agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Beğeni Düzeni3Beğeniler
  • 1 Gönderen ertu
  • 2 Gönderen Nariel

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 21-06-2012, 15:23   #1
Ağaçsever
 
ertu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 69
Nohut Kahvesi...

Nohut kahvesi özellilke 2. dünya savaşı sıralarında ülkemizde oldukça yaygındı. Malum Türkiye'nin savaşa girebilme olzasılığına karşılık yurt dışından hayati olmayan hiçbir malzeme getirilmiyordu. Bu sebeple Türk halkı'da kahveden uzak kalmamak adına kendileri geliştirmişler Nohut Kahvesini.

Yapılışı: Öncelikle Nohutlar haşlanır, daha sonra kurutulur. Kurumuş olan nohutlar kahve gibi kavrulur. Daha sonra ise harmada çekilerek aynı bildiğimiz kahve gibi pişirilir.

Ha söylemeden geçmeyim o zamanlar şekerde sıkıntılı olduğu için kuru üzüm kullanırlarmış olurda nohut kahvesi içerseniz şekerle değil kuru üzümle için... Bence daha tarihi bir hava katar kahveye.

LavantaSE beğendi.
ertu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025