyle yapıyoruz . Sadece sabırlı olmak lazım ,;) ağızımız yanabilir . |
Parmaklarımızada dikkat etmemiz gerekiyor.;)
|
Alıntı:
Hani dudaklar daha hassas ya :p ben o yüzden demiştim ... El ve dudaklara dikkat ;) |
Bahtiyar Bey O kadar bahsettinizki Menengiç kahvesinden üşenmedim dükkanın karşısındaki Aktardan bi koşu aldım.Şu anda onu içiyorum.Tadı güzel.1 Kupa suya 1 tatlı kaşığından biraz fazla koydum.Sütle değilde su ile yaptım. Evdede sütle deneyeceğim.Bu konu başlığını açanlara teşekkürler..
|
Afiyet olsun. Kaynatarak yaptınız değilmi. Bir taşım suyla veya sütle kaynayıp içildiği zaman tadı daha güzel oluyor.
|
Ben pratiğini uyguladım.Fakat şişeyi iyice karıştırmak gerekiyor.Homojen olması için.1 kupa su kaynattım..İçine silme 1tatlı kaşığı menengiç kahvesi koyup karıştırdım..Az da şeker koyup afiyetle içtim..Evdede sütlüsünü deneyeceğim..Her şey gönlünüzce olsun..
|
Merhaba arkadaşlar cok güzel detaylara girilmiş,herkese çok çok teşekkür ederim.
|
Kaymaklı Türk Kahvesi
Malzemeler 2 çay kaşığı Kahve 2 çay kaşığı Toz Şeker ( Kesme Şeker olmaz ) 1 fincan soğuk Su veya soğuk Süt Yapılışı Malzemeler cezveye konulup,ocağın altı yakılır.Çay kaşını eğik tutarak 1-2 kez karıştırılır.Köpürene kadar hiçbir şey yapmadan beklenir.3 kez köpürtülerek,her seferinde köpüğü fincana dökülür.Afiyet olsun. |
1 Eklenti(ler)
Mırra;
Urfa doğuşlu olmasına rağmen, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da günümüzde doğu mutfağını sunan popüler mekanlar yardımı ile Ankara ve İstanbul’da da servis edilen acı bir kahve türü. Acılığı ile espressoya benzetilen mırra ile aslında tek benzerlik sert tatları diyebiliriz. Çok acı olması nedeni ile kahve fincanından da ufak fincanlarda içilen mırra’nın sırrı aslında ne kahvesinde ne de dibekde öğütülen çekirdeğinde. Bütün sır kahvenin çok uzun kaynatılmasında ve demlenmesinde. Genellikle evlerde özel mırra mangallarında saatlerce kaynatılıyor. Sırrı bende bilmiyorum, tek bildiğim kaynatma & demleme & süzme gibi birbiri ardına yapılan işlemlerden sonra bakır bir cezve ya da ibriğe konularak servis yapılır. |
Alıntı:
Günümüzde ise bu konuyu suistimal edenlerin sayısının giderek ve hızla artması nedeniyle, ben şahsen artık kanaat getiremiyorum gerçekten ihtiyacı varmı diye... ''Gece, Beyazın programına, yolda cüzdan bulupta içini açmadan karakola götüren iki çocuğu görünce; helal olsun dedim.'' Mükafatları ise çok şık oldu, herbirine birer bilgisayar, göstermiş oldukları dürüstlük adına, yakışır diyorum.;) |
Granül kahveli kek
GRANÜL KAHVELİ KEK
Malzemeler: 1/2 paket yumuşak margarin 1 su bardağı toz şeker 2 çorba kaşığı granül kahve 2 yumurta 1 tatlı kaşığı vanilya 1+1/3 su bardağı un 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1/2 su bardağı kakao 3/4 su bardağı süt 1/2 su bardağı çikolata Sosu için: 100 gr margarin 2 çorba kaşığı kakao 2 çorba kaşığı toz şeker 1 paket vanilya 1 yumurta 2 çorba kaşığı soğuk süt Hazırlanışı: Margarin ve şekeri çırpın.Sırasıyla granül kahveyi,yumurtaları,vanilyayı,un,süt,kakao,kabartm a tozu ve çikolataları ekleyin.Her eklemeye çırparak devam edin.İster yağlanmış küçük kalıplara(böylesi daha güzel oluyor),isterseniz 30 cm çapında yağlanmış tek bir kalıba dökün.170 dereceye ısıtılmış fırında pişirin.Süresi fırına göre değişebilir.Kekin fırından çıkmasına yakın küçük bir tencerede margarini eritin.Ateşten alın.Şeker,kakao,vanilya ve yumurtayı ekleyip çırpın.İstediğiniz kıvamda akıcı olana kadar soğuk süt ekleyip çırpın.Sıcak kekin üzerine çatal veya kürdanla delikler açın ve bu sosu üzerine dökün.Sıcak sıcak veya buzdolabında bekleterek tüketebilirsiniz. |
Kahveli bademli kek
KAHVELİ BADEMLİ KEK
Malzemeler: 3 adet yumurta 1.5 su bardağı şeker 1 çay bardağı süt 2 yemek kaşığı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ 2 yemek kaşığı tereyeğ 1 yemek kaşığı nescafe 2.5 su bardağı un 1 subardağı dövülmş badem Hazırlanışı: 3 yumurta çıpılır. İçerisine şeker ilave edilir. Sütün içinde nescafeyi eritip ilave edip çırpmaya devam edilir. Yağ ve margarini de eklenir en son un ve badem ilave edilip pişirilir. Unlanmış kek kalıbında 20 dk 180 derecelik fırında pişirilir. Ilıyınca kesilip servis edilir. |
Armutlu kahve gatosu
ARMUTLU KAHVE GATOSU
150 gr tereyağı ya da margarin 150 gr şeker 3 yumurta, hafif çırpılacak 125 gr un 2 yemek kaşığı kahve İçi ve Üstü: 1 yemek kaşığı kahve 250 gr krem şanti 3 olgun armut 1 yemek kaşığı limon suyu 18 cm. çapındaki 2 adet kalıbı yağlayıp diplerine yağlı kağıt döşeyin. Tereyağı ya da margarini krem haline getirin ve hafif ve köpük gibi olana dek şekerle karıştırın. Yavaş yavaş yumurtaları ekleyin ve bir yemek kaşığı da un katın. Unu eleyip, krem halindeki karışıma katın. Kahveyi de ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra iki kalıba bölüp, orta ısıdaki fırında 20-25 dakika pişirin. 2-3 dakika kalıplarda beklettikten sonra çıkarıp soğumaya bırakın. Krem şantinin içine kahveyi katın ve yarısını keklerden birinin üzerine sürün. Armutları soyup, ortalarını temizledikten sonra renklerinin değişmemesi için biraz limon suyu sürün ve armut dilimlerinin yarısını kremanın üzerine dizdikten sonra diğer keki üstüne yerleştirin. Kalan krem şantiyi de bunun üstüne sürüp, armutları dizin. |
Bende Frape kahve tarifi vereyim.Yunanistan'da yazın sıcakta en çok içilen kahvedir.
Bir tatlı kaşığı neskafe ve arzu ettiğiniz kadar şeker soğuk su karıştırılıyor ve süt ilave ediliyor, uzun meşrubat bardaklarında içine bir kaç parça buzla servis ediliyor. |
Hatay' a gidip Menengiç kahvesi almamamk olmazdı.
Aldım tabi, şu an sütlü sütlü yudumluyorum. Farklı ama güzel. |
Merhaba buyrun kahve'ye,afiyet şeker olsun...
|
Türk Kahvesi
Kendine has tadı, köpüğü, kokusu, sunuluş biçimiyle özgün bir kimliği vardır ve telvesi ile ikram edilen tek kahve türüdür. 40 yıllık hatırı olan Türk kahvesinin tarihine bakıldığında 1517 yılında Yemen Valisi Özdemir Paşa tarafından İstanbul’a getirildiği görülmektedir. Önceleri Arap Yarımadası’nda kahve meyvesinin kaynatılmasıyla elde edilen içecek, Türkler tarafından keşfedilen hazırlama yöntemiyle Türk kahvesi adını almıştır. Türk kahvesinin lezzeti kısa zaman içinde Avrupa’ya ve ardından dünyaya yayılmıştır. Türk Kahvesi Yapılışı Öncelikle her kahvede olduğu gibi çekirdeklerin taze kavrulmuş ve kaliteli olması önem taşımaktadır. Günümüzde elektrikli cezveler ve makineler ile de yapılabilse de bazılarının geleneksel cezveden vazgeçmediği bilinmektedir. Bunun için cezveye sırasıyla kahve, isteğe göre şeker ve su koyulur. Bir fincan kahve için 2 çay kaşığı kahve ve fincan ölçüsünde soğuk su koyulmalıdır. Malzemeler cezvede çözülecek şekilde karıştırılır ve kısık ateş üzerine yerleştirilir. Kaynamadan önce köpük oluşunca kabaran köpük fincanlara alınır, cezvedeki kahve bir taşım daha kaynatılarak fincana kenarından, yavaşça dökülür. Espresso İtalya’ya özgü bir kahve türü olan espresso, aslında pek çok farklı türün temelidir. Pratikliği, lezzeti, hızlı hazırlanışıyla dikkat çeken espresso, Türk kahvesi gibi küçük porsiyonlarda servis edilir ve sert bir tada sahiptir. Aynı zamanda yoğunluğu ve yüksek kafein miktarıyla öne çıkar. Espressoyu double shot olarak isterseniz adı doppio, su miktarını yarı yarıya azaltıp daha sert içmek isterseniz ristretto, su miktarını arttırarak içmek isterseniz de lungo olur. Americano, Cappucino, Latte, Mocha, Ristretto, Lungo, Macchiato, Con Panna gibi çeşitler espresso kullanılarak hazırlanmaktadır. Sert tadından hoşlanmayanlar için espressoyu seyreltme, üzerine süt, krema ekleme gibi yöntemlerle farklı kahve türleri ortaya çıkmıştır. Espresso Yapılışı İyi bir espresso için çekirdeğin kavrulma ölçüsü, kahve çekirdeğinin tazeliği ve baristanın ustalığına dikkat etmek gerekir. Günümüzde farklı yapılış teknikleri olsa da İtalyanların kabul görmüş usulüne göre gerekenler 7-7.5 gram espressoya uygun incelikte öğütülmüş kahve, 9 bar su basıncı, 85-94°C sıcaklık, 15-20 kg sıkıştırma basıncı, 24-27 saniye akış (drip) zamanıdır. Kahve, makinenin haznesine (portafiltre) yerleştirip sıkıştırılır. Ardından önceden ısıtılmış bardak yerleştirilir ve 30 ml su kahveden geçirilerek yarım dakika kadar süzülmesi beklenir. Böylece bir porsiyon espresso elde edilir. Flat White Avustralya menşeli kahve çeşidi, tek ya da çift shot ristretto espresso üzerine buharla köpürtülmüş ince süt köpüğü dökülmesi ile elde edilir. Cappuccino ve latte ile benzer ama kahve-süt oranı daha yüksektir. Dolayısıyla espresso, baskın tat olarak kalır. Latteden küçük, macchiatodan büyük porsiyonlar servis edilir. Kahve ve köpük tabakaları arasındaki geçiş yumuşaktır. Flat White Yapılışı Evde flat white hazırlamak için öncelikle fincan ısıtılır. Fincanın büyüklüğüne göre bir ya da iki shot espresso kullanılabilir. Kahvenin üçte bir kadar süt yoğun bir köpük oluşturulana kadar köpürtülür. Süt kabı hafifçe tezgaha vurularak yüzeydeki büyük kabarcıklardan kurtulunur. Süt, fincandaki espresso üzerine tek bir noktadan dökülür, böylece süt kreması ve kahve birbirine tamamen karışır. Buradan da kahve çeşitleri hakkında her şeyi öğrenebilirsiniz. |
Alıntı:
|
| Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:56. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025