agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Beğeni Düzeni212Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 03-12-2008, 13:55   #11
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Galeri: 345
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Baldaş Mesajı Göster
Bu arada kefiri inceledikçe kafama takılıyor. Bu maya bir canlıdan alınan doku parçası mı? Eğer öyleyse kendi kendine nasıl oluyor da sütle büyüyor ? Bitki desem hiç değil. Acaba bir hayvanın midesinden falan mı üretiliyor ? Yoksa bir çeşit mantar mı?
Çok basit olacak ama bildiklerimi paylaşayım....


Gıda biliminde mikroorganizmalar yararlı ve yararsız olarak iliye ayrılır. Yararlı mikroorganizmalar süttten peynir, yoğurt elde edilmesi gibi işlemlerde ısıl işlemlerinde yardımı ile kullanılır. Kefirde bulunan Saccharomyces spp., Lactobacillus sp. gibi mikroorganizmalar gıda sanayasinde fazlası ile kullanılmaktadır.


Kefir taneside bu mikroorganizmaları içerir, bu bebeklerimiz için uygun sıcaklık ve besin ortamı sağlandığında onlarda gerekli üremeyi yapacaklardır. Notlarım yanımda olsaydı bu mikroorganizmaların üreme sıcaklıklarını yazacaktım...

Yoğurdun ve kefirin mayalanmasındaki oda sıcaklığı bu mikroorganizmaların üremesi için sağlanan gerekli ortam sıcaklığıdır...


Umarım biraz yardımcı olabilmişimdir...

Sevgiler

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025