agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Beğeni Düzeni13Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 05-06-2011, 12:19   #34
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Galeri: 1
Gelincik şurubunu biraz farklı yapıyorum.

250-300 ml'lik kavanozlarda hazırladığım siyah kısımları temizlenmiş gelincik şurubunu karanlık, serin bir yere kaldırırım (güneşte bekletmem). 10-15 günde bir alt üst ederim. 1-1.5 ay sonra -sıcaklara, hazır olur. Kullanacağım zaman kavanozu süzüp içeceği hazırlarım. Kalanı buzdolabında saklarım. Küçük kavanozlarda yaptığım için ya bir ya iki içimlik olur; yani buzdolabında uzun süre durmazlar. Karanlık yerde bekleyen diğer kavanozlar 3-4 ay durular. Belki daha uzun durabilirler ama o kadar çok yapamıyorum.

Gül şurubunu ise uygun gül bulduğum zaman yaparım, yani her sene yapamıyorum. Onu da beyaz dip kısımlarını temizleyerek gelincik şurubu gibi yapıyorum. Her sene ve çokca yapamadığım için dayanma süresini tam bilemiyorum.

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
zencefil


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025