![]() |
Difenbahyalarınızda görülen böcekler yaprak bitleri.Bitkinrlerin öz suyunu emerek beslenirler ve bitkiyi zayıfltır,hastalıklara açık hale getirirler.Bir zirai ilaç bayisinden gerekli ilacı alabilirsiniz.
Son resimdeki yaprak, yaprak bitinin zararına benzemiyor,muhtemelen ömrünü tamamlamış alt yapraklardan biridir.Gövdeye yakın bir yerden kesebilirsiniz. |
difenbahya çiçek açtıktan sonra o çiçeği tohuma dönüşüyor mu?Kapandıktan sonra ne oluyor?Ne yapmak gerekiyor?Merak ediyorum cevaplayan olursa sevinirim şimdiden teşekkürler
|
Difenbahyamın durumu hakkında :(((
1 Eklenti(ler)
Tüm üyelere merhabalar :) benim difenbahyam geçen bahar aylarında geldi ve balkonumu çok sevdiği için orda gelişim göstermeye devam etti fakat havalar soğuduğunda eve aldım ve yaprakları sararıp çürür gibi oldu. Ayrıca toprağa baktığımda minik sinekler gördüm. Gövdesinden çıkan saplar da garip geldi bana. Ben difenbahyamı annemden almıştım ve çok andaç bir bitkiydi durmadan yavru veriyordu :) acaba benimkinde de mi bu durum var? Cevaplar için şimdiden teşekkürler ;)
|
Alıntı:
Ayrıca kalorifer peteğine çok yakın bırakmayın derim. |
teşekkürler ayşe yıldız hanım :) dün merakımdan saksıyı tamamen boşaltıp kökte çürüme var mı diye baktım ama maşallah kökler bitkiden çok çok daha iyi durumda :) benim kaloriferlerim gün boyunca 4-5 saat randımanlı yanıyor ve bitkiler sadece oradan iyi güneş alabiliyor ama önerinizden dolayı başka bir yer bulmaya çalışacağım. sürgünler büyümeye devam edip birer bitki mi olacak acaba?
|
ve zannedersem bitki ölüm tehlikesinde olduğu için çoğalma iç güdüsüyle bir sürü sürgün vermiş olabilir
|
Keşke topraktan çıkartmasaydınız. Bu aylarda çok sakıncalı. Toprağını parmağınızı biraz sokun eğer kurumuşsa öyle sulayın dibinde biraz nemlilik var ise sulama yapmayın. Hele de köklerini hava aldırmışsınız çok çabuk çürütürsünüz.
Bitkinizin yan dallar oluşturuyor olması güzel yeteri kadar büyüdüğünde çelikleme yapabilirsiniz. Bu durum düzenli olursa seneye ilk baharda yapılabilir. |
Çok teşekkürler :) bitki bu kadar küçükken böyle yan dallar oluşturması şaşırttı beni . Annemin difenbahyası hiç durmadan dibinden yeni yavrular üretiyor . Ben de bu şekilde çoğalır diye düşünmüştüm. Tekrar düzenli bir şekilde yerleştirip takibe alacağım ve resimlerini paylaşmaya çalışacağım verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkür ederim :)
|
Arkadaşlar hepinize iyi günler difenbahya toprağının içinde solucan görülmüş acaba solucanları temizlemek gerekir mi köklerine herhangi bir zarar verirmi bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum .Teşekkürler iyi günler...
|
Solucanlar bitkinin köklerine zarar verebilirler. Bir iki hafta kadar daha bekleyip (tam saksı değiştirme zamanları olduğu için) bitkinizin toprağını tamamen değiştirmenizde fayda vardır. Saksıda solucan olmasa bile yumurtaları kalmış olabilir. Bu yüzden tamamen değiştirin derim ben.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Difenbahyamın son hâli :) yaprak yaprak açmaya devam ediyor :)
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Difenbahyamın bir buçuk metreyi bulan boyuna rağmen 5 adet yaprağı var. Yeni bir yaprak çıkarken beraber mevcut bir tanesi kuruyor.
Sizce ne gibi bir takviye uygulamalıyım? Ayrıca şu an saksıda kökü sallanmakta, saksı değişimi mevsimi de geçti tavsiyesi olan var mı acaba? Saygılar, |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bir bucuk aydir difenbahyalarim yaprak dokuyor.koklerine baktim bir sey yok.sulamayida cok yapmamaya calisiyorum.kis boyunca saglikliydilar.simdi surekli sararip dokuluyolar .ne yapmaliyim
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
sanırım difenbahya buda..
4 Eklenti(ler)
arkadaslar uzun suredir cicek bu halde, yer degiştiriyorum bir turlu gelişmiyor, filizler cıktıktan kısa bir sure sonra sararmaya baslıyor.2 yıl kadar once aldıgımda cok canlıydı cicek sonra ne oldu bilmiyorum
|
yokmudur fikri olan???? konuyu ana baslıkta mı acsaydım acaba_
|
Bence bütün köklerinizi toprak üzerinde 4 parmak kalacak şekilde kesin. Gölge fakat oldukça aydınlık bir yerde düzenli kurudukça sulayın. Kestiğiniz çubuklarıda 10 cm olarak bölüp suda köklendirebilirsiniz. Kökler kısa sürede filizlenecektir. Toprağı kontrol edin su tutma özelliğini kaybetmiş olabilir. Besin kalmamış olabilir. En iyisi kestiğiniz kökleri toprağı değiştirerek tekrar dikin. Böylece köklerde bir problem olup olmadığınıda kontrol etmiş olursunuz. Kolay gelsin. Üzerlerindeki filizleride ayırıp ayrıca dikebilirsiniz.
|
Benim difenbahyamin topraginda kucuk kucuk mantarciklar yesermis.. acaba bitkime zarari olur mu? Hemen sokmeli miyim ? Ve bu bir zararliysa bunun sebebi nedir acaba ?
|
Toprağınızda mantar oluşması çok ıslak ve kurumayan bir toprağınız olduğunu gösterir.
|
Aniden ve acilen difymin yerini degistirdim.. tesekkurler Turkan hn ;)
|
Bitkinizin bir süre toprağı kurusun ondan sonra sularsınız. **** toprak eski ise değiştirin isterseniz.
|
Saksisini yeni buyuttum ama yeni tasindigim icin iklim karisikligi yasadik beraber sanirim. diger evim de daha gunesli ve direk acik balkona bakan bir salondaydi. simdi kapali balkonu olan balkon kapisi acik fakat pencerelerini acmadigim bir salondaydi.. hem esintisini hem gunesini engelledim sanirim :)
|
Aglamasida ondandi demek....
|
Evet o zaman biraz daha fazla ışık ve çok olmamak kaydıyla güneş alabileceği bir yere alın ve suyu bir süre kesin yeterli gelir sanırım.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:24. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025