agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   İç mekan bitkilerinde hastalık ve zararlılar (https://www.agaclar.net/forum/ic-mekan-bitkilerinde-hastalik-ve-zararlilar/)
-   -   Minyatür gülümdeki sorunlar (https://www.agaclar.net/forum/ic-mekan-bitkilerinde-hastalik-ve-zararlilar/33167.htm)

limon_agaci 23-11-2013 12:19

Minyatür gülümdeki sorunlar

4 Eklenti(ler)
Merhaba,

Kısa bir süre önce çok sağlıklı olan ve devamlı çiçek açan minyatür gülümün yapraklarının rengi değişti, sarılı açık yeşilli alacalı bir renk oldu. Sonbaharın gelişine bağladım. Ancak sonra dikkatli bakarken yaprakların üzerinde çok minik beyaz böcekler farkettim, yaprakları yıkadım gittiler sonra gene geldiler (muhtemelen zaten toprakta çoğalıyorlar ya da tüm yaprakları iyi yıkayamıyorum su etkili değil), bu sabah yaprakların arasında minik örümcek ağı gibi birşeyler vardı ve o minik böcekler yürüyorlardı. Hem böceklerin hem de koyu yeşil sağlıklı yaprakların şu anki değişmiş hallerini yükleyip sizlerden yardım istiyorum, gülümü tekrar sağlığına nasıl kavuşturacağım. Çok teşekkür ederim.

musk 23-11-2013 15:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon_agaci (Mesaj 1222172)
Merhaba,

Kısa bir süre önce çok sağlıklı olan ve devamlı çiçek açan minyatür gülümün yapraklarının rengi değişti, sarılı açık yeşilli alacalı bir renk oldu. Sonbaharın gelişine bağladım. Ancak sonra dikkatli bakarken yaprakların üzerinde çok minik beyaz böcekler farkettim, yaprakları yıkadım gittiler sonra gene geldiler (muhtemelen zaten toprakta çoğalıyorlar ya da tüm yaprakları iyi yıkayamıyorum su etkili değil), bu sabah yaprakların arasında minik örümcek ağı gibi birşeyler vardı ve o minik böcekler yürüyorlardı. Hem böceklerin hem de koyu yeşil sağlıklı yaprakların şu anki değişmiş hallerini yükleyip sizlerden yardım istiyorum, gülümü tekrar sağlığına nasıl kavuşturacağım. Çok teşekkür ederim.

Zirai ilaç satan bir yerden Kırmızı örümcek için bir ilaç alın üzerindeki ölçülere göre sulandırıp bitkinize püskürtün.

limon_agaci 23-11-2013 17:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi musk (Mesaj 1222209)
Zirai ilaç satan bir yerden Kırmızı örümcek için bir ilaç alın üzerindeki ölçülere göre sulandırıp bitkinize püskürtün.

bu böcekler kırmızı örümcek midir? renkleri beyaz ama? :o

musk 23-11-2013 17:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon_agaci (Mesaj 1222235)
bu böcekler kırmızı örümcek midir? renkleri beyaz ama? :o

Yaprakların alt tarafını çevirip ışık ve büyütecle bakın. Küçük siyah noktalar ve ağsı bır yapı varsa kırmızı örümcek tabir ettiğimiz zararlıdır. kıpkırmızı bir böcek görmeniz şart değil.

kartal124 27-11-2013 00:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon_agaci (Mesaj 1222172)
Merhaba,

Kırmızı örümcekleri tarım ilacıyla bile yok etmek çok zor.Ama hazır havalar soğumuşken gülünüzü balkona ya da terasa çıkartın.Soğukta yaşayamayacak olan zararlılar yok olacaklar.Zaten güller serin havayı severler.Birazda yağmur alırsa pırıl pırıl olurlar.

limon_agaci 22-02-2014 09:44

tekrar merhaba, gene aynı gardenyamla ilgili bu sefer başka bir sorunla karşı karşıyayım, bu sabah gardenyamı sularken tabağında beyaz renkli en büyüğü 3-4 mm lik en küçüğü 1 mm gibi iplik gibi kurtçuklar gördüm, bunlar nedir zararlı mı acaba? nasıl kurtulmalıyım?

teşekkürler

maydinmaydin 12-03-2014 08:25

internette "tel kurdu" diye arattırın. kurtçuklarınıza benziyor mu bir bakın. ona göre ilaçalama yaparsınız.

limon_agaci 17-03-2014 13:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maydinmaydin (Mesaj 1258549)
internette "tel kurdu" diye arattırın. kurtçuklarınıza benziyor mu bir bakın. ona göre ilaçalama yaparsınız.

Teşekkür ederim, baktım ama onlara benzemiyor, fotolarını çekmeyi deneyeceğim, o kadar küçükler ki.. tabaktaki suyun içindeler..:(

Suat Mutcu 21-03-2014 16:47

Önceden başıma gelen kırımızı örümceklerden kurtulmak için evde kendi hazırladığım bir ilaç kullanmıştım. 3-4 akşam püskürterek attıktan sonra büyük ölçüde azaldılar ve 2-3 gün sonrasında da ortadan kayboldular. 2 güne bir de yapraklara su püskürterek yıkamıştım. ( Normal suyu püskürtüp elimle hafifce ovalayarak.) http://www.agaclar.net/forum/genel-b...oruma/3062.htm Bu sitede anlatılan karışımlardan evimde ne varsa kullandım.(sabun ve sarımsağı kesin kullan, böcekleri uzaklaştırmada çok etkili.) Tabii bitkinin bu kadar karışıma karşı ölme ihtimalide var, hiçbir şeyin garantisi yoktur. :) Benimkisi sadece bir seçenek.

Şimdi de saksılarımdaki çileklerde dediğin türden ufak ufak beyaz örümcekler cıkdı. Onlar içinde aynı karışımı kullanmayı düşünüyorum. Dün ortaya çıktılar. Yorgun olduğum için ilgilenemedim ama bugün eve gidince ilaçlayacağım.

Ayrıca floratimes... imdi iek Zaman... adresinde minyatür gül bakımını anlatmışlar ve en alt bölümde sorularınız varsa mail gönderin demişler. Sorununu oraya da sorabilirsin.

putko 13-02-2016 14:20

2 Eklenti(ler)
Merhabalar, Benimde yılbaşında aldığım minyatür gülüm, geldikden sonra tüm yapraklarını döktü ve çalı gibi kaldı. Kışın bitki alınmazmış ve bu normalmiş. Karın altına bırakmaya gönlüm razı gelmediğinden balkona değilde pencere kenarına bıraktım. Kendini topladı, yeni den bir sürü yaprak çıkardı ama ben eskilerini ne yapmam gerekdiğini kestiremiyorum. Bazı dallar yarısına kadar kurumuş, bazıları köküne kadar. Ama tekrar yetişirler mi yoksa budamalımıyım, emin olamıyorum.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Eklenti 595570

Eklenti 595571

olmez 14-02-2016 06:58

Kuruyan dalları budayınız Sn putko. Bu bitkinizi yeni sürgünler vermeye teşvik edecektir. Güller serin havayı severler. Balkona koyabilirsiniz. Ama kıyamam diyorsanız en azından evin serin bir yerine koyun. Işık alsın. Güller budamayı seven bitkilerdir

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025