agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Beğeni Düzeni212Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 04-12-2008, 07:40   #11
Ağaç Dostu
 
susam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-10-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 481
Kefir yapımında pastörize süt kullanmıyorum. Ne olursa olsun mutlaka katkı maddesi içeriyorlarmış gibi geliyor bana. O yüzden emin olduğum bir sütçüden düzenli aldığım sütü epey bir kaynatıp, dolaba kaldırıyorum. Günlük 1 lt sütü oda sıcaklığına gelene kadar bekletiyorum. Daha sonra 2 çay kaşığı kadar (ki elimdeki kefirin büyüklüğü şu an için bu) kefir atıp ışık görmesini engellemek için bir beze sarıp cam kavanozda mayalıyorum. Gayet güzel tutuyor.
Baldaş bilir. Kefir mayasını bana ilk ulaştırdığında büyüklüğü yarım çay kaşığı kadardı. Sanıyorum 20 gün oldu bu maya elime geçeli. İlk önce yarım bardak sütle mayalayarak başladım işe. Git gide miktarı arttırdım. Her gün mayaladığım için bekletme gibi bir durumum olmadı. Her mayalamadan sonra sütle yıkayıp yeniden mayalama yaptım. Şu anda görüntüsü geldiği zamanki kadar sağlıklı. Sararma olmadı. İnşallah ta olmaz.

susam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025