![]() |
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gıda biliminde mikroorganizmalar yararlı ve yararsız olarak iliye ayrılır. Yararlı mikroorganizmalar süttten peynir, yoğurt elde edilmesi gibi işlemlerde ısıl işlemlerinde yardımı ile kullanılır. Kefirde bulunan Saccharomyces spp., Lactobacillus sp. gibi mikroorganizmalar gıda sanayasinde fazlası ile kullanılmaktadır. Kefir taneside bu mikroorganizmaları içerir, bu bebeklerimiz için uygun sıcaklık ve besin ortamı sağlandığında onlarda gerekli üremeyi yapacaklardır. Notlarım yanımda olsaydı bu mikroorganizmaların üreme sıcaklıklarını yazacaktım... Yoğurdun ve kefirin mayalanmasındaki oda sıcaklığı bu mikroorganizmaların üremesi için sağlanan gerekli ortam sıcaklığıdır... Umarım biraz yardımcı olabilmişimdir... Sevgiler ![]() |
|
|
|
|
|
|