agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 28-03-2009, 17:05   #2
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
Ben bu çayı biliyorum sn. malina.

Bir iki malzeme farkıyla biz de içeriz bu çaydan.

Bizdeki tarife göre kuşburnu (ana malzeme), kabuk tarçın, zencefil (ama toz değil, ismini bilemediğim için yazamıyorum ama büyük parçalar halinde oluyor), karanfil, limon dilimi ve tatlandırıcı olarak da bal.

Çayın suyu bittikten sonra yeniden su ilave edip kaynatıp tekrar içebiliyoruz, bu işlemi 3 defaya kadar tekrarlayabiliriz. Sonra posa çöpe. Kışın annem çok içirirdi, bünyemiz gribe karşı güçlü olsun diye.

Size afiyet olsun. Tadı konusundaki yorumunuzu merak ediyorum, herkes içemiyor alıştıktan sonra da bırakamıyorsunuz.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025