10-11-2009, 10:18
|
#11
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-12-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,953
|
Canlandırmak için yaptıklarımı yazayım,belki eksik ya da fazla olanlar varsa düzeltilebilir. 1- 5 ay içme suyunun içinde buzdolabında bekliyen mayalarım içme suyu ile yıkandı,her hangi bir renk değişikliği görülmedi 2- Isıtılıp,ılındırilmış şişe sütü takviyesi ile tahta kaşıkla karıştırılıp mayalamaya bırakıldı. 24 saat sonra plastik süzgeçten geçirildi.Mayalar içme suyu ile yıkanıp tekrar ılık sütle mayalamaya bırakıldı.Bu işlemler 3 defa tatbik edildi.Bu gün süre uzatılacak ama hala eskisi gibi kefir elde etmiş değilim.Her zamanki gibi hijyene dikkat ettim.Mayalarım tıpkı karnıbahar gibi (sağlıklı olduğunun işareti) duruyor.Neyi eksik ya da fazla yaptım ? Yorumlarınıza ihtiyacım var.Her şey gönlünüzce olsun.
|
|
|