agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Beğeni Düzeni212Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 25-11-2008, 07:47   #11
Ağaç Dostu
 
Mine's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-06-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 260
Galeri: 32
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Baldaş Mesajı Göster
Günaydın, hergün mayalamadığım için kavanozu yıkıyorum. Mayayı az sütün içinde buzdolabında saklıyorum. Onun da sütünü arada değiştiriyorum.

Arkadaşlar sonunda tereyağı üretmeyi de başardım. Sütü kaymağından nasıl ayırdıklarını bir türlü çözemiyordum. Kaynayan sütün tamamen soğuması hatta buzdolabında beklemesi gerektiğini çok geç anladım. Katılaşan yağ tamamen yüzeye çıkıyor ve mikserle sütün miktarına göre çocuk yumruğu büyüklüğünde yağ elde edebiliyorsunuz. Çok çalışmam lazım çoook...
Sn. Baldaş, ben de oğlum küçükken sizin gibi tereyağı yapardım belki benim minik bir tecrübeyle edinilmiş bilgim sizin de işinize yarayabilir;Kaynatıp bir gün buzdolabında beklettiğim sütlerin kaymaklarını kapağı iyi kapanan bir kap içerisinde derin dondurucuda biriktirirdim, kap dolduğunda eritip mikserle 5-10 dakika çırpıp sonrada ayrılmış yağımı elimle toplardım, yani kaymağı dondurduğunuz zaman zaten hücrelerindeki yağ dışarı atılıyor doğal olarak ve ve çok çıpmaya gerek olmadan ayrışıveriyor

Mine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025