agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Beğeni Düzeni212Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 10-11-2009, 10:18   #11
Ağaç Dostu
 
sındırgılı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-12-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,953
Galeri: 13
Canlandırmak için yaptıklarımı yazayım,belki eksik ya da fazla olanlar varsa düzeltilebilir. 1- 5 ay içme suyunun içinde buzdolabında bekliyen mayalarım içme suyu ile yıkandı,her hangi bir renk değişikliği görülmedi 2- Isıtılıp,ılındırilmış şişe sütü takviyesi ile tahta kaşıkla karıştırılıp mayalamaya bırakıldı. 24 saat sonra plastik süzgeçten geçirildi.Mayalar içme suyu ile yıkanıp tekrar ılık sütle mayalamaya bırakıldı.Bu işlemler 3 defa tatbik edildi.Bu gün süre uzatılacak ama hala eskisi gibi kefir elde etmiş değilim.Her zamanki gibi hijyene dikkat ettim.Mayalarım tıpkı karnıbahar gibi (sağlıklı olduğunun işareti) duruyor.Neyi eksik ya da fazla yaptım ? Yorumlarınıza ihtiyacım var.Her şey gönlünüzce olsun.

sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025